Samsung Climate Solutions revolutioneaza sistemele de incalzire pentru locuinte cu noua pompa de caldura EHS Mono cu R290
3/35349
calendar_month 12 Oct 2023, 12:45


Tehnologia viitorului se armonizeaza cu designul sofisticat, rezultatul fiind noua gama de pompe de caldura EHS Mono R290

Samsung Electronics Air Conditioner Europe (SEACE) anunta lansarea oficiala in Europa a produsului sau revolutionar, pompa de caldura EHS Mono R290. Prezentata la inceputul anului la ISH in Frankfurt, pompa EHS Mono R290 este conceputa pentru a redefini incalzirea locuintelor, oferind tehnologie de ultima generatie, care imbunatateste confortul si care are un potential scazut de incalzire globala (GWP). Produsul este disponibil intr-o gama larga de puteri de incalzire (capacitati), pentru a indeplini diferite cerinte – de 5, 8, 12 si 16 kW. Este de remarcat ca unitatile de 5 si de 8 kW au o inaltime de doar 850 mm, in comparatie cu unitatile de 12 si de 16 kW, care au o inaltime de aproximativ 1000 mm.

Incalzire printr-o inovatie cu viabilitate in viitor

Numeroase caracteristici cheie transforma pompa EHS Mono R290 intr-o alegere de viitor pentru proprietari. De exemplu, are un potential extrem de scazut de incalzire globala (GWP), cu o valoare de 3 – in comparatie cu valoarea GWP a altor tehnologii de racire precum R32 (675). Ofera tehnologie de ultima generatie pentru un confort sporit, cu un agent frigorific cu potential scazut de incalzire globala, si ofera in mod consecvent alimentare cu apa calda la temperaturi ridicate, de pana la 75 °C. Acest potential ii confera statutul de sistem de incalzire adecvat pentru toate locuintele care utilizeaza sisteme de incalzire bazate pe combustibili fosili, fara a fi necesare investitii suplimentare pentru imbunatatirea izolatiei termice. 

In plus, pompa EHS Mono R290 utilizeaza un agent frigorific cu un GWP mai scazut, temperaturi mai ridicate ale apei calde si un schimbator de caldura de dimensiuni mai mari, care poate transfera mai multa caldura in acelasi timp, comparativ cu o unitate de exterior obisnuita, gratie zonei sale de transfer al caldurii, cu pana la 39% mai mare2. Ofera o performanta fiabila de incalzire, ce permite o reusita de incalzire de 100% la temperaturi de pana la -10 °C. De asemenea, permite generarea de apa calda menajera (ACM) la 70 °C, in conditii de temperaturi exterioare cuprinse intre -10 si 43 °C, temperatura ambianta fara utilizarea unui incalzitor booster, ceea ce duce la economii de energie pentru producerea apei calde menajere pe perioada verii. 

 „Pompa de caldura EHS Mono R290 reprezinta un urias pas inainte pentru Samsung in tehnologia de incalzire a locuintelor. Cu agentul frigorific cu un GWP inferior si temperaturi mai ridicate ale apei calde, este cu siguranta un produs revolutionar pentru proprietarii de locuinte. Prin introducerea acestei noi game de produse, Samsung este pregatit sa respecte viitoarele reglementari Europene, prevazute sa intre in vigoare in viitorul apropiat, precum legislatia UE privind gazele fluorurate, si sa contribuie la indeplinirea obiectivului european ‘Pachetul legislativ Pregatiti pentru 55’ si tintele Protocolului de la Montreal.”, a spus Roxana Raducanu, Head of Samsung Electronics Air Conditioner Europe pentru Romania si Bulgaria.

Conceputa sa functioneze cu R290

Pompa EHS Mono R290 utilizeaza R290 ca agent frigorific in locul agentului frigorific R32, folosit in mod obisnuit. Utilizarea agentului R290 a dus la adaptarea componentelor interne ale unitatii, in comparatie cu o pompa obisnuita de caldura. Aceste adaptari permit separarea agentului frigorific R290 de restul sistemului.Configurare fara probleme, functionare silentioasa si design atractiv

Conceputa pentru a functiona fara probleme cu R290, proprietarii de locuinte vor aprecia usurinta de utilizare a pompei EHS Mono R290, Unitatea EHS Mono de exterior este conceputa sa ofere simplitate in instalare, lucrari de service si intretinere. Pentru instalare, nu necesita o certificare de gaz fluorurat. Accesul la componentele interne ale pompei de caldura se poate face prin panoul lateral, usor de demontat prin desfacerea celor trei suruburi. Acest lucru economiseste timp si efort considerabil in timpul procedurilor de instalare, intretinere si service. 

Principala caracteristica a noii pompe EHS Mono R290 este functionarea sa la niveluri de zgomot cu o presiune acustica de doar 35 dB (A)5, cu ajutorul modului silentios in 4 pasi. Unitatea de exterior a pompei de caldura este prevazuta cu un sistem de izolatie fonica, cu dublu stat, cu un design brevetat de plasa din pasla cu caneluri6, care blocheaza si absoarbe zgomotul produs de componentele de compresie si vibratii. Pentru montarea compresorului sunt utilizate garnituri de amortizare cu arc (in locul garniturilor din cauciuc), reducand astfel rata de transfer a vibratiilor cu 90%7. 

Cu un design pe gri inchis, care se inscrie in tendinta actuala pentru designul exterior al cladirilor moderne, pompa EHS Mono R290 adauga eleganta numeroaselor fatade exterioare, imbunatatind toate proiectele, de la cele de renovare, la cele pentru locuinte premium. 

Control optimizat al energiei si informatii la timp 

Noua serie de pompe de caldura poate fi, de asemenea, conectata la SmartThings Energy pentru a creste la maximum economiile si a optimiza utilizarea energiei. Unul dintre cele mai mari ecosisteme de dispozitive conectate din lume, SmartThings Energy de la Samsung este compatibil cu dispozitivele de asistenta prin voce precum Bixby, Google Home sau Amazon Alexa, precum si cu o gama larga de dispozitive. Acesta ofera sisteme revolutionare de management energetic pentru locuinte, precum si economii reale de energie, prin intermediul unor informatii cuprinzatoare, a automatizarilor pentru economiile energetice, precum si prin asistenta oferita utilizatorilor, pentru a obtine o locuinta cu emisii zero net.

Dupa conectare, utilizatorii pot monitoriza utilizarea energiei si pot reduce consumul gratie modului de economisire. O alta caracteristica ce poate aduce economii suplimentare de energie este modul AI pentru energie. Acesta invata tiparele de utilizare si regleaza temperatura apei calde menajere astfel incat sa mentina confortul utilizatorului, fara sa utilizeze la fel de multa energie.

Pompa EHS Mono R290 va fi disponibila la finalul lunii octombrie, intr-o gama larga de capacitati, pentru a satisface cerintele proprietarilor de locuinte din intreaga Europa. Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?