hit.ro  »  Altceva  »  Concursuri  »  Competitia Solve For Tomorrow: Elevii hotarati sa transforme lumea prin inovatie mai au la dispozitie doar o saptamana pentru a se inscrie

Competitia Solve For Tomorrow: Elevii hotarati sa transforme lumea prin inovatie mai au la dispozitie doar o saptamana pentru a se inscrie

calendar_month 03 Nov 2023, 14:30


Timpul se scurge rapid – a mai ramas doar o saptamana pana cand se incheie perioada de inscriere in cea de-a treia editie a competitiei Solve for Tomorrow. Elevii cu varste intre 16 si 18 ani sunt asteptati sa se alature competitiei organizate de Samsung Electronics Romania si sa-si aduca ideile inovatoare in lumina reflectoarelor. 

Prima etapa a competitiei ideilor pentru viitor se apropie de final, astfel ca tinerii hotarati sa schimbe lumea cu ideile lor sunt invitati sa-si inscrie proiectele, singuri sau impreuna cu alti 4 prieteni, completand formularul disponibil pe site pana pe 10 noiembrie inclusiv. 

Desfasurata in parteneriat cu Junior Achievement Romania, organizatie non-profit internationala, si cu sprijinul Google Romania si Impact Hub Bucharest, competitia Solve for Tomorrow are obiectivul de a imbina tehnologia, educatia si creativitate cu solutiile eficiente si sustenabile, pentru a incuraja un numar cat mai mare de elevi sa identifice solutii inovatoare pentru a rezolve diverse probleme pe care acestia le identifica in comunitatile din care fac parte. 

In cadrul programului, tinerii isi pot aduce la viata ideile inovatoare cu ajutorul sesiunilor de mentorat si al cursurilor de Sustainable Design Thinking, organizate de Samsung Electronics Romania si Junior Achievement Romania, devenind astfel creatorii unor solutii menite sa contribuie la construirea unui viitor mai bun pentru comunitate. 

Cum se pot inscrie elevii?

In competitie se pot inscrie toti elevii din Romania cu varste intre 16 si 18 ani, direct pe platforma https://www.samsung.com/ro/solvefortomorrow/

Sunt asteptate proiecte pana la data de 10 noiembrie, in cadrul celor patru categorii ale competitiei: 
    1. Mediu Inconjurator 
    2. Diversitate si Incluziune Sociala 
    3. Educatie 
    4. Dezvoltare Durabila. 

Pentru mai mult detalii, va rugam sa consultati regulamentul disponibil aici: https://images.samsung.com/is/content/samsung/assets/ro/terms-and-conditions/Competitia-Solve-for-Tomorrow-editia-a-III-a-act-aditional.pdf

Competitia nationala Solve for Tomorrow este formata din doua etape:
    • Etapa I – elevii se pot inscrie individual sau in echipe de pana la 5 membri, indiferent de studii sau calificari. Dupa incheierea perioadei de inscriere, membrii juriului vor selecta 25 de idei.
    • Etapa a II-a – elevii selectati in etapa a doua vor avea acces la workshop-uri si sesiuni de mentorat, menite sa ii ajute sa isi dezvolte ideile inovatoare care au potentialul de a rezolva diverse provocari cu care societatea se confrunta.

Calendarul competitiei

Etapa I:  Perioada de inscriere: 26 septembrie – 10 noiembrie 2023

Etapa II:
    • Jurizarea proiectelor inscrise: 13 - 17 noiembrie 2023
    • Anuntarea participantilor selectati pentru etapa a II-a, pe site-ul competitiei: 20 noiembrie 2023
    • Desfasurarea atelierelor de Sustainable Design Thinking: 27 noiembrie – 14 decembrie 2023
    • Participantii lucreaza la dezvoltarea ideilor inscrise in competitie: 28 noiembrie – 20 decembrie 2023
    • Desfasurarea atelierelor de antreprenoriat: 15 - 22 ianuarie 2024
    • Desfasurarea sesiunilor de mentorat. Sesiunea I (11-15 decembrie 2023) | Sesiunea II (29 ianuarie – 7 februarie 2024)
    • Eveniment Demo Day: 22 februarie 2024
    • Finala competitiei: 29 februarie 2024Premiile oferite

    • Locul I – castigatorul sau fiecare membru al echipei castigatoare va primi cate un telefon Samsung Galaxy Z Flip5 256GB. In plus, castigatorul sau echipa castigatoare va beneficia de o vizita la biroul Google Romania, in cadrul careia va beneficia de o sesiune de Q&A cu reprezentantii companiei, in vederea obtinerii de informatii cu ajutorul carora sa-si poata continua dezvoltarea ideii dupa finalizarea Competitiei.  
    • Locul II – castigatorul sau fiecare membru al echipei castigatoare va primi cate un telefon Samsung Galaxy S23 256GB. In plus, castigatorul sau echipa castigatoare va beneficia de un training online sustinut de un trainer certificat Google. 
    • Locul III – castigatorul sau fiecare membru al echipei castigatoare va primi cate un ceas Samsung Galaxy Watch6 clasic. In plus, castigatorul sau echipa castigatoare va beneficia de un training online sustinut de un trainer certificat Google.

Premii speciale oferite

    • Popularity Award – se acorda unui singur participant, pe baza voturilor celorlalti participanti in cea de-a doua etapa a competitiei – 1 telefon Samsung Galaxy A54, 256GB. In plus, castigatorul va beneficia de un training online sustinut de un trainer certificat Google. 
    • Social Ambassador Award – se acorda participantului cu cele mai multe postari despre competitie publicate pe conturile sale de social media pe perioada desfasurarii Competitiei, folosind #SFT_Romania_2023, #SFTRO23 – 1 Samsung Galaxy Tab S9 11”. In plus, castigatorul va beneficia de un training online sustinut de un trainer certificat Google.
    • Best Teacher – se acorda celui mai implicat profesor coordonator, care isi ajuta echipa motivand-o si care va arata abilitati de conducere, fiind un adevarat lider de echipa – 1 videoproiector The Freestyle Gen2 si 1 Galaxy Buds2 PRO. In plus, castigatorul va beneficia de un training online sustinut de un trainer certificat Google.

Despre Solve for Tomorrow 

Lansat in 2010, Solve for Tomorrow este o competitie unica prin care se incurajeaza gandirea inovatoare, munca in echipa si dezvoltarea unor idei de inovare sociala care rezolva cele mai urgente probleme ale comunitatii. Solve for Tomorrow este organizata in aproximativ 23 de tari din intreaga lume, cu peste 1,8 milioane de studenti participanti. In acest timp, competitiei Solve for Tomorrow i s-au alaturat mii de studenti, profesori si parti interesate din intreaga lume, cultivand mereu un spirit de inventie si creativitate in scolile si comunitatile in care opereaza.

 

Sondaj

Care credeti ca e cel mai bun sistem de operare pentru telefoane?