De ce air fryer: avantaje si caracteristici cheie
3/35423
calendar_month 30 Oct 2023, 09:15

Air fryer-ul, denumit la noi în țară în mod popular și friteuză cu aer cald, este un dispozitiv electrocasnic ce a căpătat în ultimii ani din ce în ce mai multă popularitate, în special în comunitățile de sportivi, vegetarieni sau persoane care vor să gătească mai rapid și sănătos.

Deși cuptorul poate suna ca o variantă potrivită pentru toate categoriile de persoane enumerate mai sus, avantajele air fryer-ului nu se rezumă doar la a găti. Funcțiile multiple și ajutătoare, timpul redus de gătire și prepararea alimentelor chiar și fără a fi necesară adăugarea uleiului fac din acest aparat un adevărat plus în bucătărie.

Mai jos vei regăsi mai multe caracteristici cheie ale acestui dispozitiv și, totodată, vei afla de ce poate fi o achiziție bună în cazul tău.

1. Economisești spațiu și energie

Air fryer-ul este un electrocasnic prevăzut cu un design compact, nu necesită preîncălzire (deși o poți face, dacă dorești) și consumă cu până la 80% mai puțină energie electrică decât cuptorul.

Atât pentru persoanele care dispun de o bucătărie fără cuptor, cât și pentru cele care doresc să reducă semnificativ consumul de energie asociat cu prepararea felurilor de mâncare și, în acest timp, să gătească mai sănătos, friteuza cu aer cald este răspunsul.

De la pregătirea cărnii și a peștelui într-un mod mai eficient și până la croasante, prăjituri cu crema de branza și alte deserturi mult dorite, air fryer-ul poate permite toate acestea cu un consum redus de energie și un spațiu mai mic necesar depozitării.

2. Gătești mai sănătos

Suflarea aerului cald, principiul pe care se bazează acest tip de friteuză, permite pregătirea felurilor de mâncare preferate fără a fi necesar să le prăjești sau măcar să adaugi ulei în compoziție.

Carnea sau alte feluri de mâncare, în mod normal, în tigaie sau cuptor, necesită ulei suplimentar pentru a nu se arde și a avea gust mai bun. În air fryer, acest lucru nu este necesar, astfel că poți scăpa de calorii extra care nu îți aduc niciun beneficiu. În plus, gustul este la fel de bun sau chiar îmbunătățit atunci când gătești fără ulei în friteuza cu aer cald.

3. Ai mai multă versatilitate și ușurință în utilizare

Spre deosebire de un cuptor electric sau cu gaz, o friteuză este un electrocasnic de dimensiuni mici, ce beneficiază de una sau două cuve ușor detașabile și, prin urmare, facil de manevrat și curățat.

De asemenea, multitudinea de funcții deja prestabilite ajută la o mai bună îndrumare în timpul gătitului. Prin urmare, chiar și un bucătar începător poate ajunge să pregătească o mulțime de feluri de mâncare impresionante fără a depune un mare efort în acest sens.4. Rezultatele obținute sunt întotdeauna delicioase

Rezultatele obținute în urma folosirii friteuzei cu aer cald sunt întotdeauna satisfăcătoare. Gustul bogat, ce nu se pierde în timpul coacerii, texturile ce se mențin și efectul aerului cald asupra îmbinării aromelor ingredientelor fac din mâncăruri un adevărat deliciu.

În concluzie, dacă te gândești să achiziționezi o friteuză cu aer cald (air fryer), dar nu ești sigur că vei obține rezultatul dorit, poți cere părerile utilizatorilor existenți. De asemenea, nu uita să cauți cât mai multe rețete deja probate de amatori ai friteuzei cu aer cald pentru a putea să-ți începi o adevărată rutină de gătit preparate cu ajutorul acestui electrocasnic.

sursa foto: Shutterstock