Noile game de televizoare Samsung Neo QLED, OLED si Lifestyle 2023 sunt acum in Romania
8/8583
calendar_month 27 Apr 2023, 16:35   visibility 1423


Romanii se vor putea bucura, indiferent de preferinte, de capabilitatile WOW ale acestor televizoare – de la conectivitate impecabila, la experienta unui cinema sau a unei sali de concerte in propria casa, pana la profunzimea imaginii care te transpune dincolo de realitate.

Noua gama de televizoare Samsung, conceputa pentru a oferi consumatorilor conectivitate si o experienta cinematografica de neegalat, a fost prezentata oficial in Romania.

Evenimentul Samsung dedicat pasionatilor de tehnologie si nu numai, a avut loc pe 26 aprilie in capitala si a oferit tuturor participantilor o incursiune in universul experientelor „WOW” aduse de noile game de televizoare.

Noile produse Samsung pun in prim-plan nevoile consumatorului modern, aflat intr-o era hiperconectata si hibrida, in care nevoia de dispozitive conectate este in crestere.

Prin conceptul de „Calm Technology”, compania isi propune sa vina in ajutorul utilizatorilor ca ei sa poata duce un stil de viata mai linistit, lipsit de griji. In acest sens, conectivitatea noii game de televizoare a anului 2023 este dusa la nivelul urmator si reuseste sa le ofere experiente uimitoare de gaming si divertisment.

Toate produsele din gama de NEO QLED 4K si 8K si din noua serie Samsung OLED ofera o claritate a imaginii dusa la nivel de arta, sunet cinematografic, un design elegant ce complimenteaza orice spatiu, precum si conectivitate impecabila cu celelalte device-uri din casa. Toate acestea intr-o gama de produse ce continua sa isi imbunatateasca performantele la nivel de sustenabilitate, pe tot parcursul ciclului de productie.

„Noile televizoare Samsung impresioneaza prin inovatiile pe care le aduc. Acestea combina tehnologia de ultima generatie cu un design elegant si sofisticat, astfel incat sa ofere o experienta spectaculoasa chiar si pentru cei mai exigenti consumatori.

Obiectivul nostru a fost acela de a redefini ce inseamna experienta de vizionare la domiciliu, asa cum o stiam pana acum.

Televizoarele Samsung se conecteaza cu usurinta cu toate dispozitivele inteligente compatibile din casa, indiferent de marca si astfel deblocheaza noi teritorii, noi experiente in materie de gaming si divertisment. Desigur ca vorbim despre o calitate a imaginilor si a sunetului exceptionala, la cel mai inalt nivel, dar si de functii de inteligenta artificiala care se asigura ca ai parte de o experienta cat mai personalizata pentru obiceiurile si nevoile tale.”, declara Victor Armaselu, Vicepresedinte Samsung Electronics Romania & Bulgaria.

Gama 2023 – mai uimitoare ca niciodata

Noile Samsung NEO QLED 8K si 4K au dimensiuni ce incep de la 43 inci si ajung pana la 98 de inci. Samsung a inclus in toate televizoarele NEO QLED ale anului 2023 tehnologiile sale de top, incepand cu Quantum Matrix, o inovatie absoluta in materie de claritate a imaginii si control al luminii.

Adaugam la aceasta un procesor dotat cu inteligenta artificiala, Neural Quantum Processor, care optimizeaza experienta de vizionare, indiferent de calitatea originala a filmarii. Cu ajutorul tehnologiilor Dolby Atmos si a OTS (Object Tracking Sound), acestea pot reda experienta audio dintr-un cinematograf chiar in casele romanilor. Functia Q-Simphony asigura o calitate audio cu adevarat impresionanta, permitand utilizarea simultana atat a difuzoarelor televizorului cat si a soundbar-ului, atunci cand utilizatorii ataseaza un soundbar Samsung Seria Q, pentru un sunet mai profund si o experienta audio cu adevarat imersiva.Iar optiunile Shape Adaptive Light Control (controlul precis al luminii, fara “efect de blooming” si cu un contrast precis) si Real Depth Enhancer Pro (AI detecteaza zonele pe care se concentreaza ochii si imbunatateste profunzimea imaginii), disponibile pe noile televizoare Neo QLED 8K si 4K, ofera senzatia unei imagini tridimensionale.

Gama OLED TV este extinsa anul acesta cu doua noi modele, S95C si S90C, ambele dotate cu acelasi procesor Neural Quantum ce garanteaza culori spectaculoase si un contrast puternic pentru o experienta vizuala incredibila. Paleta de culori este atat de apropiata de realitate incat noile OLED sunt primele televizoare validate de Institutul Pantone.

