Huawei a lansat concursurile Tech Arena 2024 in Europa: Global Talent Building the Future Together
3/36814
calendar_month 29 Mai 2024, 17:30


Huawei a lansat recent concursurile Tech Arena 2024 in Europa la Viva Technology, unul dintre cele mai mari summit-uri tehnologice din Europa.

Tech Arena , cunoscuta anterior ca Programul de Provocari ale Universitatii Europene Huawei, se angajeaza sa ofere studentilor din intreaga lume oportunitati remarcabile de a se testa cu cele mai recente provocari tehnologice din lumea reala oferite de industrie. Participantii se scufunda in domenii care includ inteligenta artificiala, conducerea autonoma, retelele optice si algoritmii utilizati in retelele fara fir, pentru a numi doar cateva. (Videoclipul promotional al concursului aici )

Liu Shaowei, presedintele Institutului European de Cercetare al Huawei, a explicat la lansare ca compania intentioneaza sa gazduiasca peste 10 concursuri Tech Arena in 2024. Locatiile confirmate includ Belgia, Finlanda, Franta, Irlanda, Italia, Polonia, Suedia, Elvetia si Marea Britanie. . Fiecare va fi deschis studentilor din multe tari si regiuni. Concursurile vor acoperi subiecte de ultima ora relevante pentru multe industrii.

Liu Shaowei a remarcat ca talentul este esential pentru evolutiile din lumea digitala. In calitate de furnizor global de TIC, Huawei este dedicat cercetarii de baza si inovatiei si cauta sa creeze o valoare mai mare pentru clienti si societate in general, a spus Liu. Huawei isi propune sa construiasca o cooperare mai stransa si sa faciliteze comunicarea intre industrie si mediul academic si sa ofere studentilor si cadrelor universitare provocari de inalta calitate, din lumea reala, pentru a accelera aplicarea in lumea reala.

Scopul provocarii din Franta in acest an este de a proiecta algoritmi de planificare a pachetelor care sa ofere o latenta determinista, a declarat Jeremie LEGUAY, expert sef pentru optimizarea retelei in Centrul de Cercetare Huawei Paris. Leguay a fost un concurent cu ani in urma in competitii interne algoritmice, la scurt timp dupa ce sa alaturat Huawei. „A fost o oportunitate grozava de a obtine experienta practica in probleme practice si de a dezvolta cea mai buna solutie”, a amintit el. Leguay a incurajat viitorii participanti sa-si urmeze intuitia, sa ramana curiosi in legatura cu noile probleme si sa profite de oportunitatea oferita de Tech Arena. pentru a discuta cu inginerii Huawei.

Desfasurata pentru prima data in 2017, Tech Arena prezinta o serie de concursuri tehnologice sponsorizate si proiectate de laboratoarele Huawei din intreaga lume. Pana la sfarsitul anului 2023, peste 6.700 de studenti din peste 52 de universitati au participat la Tech Arena.

Fostii si actualii participanti la Tech Arena au vorbit la lansare. Dr. Malik TIOMOKO, castigatorul Huawei Tech Arena in 2021 si inginer senior in Huawei si-a amintit ca Tech Arena l-a ajutat sa-si gaseasca pasiunea si, in cele din urma, drumul in cariera. Fusang WANG, Castigatorul Huawei 2022 Tech Arena, a povestit ca a obtinut cunostinte tehnice mai profunde si a dezvoltat relatii de prietenie in timp ce se indrepta catre premiul I in acel an. Wang este in prezent inscris intr-un program comun oferit de Mines Paris-PSL si Huawei. Si Francisco MACHADO NETO, un participant in 2024 de la Ecole Polytechnique – IPP, si-a impartasit asteptarile despre calatoria sa in timpul provocarii din acest an.

Huawei a investit 23,4% din veniturile sale in cercetare si dezvoltare in 2023 si s-a clasat pe locul 5 in Tabloul de bord al investitiilor in cercetare si dezvoltare industriala din 2023 al UE. Huawei opereaza o retea de centre de cercetare R&D in Europa, cu personal in principal cu cercetatori locali, care promoveaza in comun dezvoltarea stiintei si tehnologiei locale, a industriei si a talentului.