hit.ro  »  Altceva  »  Marketing Online  »  Principalele provocari ale magazinelor online din CEE legate de vanzarile internationale sunt livrarea (33%), managementul operational (18%) si traducerile (12%)

Principalele provocari ale magazinelor online din CEE legate de vanzarile internationale sunt livrarea (33%), managementul operational (18%) si traducerile (12%)

calendar_month 20 Mar 2024, 14:00


- Peste jumatate din magazinele online din CEE sunt dispuse sa vanda peste granite
- Tendintele relevante din eCommerce, discutate la Balkan eCommerce Summit, Sofia, 4-5 aprilie

Principalele provocari pentru magazinele online din CEE legate de vanzarile internationale sunt gestionarea livrarilor (33%), managementul operational (18%) si traducerea si localizarea (12%), conform unui studiu co-dezvoltat de Mediapost Hit Mail Bulgaria alaturi de partenerii eCommerce Academy, organizatori ai Balkan eCommerce Summit.

Peste jumatate dintre magazinele online din CEE doresc sa vanda international, iar marketplace-urile sunt vazute ca o modalitate eficienta de a testa piete straine.

Principalele motive pentru care magazinele online din CEE aleg un marketplace sunt: absenta costurilor suplimentare de marketing (26%), eficienta in testarea pietelor noi (20%) si usurinta gestionarii vanzarilor (18%).

„Magazinele online isi pot verifica potentialul produselor prin listarea lor atat pe marketplace-uri locale, cat si pe cele internationale. Daca exista suficienti clienti pentru categoria de produse in marketplace, vor veni si comenzile. In acest fel, afacerile castiga experienta directa cu regulile si cerintele de conformitate pe care le au, de obicei, marketplace-urile, dar si o lectie valoroasa despre cum sa vanda online pe canale noi. Evolutia vanzarilor online, tendintele si multe alte informatii valoroase vor fi disponibile in cadrul celui mai mare eveniment regional din domeniu pe care il vom gazdui la Sofia in luna aprilie - Balkan eCommerce Summit,” a declarat Nikola Ilchev, fondatorul eCommerce Academy si Balkan eCommerce Summit.

Balkan eCommerce Summit 2024 este un forum de doua zile ce va avea loc la Arena Sofia, Bulgaria, pe 4 si 5 aprilie 2024. Evenimentul va aduce perspective noi sectorului de eCommerce din regiunea Balcanilor, cu peste 2.000 de invitati asteptati, 150 de expozanti si 20 de vorbitori din intreaga lume.

Obiectivul evenimentului este de a crea o platforma pentru dezvoltare accelerata si de a incuraja parteneriatele intre companiile de e-commerce din regiunea Balcanilor, oferind un nou punct de pornire pentru cresterea lor.

eCommerce Academy reprezinta o comunitate de comercianti, magazine online, furnizori si experti in eCommerce, fondata in Bulgaria in 2016. Printre alte evenimente relevante in industrie, eCommerce Academy va organiza, pentru al treilea an consecutiv, Balkan eCommerce Summit in Sofia, 4-5 aprilie. Mai multe informatii despre eveniment sunt disponibile la balkanecommerce.com. 

 

Sondaj

Ce marca de telefon considerati ca e cea mai buna la ora actuala?