Cupa de Bridge Contra 2024 si-a desemnat castigatorii
3/36867
calendar_month 05 Iun 2024, 11:00


O echipa bulgaro-sarbo-croata a castigat marele trofeu

► Cupa Contra este primul concurs din Romania prins in calendarul WBF (World Bridge Federation) si in calendarul concursurilor EBF (European Bridge Federation)

47 de echipe participante, 150 de straini si peste 200 de participanti, care au indragit Bucuresti si Romania

In perioada 22.05.-26.05.2024, a avut loc, in ambianta deosebita a hotelului Caro din Bucuresti unul dintre cele mai importante festivaluri de bridge din estul si sud-estul Europei, festival desfasurat sub egida EBL (Federatia Europeana de Bridge) si WBF (Federatia Internationala de Bridge) si care a inclus concursul de echipe Cupa Contra cu 47 de echipe participante si concursul de perechi Cupa Caro care a reunit la startul sau nu mai putin de 95 de axe.

Organizatorii au pregatit un concept aparte pentru cei aproape 200 de participanti sositi din 20 de tari, programul debutand in binecunoscutul Club Fire din Centrul Vechi cu o cina cu specific romanesc. ”Cele cateva obiective turistice de pe traseu i-au incantat in mod deosebit pe oaspetii nostri, carora am incercat sa le oferim cat mai multe informatii despre punctul-forte al distractiei din Bucuresti, Centrul Vechi", a declarat Olimpia Filip, co-organizator si fondator al Cupei Contra.

Desfasurat pe o perioada de patru zile, pe sistemul calificarilor in fazele finale (sferturi, semifinala si finala), concursul de echipe Cupa Contra si-a anuntat trecuta castigatorii: echipa bulgaro-sarbo-croata ZIP (Zipovski - Radisic - Marinovsky – Vedran) a dispus in finala cea mare de echipa letona MARUPE (Romanovska - Bethers - Bethers – Balasovs ).

La fel de strans si nu mai putin spectaculos, concursul de perechi Cupa Caro a adus cupa cea mare la Bucuresti, castigatoarea locului I fiind perechea Ionut Coldea - Mihai Adrian Grigoriu. Podiumul a fost completat cu perechile din Bulgaria, Zahari Zahariev - Nikolay Keremedchiev pe locul al II lea si Dobromir Lazarov - Zahari Ferov pe locul al III-lea.

 Imediat dupa festivitatea de premiere, Florin Filip, organizatorul turneului, a precizat: ”in conceptul organizarii acestui turneu am pus pe primul loc jucatorii de bridge, acest joc minunat care ofera atat de multe celor care il practica. Prin realizarea festivalului, am incercat sa asez Romania pe harta brigistica mondiala si sa intorc si eu catre bridge o mica parte din bucuria si implinirea pe care bridge-ul le-a adus in viata mea. Un MULtUMESC sincer prietenilor, gazdei noastre Hotel Caro si, nu in ultimul rand, sponsorilor, fara de care ar fi fost imposibil ca acest festival sa se desfasoare. Participantilor le transmit ca ii asteptam cu drag la urmatoarea editie”.

Dupa eveniment, o parte dintre competitori au continuat sa viziteze Bucurestiul si s-au bucurat si de unicitatea Deltei Dunarii. Foarte multi dintre participantii straini, extrem de multumiti de organizare si de ospitalitatea cu care au fost primiti, si-au exprimat dorinta de a reveni in Romania ca turisti, precum si de a participa si la urmatoarea editie a campionatului.