hit.ro  »  Altceva  »  Electrocasnice Smart  »  Uscatorul de rufe subtiaza hainele? De ce se strag pe filtru atatea scame

Uscatorul de rufe subtiaza hainele? De ce se strag pe filtru atatea scame

calendar_month 25 Oct 2023, 13:05


Uscatoarele de rufe pot, in anumite conditii, sa duca la subtierea sau deteriorarea hainelor, dar acest lucru nu este direct cauzat de scamele adunate in timpul ciclurilor de uscare. Iata cateva aspecte de luat in considerare:

Suprauscare

Uscatoarele pot cauza deteriorarea tesaturilor daca temperatura sau timpul de uscare sunt prea ridicate. Aceasta poate duce la subtierea fibrelor tesaturilor si la aparitia scamelor pe haine.

Scamele

Scamele se formeaza pe haine din cauza frecarii si a uzurii normale a tesaturilor. Acestea pot fi mai vizibile dupa uscarea intr-un uscator, dar ele nu sunt cauza principala a subtierii hainelor.

Calitatea hainelor

Calitatea hainelor joaca un rol important in modul in care acestea rezista ciclurilor de uscare. Materialele de calitate inferioara sau hainele deja uzate se pot deteriora mai usor intr-un uscator.

Intretinerea corespunzatoare

Pentru a prelungi viata hainelor, este important sa le intretineti corect. Asta inseamna sa le spalati la temperaturi corespunzatoare, sa evitati suprauscare si sa le invartiti pe dos pentru a reduce frecarea in timpul uscarii.

Daca observati ca hainele dumneavoastra se subtiaza sau se deterioreaza in mod constant in uscator, puteti sa luati in considerare urmatoarele masuri:

Selectati setarile corecte

Utilizati setarile de temperatura si de timp adecvate pentru tipul de tesatura si dimensiunea incarcaturii.

Utilizati saci de spalat

Acestea pot ajuta la reducerea frecarii si a uzurii excesive intre haine in timpul uscarii.

Optati pentru un uscator mai delicat

Daca hainele dumneavoastra sunt mai sensibile, puteti opta pentru un ciclu de uscare mai delicat sau mai scazut in ceea ce priveste temperatura si viteza de rotatie.

Luati in considerare uscarea la aer liber

Daca sunteti ingrijorat de deteriorarea hainelor, uscarea la aer liber este o optiune mai blanda pentru tesaturi.

In concluzie, scamele adunate in timpul ciclurilor de uscare nu sunt cauza principala a subtierii hainelor. Cu toate acestea, este important sa utilizati corect uscatorul si sa acordati atentie selectiei de setari si intretinerii corecte a hainelor pentru a le prelungi viata.

sursa foto: pixabay.comvisibility   1032 vizualizari


 

Sondaj

Ce jocuri vor avea cel mai mare succes anul acesta?