Chiar si cu tehnologia VAR se mai greseste. Presedintele Kyros Vassaras recunoaste eroarea
3/35809
calendar_month 18 Dec 2023, 16:55


La meciul Sepsi OSK – CFR Cluj, scor 2-1, dIn etapa a 20-a din Superliga Romaniei la Fotbal, arbitrii din camera VAR au facut o eroare cu ajutorul operatorului de reluari, care face parte din echipa tehnica VAR, caci el e cel care atribuie liniile pentru a determina pozitia de ofsaid. 

Iata ce a spus despre aceasta greseala presedintele CCA, Kyros Vassaras: 

„Imediat dupa fluierul de final al meciului Sepsi OSK – CFR Cluj, disputat duminica, 17 decembrie, CCA a obtinut imediat toate informatiile si a intrat in posesia imaginilor din camera VAR pentru a analiza cu atentie faza in urma careia Sepsi a marcat minutul 85.

Ca urmare a analizei facute a rezultat ca s-a comis o eroare. Linia albastra a fost atribuita atacantului, iar cea rosie fundasului. Cu toate ca cel care atribuie liniile este operatorul de reluari care face parte din echipa tehnica VAR, arbitrul VAR si asistentul VAR nu pot fi absolviti de vina, ei nerealizand eroarea comisa, desi foarte bine au observat o posibila pozitie de ofsaid. De asemenea, arbitrul asistent, chiar daca ofsaidul a fost unul mic, nu usor de sesizat in dinamica fazei, va suporta si el consecintele. 

Am avut deja o prima discutie in cadrul CCA si am decis sa inlocuim toti cei trei arbitri de la viitoarele delegari. De asemenea, vom avea in perioada urmatoare o intalnire cu echipa tehnica pentru a vedea cum putem evita pe viitor astfel de greseli.

In concluzie, golul a fost marcat din ofsaid, o eroare regretabila a brigazii de arbitri, motiv pentru care doresc sa prezint scuze, in numele CCA, celor afectati de aceasta greseala!”.

Golul victoriei a fost dat dupa ce fusese offside la Rondon cu o faza mai devreme. Oare putem spune, tinand cont ca mai erau cateva minute de joc, ca e viciere de rezultat? Sau sa speram, ca etapele viitoare arbitrii vor gresi si in favoarea CFR-ului, asa cum s-a mai intamplat. (parca atunci nu era VAR?!)Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?