Cupa de Bridge Contra 2024 se va deschide oficial pe 23 mai in Bucuresti
3/36730
calendar_month 21 Mai 2024, 09:05


► 200 de participanti din 21 de tari, dintre care peste 150 de straini

► Cupa Contra este primul concurs din Romania prins in calendarul WBF (World Bridge Federation) si in calendarul concursurilor EBF (European Bridge Federation)

Cupa de Bridge Contra, turneu de bridge in format echipe si devenit deja unul dintre evenimentele cunoscute din lumea bridge-ului, se pregateste sa adune pasionati din intreaga Europa pentru a doua editie consecutiva. Avand calitatea de a face parte dintre concursurile acceptate de World Bridge Tour - nivel mondial, cu master points acordate de World Bridge Federation (WBF), inscrisa in calendarul European Bridge Federation (EBL), competitia este organizata in perioada 23-26 mai, la Hotelul Caro din Bucuresti. Evenimentul a atras deja peste 150 de participanti straini, dintr-un total de 200 de participanti din 21 de tari, consolidandu-si pozitia de cel mai mare festival de bridge din estul si centrul Europei.

Este pentru prima data in istoria bridge-ului romanesc cand la un concurs organizat in tara noastra WBF (World Bridge Federation) acorda puncte de expert participantilor, asa cum se procedeaza in cazul competitiilor internationale de tenis. De asemenea, Cupa Contra este primul concurs din Romania prins in calendarul federatiei mondiale dar si in calendarul concursurilor EBF (European Bridge Federation).

Cupa de Bridge Contra a fost fondata cu pasiune si dedicare pentru acest joc minunat. Editia din 2024 continua traditia de a aduce impreuna jucatori talentati din intreaga Europa. Cu o atentie speciala acordata detaliilor si experientei jucatorilor, Cupa de Bridge Contra se remarca drept un festival de bridge de exceptie.

Deschiderea oficiala a evenimentului va avea loc pe 23 mai, la orele 9.45, iar Festivitatea de premiere - pe 26 mai, la orele 15.00.

Premiile vor avea o valoare totala de 30.000 de euro. 

In paralel cu aceasta competitie va avea loc si Cupa Caro, in format de bridge-perechi.

Hotelul ”Caro”, unde va avea loc competitia, s-a remarcat prin sprijinirea multor competitii internationale si prin gazduirea a sute de congrese si conferinte. Stilul arhitectural englezesc, profesionalismul si ospitalitatea staff-ului precum si localizarea excelenta, pe malul lacului Tei, constituie atuuri care au atras si multumit intotdeauna vizitatorii straini.