Donatii de 65.000 euro la "Tenis pentru Fapte Bune", turneul caritabil de tenis organizat de The Social Incubator, Eurosport si Warner Bros. Discovery
3/35290
calendar_month 28 Sep 2023, 17:25


Game, set si viitor! Turneul caritabil „Tenis pentru Fapte Bune”, organizat de Asociatia The Social Incubator in parteneriat cu Eurosport si Warner Bros. Discovery, a adunat donatii in valoare de 65.000 de euro.

Fondurile vor fi alocate sprijinirii tinerilor din medii vulnerabile, in special a celor care ies din sistemul de protectie a copilului, sa isi continue studiile, sa se integreze in societate si pe piata muncii, pentru a nu risca sa ajunga in retelele de trafic de persoane sau in alte contexte nefavorabile.

”Proiectele care au ca obiectiv educatia si viitorul tinerilor sunt o prioritate pentru Warner Bros. Discovery in Romania, dar si la nivel regional. De aceea, Tenis pentru Fapte Bune este exemplul perfect in care putem promova sportul si, in acelasi timp, sa ajutam comunitatile de tineri. Suntem alaturi de Asociatia The Social Incubator de cativa ani si ne bucura sa vedem rezultate atat de frumoase. Mai presus de cei 65.000 de euro stransi la aceasta editie sunt toate activitatile care sunt acum posibile! Mii de tineri care vor putea sa-si continue studiile, vor face sedinte de consiliere, vor avea acces la resurse pentru integrare. Ne bucuram sa fim parte din aceasta poveste si speram ca din ce in ce mai multi oameni sa ni se alature, pentru a contribui la platforma Sport for Good!”, spune Edina Constantinescu, Senior Director Marketing EMEA & International, Social Good la Warner Bros Discovery.

Cea de-a patra editie a turneului „Tenis pentru Fapte Bune”, organizat sub egida Sport for Good, s-a desfasurat intre 22 si 24 septembrie 2023, la Pescariu Sports&Spa din Bucuresti. Evenimentul a fost deschis de jucatoarea profesionista de tenis Mihaela „Miki” Buzarnescu, iar meciul demonstrativ a fost disputat de Raluca Olaru si Sore Mihalache, care au jucat la dublu contra echipei formate din Anghel Damian si Cornel Ilie. La deschiderea oficiala au mai participat ambasadorii turneului: Ana Maria Branza, Virgil Stanescu, Cosmin Cernat, Dragos Suciu, Cristian Mindru, Eli Neicut.

Tabloul de concurs a reunit 100 jucatori de tenis, care s-au intrecut in meciuri de simplu (feminin si masculin) si dublu. Acestia au fost urmariti si incurajati de peste 400 de spectatori, in cele trei zile de turneu. Taxele de participare au reprezentat contributia jucatorilor la viitorul si educatia tinerilor din medii vulnerabile si se adauga altor sponsorizari si donatii dedicate turneului, care a adunat per total aproximativ 65.000 de euro.

Fondurile adunate vor genera 4.500 de fapte bune care vor fi traduse in actiuni concrete pentru sprijinirea tinerilor are se afla in tranzitia din sistemul de protectie a copilului catre viata pe cont propriu, pentru continuarea studiilor, consiliere psihologica si vocationala si asigurarea de resurse necesare pentru integrarea in societate si pe piata muncii.

Turneul caritabil „Tenis pentru Fapte Bune” s-a bucurat de sustinerea unei echipe impresionante de ambasadori de fapte bune. Pe langa cei care au fost pe teren la deschiderea oficiala a turneului, faptele bune au fost sustinute si de: Gabriela Ruse, Horia Tecau, Marius Manole, Catalin Bordea, Aluziva, Cristian China Birta, Constantin Rudnitchi.

„Le multumim tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui turneu al faptelor bune: jucatorilor, ambasadorilor de fapte bune, sponsorilor si echipei care au facut posibila a patra editie a turneului. Comunitatea faptelor bune se extinde de la an la an si sustine in acest fel cauza asociatiei. Tinerii de viitor din proiectele asociatiei au o sansa in plus la integrarea socio-profesionala. Speram ca editia a patra Tenis pentru Fapte Bune a fost o experienta memorabila pentru toti participantii”, a mentionat Mihaela Bolohan, Director Executiv, Asociatia The Social Incubator.Marii castigatori ai acestei editii sunt tinerii din programele Asociatiei The Social Incubator. Castigatorii de pe teren au fost:

Simplu feminin

Locul I: Daniela Schoppmeyer
Locul II: Alice Tientan Ling
Locul III: Florina Curca

Simplu masculin


Locul I: Mihai Badescu
Locul II: Mihai Balasa
Locul III: Alexandru Gheorghe

Dublu masculin

Locul I: Cornel Teodorescu si Mihai Badescu
Locul II: Dragos Suciu si Cristian Mindru
Locul III: Robert Berti Ilie si Vlad Iliescu