easySales: 263 lei, valoarea medie a comenzilor de Black Friday, 65% cu plata online
calendar_month 29 Nov 2023, 11:03


• Cea mai mare comanda realizata prin magazinele din platforma a depasit 23.000 de lei si a constat in preamplificatoare si convertor audio
 
• Cele mai mari cresteri ale volumelor de comenzi au fost inregistrate de categoriile Electronice, Casa si bucatarie, respectiv Frumusete si igiena personala

Platforma SaaS de management automatizat si centralizare a activitatilor de eCommerce easySales anunta ca valoarea medie a comenzilor de Black Friday realizata prin magazinele din platforma a fost de 265 de lei, in crestere fata de cei 190 de lei din 2022, iar doua treimi dintre cumparatori au optat pentru plata online a achizitiilor.

Cea mai mare comanda de Black Friday realizata prin magazinele din platforma a depasit 23.000 de lei si a constat in preamplificatoare si convertor audio.

Cele mai mari cresteri ale volumelor de comenzi au fost inregistrate de categoriile:

    • Electronice, +124%
    • Casa si bucatarie, +106%
    • Frumusete si ingrijire personala, +81%

Comparativ cu anul 2022, volumul de comenzi s-a dublat, iar datele sunt influentate si de cresterea numarului de comercianti din platforma easySales si de cele 13 noi marketplace-uri integrate in acest an.

Cele mai mari vanzari sunt inregistrate in cele mai mari judete din Romania: Bucuresti, Ilfov, Cluj, Timis, Iasi, Brasov, Constanta, Prahova, Dolj, Sibiu, unde conceptul de Black Friday este deja popular si puterea de cumparare este mai mare. 

Surpriza a provenit din vanzarile inregistrate in alte tari - 2% din totalul vanzarilor inregistrate in easySales sunt din SUA, Ungaria, Bulgaria, Germania, si Anglia.

Magazinele care folosesc platforma easySales au generat automat, pana in prezent, 4,38 milioane de facturi, 4,37 milioane de AWB-uri, iar numarul produselor listate pe marketplace-uri se apropie de 14 milioane.

Recent, evolutia easySales a fost recunoscuta prin distinctia Gold Award in cadrul finalei InnovX Scale Up Accelerator.