De la paralizie post-accident auto la semimaratonul de la Iasi
3/36518
calendar_month 22 Apr 2024, 16:00


Andrei, supravietuitorul unui grav accident auto, a decis sa ii sprijine pe cei care au trecut printr-o situatie similara cu a lui sau mai grava. Astfel printr-o poveste inspirationala si impresionanta el isi impartaseste calatoria uluitoare de la paralizie pana la participarea la semimaratonul organizat la Iasi, transmitand un mesaj puternic despre vointa si perseverenta.

La varsta de 25 de ani Andrei a fost implicat intr-un accident auto cumplit care i-a schimbat viata complet. A ramas paralizat de la mijloc in jos (fractura cu tasare de vertebre T3-T4; fractura de bazin si fractura de femur drept). Andrei a ales sa lupte si sa-si reconstruiasca viata pas cu pas.

„Acum sunt atat de puternic, cred ca Dumnezeu mi-a dat accidentul. Am ales sa vad acest accident nu ca pe un sfarsit, ci ca pe un inceput", spune Andrei cu o determinare care sfideaza orice obstacol.

Cu o vointa de fier si o sustinere neconditionata din partea familiei si a prietenilor, Andrei a inceput lungul proces de recuperare. Tanarul a beneficiat de un plan personalizat de recuperare medicala, care a inclus tehnologia robotizata si a fost sustinut mereu de echipa de specialisti din cadrul Spitalului de Recuperare Medicala Arcadia de la Iasi. Prin multa munca si dedicare, in doua luni si jumatate, a reusit sa isi recapete mobilitatea si sa invete din nou sa mearga:
https://www.youtube.com/watch?v=PHHb7n8V3jw&list=PLkDxFd0HrhP0NyRK30SQsYgGA9VqZog4a&index=18

„Sedintele de recuperare medicala au avut loc de doua ori pe zi timp de trei ore. Din cauza traumatismelor suferite, pana la internarea in Spitalul de Recuperare Medicala Arcadia, Andrei a petrecut o parte de timp la orizontala. Aici a fost provocarea, intrucat majoritatea pacientilor care au trecut prin astfel de traumatisme, intampina dificultati la verticalizare” – a spus George Marinescu, fizioterapeut, Spitalul de Recuperare Medicala Arcadia.

Dar determinarea lui Andrei nu s-a oprit aici. Cu sprijinul Retelei Medicale Arcadia, duminica, alaturi de peste 2.000 de alergatori, Andrei a participat la semimaratonul de la Iasi, un eveniment ce are ca scop promovarea miscarii si a unui stil de viata sanatos precum si implicarea comunitatii intr-o actiune de strangere de fonduri pentru sustinerea copiilor de exceptie din mediul rural.

„Pentru mine, acest semimaraton nu a fost doar o cursa, ci o dovada a faptului ca poti depasi orice obstacol daca ai vointa si credinta in tine insuti", spune Andrei cu un zambet plin de mandrie.

Pe langa vointa de fier a lui Andrei, element cheie si esential in orice proces de recuperare, obiectivele au putut fi atinse si datorita sprijinului oferit de dispozitivele moderne si robotizate de inalta performanta din Spitalul de Recuperare Medicala Arcadia. Printre acestea trebuie sa enumeram Lokomat, un dispozitiv care permite initierea mersului in siguranta, intr-un mod controlat si Andago, un cadru de sustinere robotizat, utilizat in reeducarea functionala a mersului. In planul individualizat de recuperare medicala al lui Andrei, au fost incluse si alte tehnologii, cum ar fi Armeo, PROKIN si Vibramoov.

Povestea lui Andrei este un exemplu remarcabil de rezilienta si determinare pentru toti cei care se lupta cu adversitatile vietii.