hit.ro  »  Altceva  »  Glosar  »  Ce inseamna internet?

Ce inseamna internet?

calendar_month 20 Sep 2023, 15:30


Internetul este o retea globala de calculatoare interconectate care permite comunicatia si schimbul de informatii intre utilizatori din intreaga lume. Aceasta retea este compusa din mii de servere, routere, switch-uri si alte dispozitive care permit transmiterea datelor sub diverse forme, inclusiv text, imagini, video si sunet.

Istoria internetului se intinde pe mai multe decenii, cu originile sale in cercetarile militare si academice din anii 1960 si 1970. Internetul a evoluat intr-o retea globala in care milioane de oameni si organizatii isi desfasoara activitatile zilnice, inclusiv comunicarea, cercetarea, comertul electronic, divertismentul si multe altele.

Internetul utilizeaza un set comun de protocoale si standarde pentru a permite dispozitivelor sa comunice intre ele. Unul dintre cele mai cunoscute protocoale este Protocolul de Transfer al Hipertextului (HTTP), care este utilizat pentru a accesa paginile web. Cu ajutorul internetului, utilizatorii pot accesa informatii din intreaga lume, pot comunica prin e-mail sau servicii de mesagerie instant, pot partaja continut prin intermediul retelelor sociale si pot folosi o gama variata de servicii online.

Internetul a avut un impact semnificativ asupra societatii si a schimbat modul in care oamenii lucreaza, invata, se distreaza si interactioneaza. Acesta a deschis usi noi pentru inovatie si a permis dezvoltarea unor industrii noi, cum ar fi tehnologia informatiei si comunicarea (TIC), comertul electronic, media digitala si multe altele.

 

Sondaj

Folositi internetul pentru: