Curtea Europeana de Justitie a decis ca regulile UEFA si FIFA sunt ilegale
3/35830
calendar_month 21 Dec 2023, 14:40   visibility 1678


Dupa ce Curtea Europeana de Justitie s-a pronuntat in cazul Superligii, forul de la Nyon a emis un comunicat de presa potrivit site-ului frf.ro

UEFA ia act de hotararea pronuntata astazi de Curtea Europeana de Justitie, in dosarul Superliga Europeana 

Decizia nu inseamna o aprobare sau o validare a asa-numitei „super ligi”; ea subliniaza mai degraba un deficit preexistent in cadrul de preautorizare al UEFA, un aspect tehnic care a fost deja recunoscut si abordat in iunie 2022.

UEFA are incredere in robustetea noilor sale reguli si, in special, in faptul ca acestea respecta toate reglementarile si legile europene relevante.

UEFA este hotarata sa isi mentina angajamentul sau de a sustine piramida fotbalului european, garantand ca va servi intereselor mai largi ale societatii.

Vom continua sa formam un model sportiv european impreuna cu federatii, ligi, cluburi, pasionati de fotbal, jucatori, antrenori, institutiile UE, guvernele si partenerii nostri.

Avem incredere ca piramida fotbalului european, bazata pe solidaritate si pe care fanii si toate partile interesate au declarat-o drept un model de neinlocuit, va fi protejata impotriva amenintarii rupturii de legile europene si nationale.

Regulile UEFA si FIFA care interzic cluburilor sa se alature unor competitii separate, precum SuperLiga Europeana (ESL), sunt ilegale, a decis, joi, Curtea Europeana de Justitie. 

sursa foto: pixabay.com