Euro 2024: Top 4 date esentiale din calendar pe care orice suporter roman trebuie sa si le noteze
calendar_month 12 Feb 2024, 18:38


Marea provocare a anului 2024 este participarea Romaniei la EURO, turneul final din Germania la care tricolorii pregatiti de Edward Iordanescu s-au calificat din postura de echipa neinvinsa si castigatoare a grupei preliminare.

In asteptarea EURO 2024, frf.ro ne ofera un top cu 4 date esentiale din calendar legate de turneul final si de participarea noastra la marea sarbatoare a fotbalului continental la nivel de reprezentative.

Sunt datele pe care orice suporter roman trebuie sa si le noteze pentru o vara care se anunta a fi de neuitat!

21 martie: stim cele doua variante pentru ultimul adversar din grupe!

Pe data de 26 de martie se va disputa finala play-off-ului de calificare la EURO 2024, dar in prealabil se vor disputa semifinalele barajului, pe 21 martie.

Vom avea, intr-o singura mansa, Bosnia-Hertegovina versus Ucraina si Israel versus Islanda, cu castigatoarele calificate in finala de totul sau nimic, tot intr-o singura mansa programata.

26 martie: stim impotriva cui debutam la EURO 2024!

Pe data de 26 de martie se va disputa finala play-off-ului de calificare la EURO 2024 din care vom afla ultimul adversar din grupa Belgia, Romania, Slovacia. Aceasta nationala va fi primul adversar pentru tricolori la EURO 2024, in data de 17 iunie, meci programat la Munchen.

10 iunie: lotul final al Romaniei

Potrivit regulamentului competitiei, fiecare reprezentativa calificata la EURO 2024 are ca termen-limita de anuntare a lotului final pentru Campionatul European data din calendar cu 7 zile inaintea debutului in turneu.

Asadar, pentru nationala noastra, al carei prim meci in grupele EURO 2024 este programat pe 17 iunie, impotriva castigatoarei din play-off, data de 10 iunie este ultima in care selectionerul Edward Iordanescu poate aduce modificari lotului tricolor compus din 23 de jucatori.

14 iunie: start EURO 2024!

Este data la care, prin partida dintre Germania, reprezentativa tarii-gazda, calificata automat la turneul final, si Scotia, din cadrul grupei A, incepe oficial EURO 2024.

Pentru Romania, datele de disputare ale partidelor din grupa vor fi insa 17 iunie (Munchen), 22 iunie (Koln) cu Belgia si 26 iunie (Frankfurt) cu Slovacia.