Andrei Badiu si Mariana Nenu, campionii Maratonului Nisipului 2024
3/36785
calendar_month 27 Mai 2024, 10:25


Constanta, pentru a 9-a oara pe harta mondiala a maratoanelor

Peste 1400 de sportivi amatori si profesionisti, impreuna cu alte cateva sute de sustinatori, s-au adunat in perioada 25-26 mai 2024, pe plaja Zoom Beach din Constanta pentru a participa la cea de-a noua editie a Maratonului Nisipului CELCO Marea Neagra. La evenimentul sportiv au avut loc patru curse competitive: maraton (42km), semimaraton (21km), cros (10km) si cursa populara (5km), precum si doua curse destinate familiilor si elevilor: Family Run si "Campionii Scolii".

Dupa o cursa spectaculoasa, Andrei Badiu a castigat proba de maraton la baieti, in timp ce Mariana Nenu a obtinut primul loc la fete. In ceea ce priveste semimaratonul, Vasiliu Cornel a trecut primul linia de finish la baieti, in timp ce Nicoleta Ciortan a castigat la fete.

Castigatori - Cursa de 5 kilometri

La categoria baieti, Paul Mihai Galoiu a reusit sa castige cursa de 5 km cu un timp remarcabil de 19 de minute si 46 de secunde. In urma sa s-au clasat Cristian Bornaz, care a trecut linia de finish la 67 de secunde distanta de castigator, si Claudiu Marcu, cu un timp de 21 de minute si 16 de secunde. La cursa de 5 kilometri pentru fete, Elena Moaga a urcat pe prima treapta a podiumului, inregistrand un timp de 23 de minute si 59 secunde. Locul al doilea a fost ocupat de Iulia Tcaciova, care a incheiat cursa in 24 de minute si 33 de secunde, iar Teodora Nadrag a obtinut locul al treilea cu un timp de 25 de minute si 14 secunde.

Castigatori - Cursa de 10 kilometri

La categoria baieti, Igor Timbalari a reusit sa castige cursa de 10 km cu un timp remarcabil de 42 de minute si 7 de secunde. In urma sa s-au clasat Alin Despa, care a trecut linia de finish la doar 69 de secunde distanta de castigator, si Constantin Chirita, cu un timp de 43 de minute si 16 de secunde. La cursa de 10 kilometri pentru fete, Alexandra Streja a urcat pe prima treapta a podiumului, inregistrand un timp de 46 de minute si 39 secunde. Locul al doilea a fost ocupat de Andreea Lacriceanu-Bratu, care a incheiat cursa in 50 de minute si 49 de secunde, iar Luminita Balaban a obtinut locul al treilea cu un timp de 52 de minute si 18 secunde.

Castigatori – Cursa de Semimaraton (21 km)

La cea de-a doua cea mai dificila proba din cadrul evenimentului, Semimaratonul, Vasiliu Cornel a castigat la categoria baieti cu un timp impresionant de 1 ora, 28 minute si 13 secunde, urmat de Nicolai Omelianov, cu un timp de 1 ora 32 de secunda si 15 secunde, iar Ionut Cristea a luat locul al treilea cu un timp de 1 ora, 34 minute si 26 de secunde. La categoria fete, Nicoleta Ciortan a castigat cursa detasat, incheindu-si traseul intr-un timp de 1 ora, 36 minute si 58 de secunde. Irina Popa s-a clasat pe locul al doilea cu un timp de 1 ora, 43 minute si 9 de secunde, iar Alona Vasylchenko a completat podiumul cu un timp de 1 ora, 53 minute si 27 de secunde.

Castigatori – Cursa de Maraton (42 km)

Maratonul a reprezentat cea mai mare provocare pentru toti participantii, dar Andrei Badiu a fost primul la categoria baieti care a reusit sa treaca linia de finish, intr-un timp impresionant de 3 ore, 40 minute si 40 secunde. Artiom Resetnicov a ocupat locul doi, terminand cursa in 3 ore, 41 minute si 49 de secunde, in timp ce Raducu Turtoi a incheiat cursa pe locul al treilea, cu un timp de 3 ore, 42 minute si 17 secunde. La categoria fete, Mariana Nenu a castigat cursa de maraton detasat, inregistrand un timp de 4 ore si 15 de secunde. Cristina Popa s-a clasat pe locul doi, cu un timp de 4 ore, 16 minute si 11 de secunde, in timp ce Regina Tircomnicu a ocupat locul al treilea cu un timp de 4ore, 28 minute si 36 secunde.De la copil la copil: Intr-o alergare de caritate, copiii se mobilizeaza pentru a ajuta ceilalti copii afectati de cancer

Peste 300 de copii si familiile lor s-au adunat sambata, 25 mai 2024, pe plaja Zoom Beach din Constanta pentru a participa la cursa "Family Run", un eveniment care a promovat activitatile in aer liber ca modalitate excelenta de petrecere a timpului liber in familie. Copiii au alergat cu entuziasm aproximativ un kilometru alaturi de parinti sau bunici, subliniind importanta miscarii si a sportului in viata lor.In aceeasi zi de sambata, a avut loc si competitia "Campionii Scolii", la care au participat 500 de elevi, organizata pe categorii de varsta. Scopul acesteia a fost de a relansa sportul la nivelul scolilor primare si gimnaziale si de a le oferi elevilor obiceiul de a participa la competitii sportive. De asemenea, organizatorii evenimentului si-au propus sa doteze scolile participante cu materiale sportive.

“Suntem extrem de recunoscatori pentru prezenta a peste 1400 de sportivi amatori si profesionisti, la cea de-a noua editie a Maratonului Nisipului Celco Marea Neagra, care a transformat acest eveniment intr-un succes de neuitat. Multumim tuturor participantilor pentru efortul si dedicatia lor. Performantele din cursele competitive si cursele destinate copiilor au fost impresionante si au adus un plus de valoare acestui eveniment. Fiecare kilometru parcurs a demonstrat spiritul sportiv si dorinta de autodepasire. De asemenea, dorim sa multumim sponsorilor si voluntarilor, al caror sprijin a fost esential pentru buna desfasurare a evenimentului. Energia si incurajarile voastre au fost un adevarat motor pentru sportivi. Felicitari tuturor castigatorilor pentru rezultatele lor remarcabile si multumiri tuturor participantilor pentru implicare. Ne bucuram ca impreuna am reusit sa promovam litoralul romanesc si sa consolidam pozitia Constantei pe harta internationala a maratoanelor. Asteptam cu entuziasm urmatoarea editie si noi provocari alaturi de voi”, declara Daniel Antonaru, presedintele Asociatiei Sportive SanaSport, organizatorul evenimentului Maratonul Nisipului Celco Marea Neagra.Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?