Samsung a inclus in noile televizoare posibilitatea de a viziona continutul la calitate 4K, indiferent de rezolutia initiala a filmarii, precum si tehnologia Dolby Atmos cu functia de Object Tracking Sound. In plus, pentru prima data pe un televizor OLED, Samsung OLED vine cu certificarea AMD FreeSync Premium Pro, pentru cea mai buna experienta de joc pentru pasionatii de gaming si rate de refresh de pana la 144Hz VRR. Modelele Samsung OLED au dimensiuni incepand cu 55 de inci pana la 77 inci.

Noile produse din Lifestyle Collection sporesc experienta personalizata de utilizare, oferind un produs si o experienta de vizionare pentru fiecare preferinta, cu The Frame, The Serif si Sero.

Pentru consumatorii care apreciaza libertatea si nu vor sa fie constransi de prezenta unui ecran pentru a urmari serialul preferat, Samsung propune videoproiectorul portabil Freestyle - un accesoriu ce poate fi purtat peste tot si care ofera experienta vizionarii continutului la o calitate exceptionala, permitand proiectii de pana la 100 de inci pe orice suprafata plana, configurare instantanee a imaginii (auto-focus, auto-keystone si auto-leveling), sunet omnidirectional integrat si experienta completa Samsung Smart TV.

Conectivitate fara cusur prin Smart Things

Anul acesta Samsung face inca un pas inainte pentru a simplifica viata de zi cu zi a consumatorilor, printr-o integrare perfecta a mai multor dispozitive in intregul sau ecosistem cu ajutorul SmartThings, aplicatia care face ca noua gama de televizoare sa dispuna de capabilitati extraordinare de conectivitate.

Utilizatorii nu mai trebuie sa achizitioneze un dongle SmartThings separat, pentru a conecta si controla dispozitivele Zigbee si Thread deoarece, odata cu gama 2023, modulul SmartThings Zigbee & Matter Thread One-Chip va fi integrat direct in produsele Samsung. Iar pentru cea mai buna experienta interconectata si pentru un control mai usor, aplicatia SmartThings sincronizeaza automat nu doar dispozitivelele Samsung, ci si aparatele terte si dispozitivele compatibile IoT. Astfel, televizoarele Samsung pot deveni hub-ul central de control pentru dispozitivele smart compatibile, din casa.

Si tot prin intermediul SmartThings, gama de televizoare Samsung 2023 integreaza modul de economisire AI a energiei, ajutand utilizatorii sa economiseasca din consumul uzual de energie electrica. In plus, serviciul SmartThings Energy de pe televizoare ajuta la reducerea amprentei de carbon prin modificari simple, cum ar fi schimbarea automata la modul de economisire a energiei pe anumite dispozitive atunci cand nu sunt utilizate.

Sustenabilitate zi de zi

Samsung lucreaza in mod constant cu partenerii si clientii sai pentru a fi eco-constient pe tot parcursul ciclului de viata al produsului. Ca urmare, fiecare pas este mai ecologic – de la eficientizarea procesului de fabricatie, la reducerea si optimizarea ambalajelor si schimbarea modului in care consumatorii isi folosesc produsele.

Noua telecomanda SolarCell, de generatie a treia, nu necesita baterii si se poate incarca prin Radio Frequency Harvesting de 2,4GHz – obtinand energie din semnalele emise de routerele Wi-Fi. Totodata, Samsung va inlocui 20% din piesele de suport utilizate pentru aceasta, cu plastic reciclat din deseuri recuperate din ocean.

Pentru a reduce impactul pe care il are in etapa de productie, Samsung a proiectat o matrita de injectie usoara, care necesita mai putine material. Aceasta dispune de o structura care poate fi reutilizata, reducand astfel consumul total de energie si numarul materiilor prime necesare pentru productie.

Datorita SmartThings, gama de televizoare Samsung 2023 integreaza modul de economisire AI a energiei, ajutand utilizatorii sa economiseasca din consumul uzual de energie electrica al gospodariei. Serviciul SmartThings Energy de pe televizoare ajuta la reducerea amprentei de carbon prin modificari simple, cum ar fi schimbarea automata in modul de economisire a energiei pe anumite dispozitive atunci cand nu sunt utilizate o perioada de timp.

Nu in cele din urma, televizoarele Samsung vor fi impachetate folosind ambalaje eco. Samsung Eco-Packaging va veni cu imprimare minima, astfel incat este sa fie consumata mai putina cerneala in productie. In plus, compania va folosi banda de hartie pentru a reduce utilizarea plasticului in ambalajele sale, iar dimensiunile pachetelor vor fi si ele reduse pentru a diminua emisiile globale de carbon.