Au inceput inscrierile la cea de-a 25-a editie a Deloitte Technology Fast 50 Europa Centrala
3/36870
calendar_month 06 Iun 2024, 11:44


Competitia regionala care ofera recunoastere companiilor din tehnologie si din sectoarele conexe

Deloitte Romania anunta startul inscrierilor la editia aniversara cu numarul 25 a competitiei Technology Fast 50 Europa Centrala, care ofera recunoastere companiilor de tehnologie ce inregistreaza o crestere accelerata. Programul reprezinta o platforma prin care atat companiile mature, cat si cele aflate in etapa de dezvoltare isi pot evidentia produsele si serviciile inovatoare si isi pot consolida pozitia pe segmentul de piata in care activeaza. Competitia se deruleaza in 19 tari din Europa Centrala, respectiv Albania, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Estonia, Kosovo, Letonia, Lituania, Macedonia de Nord, Moldova, Muntenegru, Polonia, Republica Ceha, Romania, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ungaria si, pentru prima data, Ucraina.

In clasamentul principal al Deloitte Technology Fast 50 Europa Centrala vor intra cele mai dinamice 50 de companii de tehnologie din regiune, indiferent de dimensiune, in functie de cresterea procentuala a veniturilor din ultimii patru ani (2020-2023). Acestea pot fi active in sectorul public ori in cel privat si in toate ariile conexe tehnologiei – comunicatii, tehnologii pentru mediu, fintech, hardware, sanatate si stiinte medicale, media si divertisment, software. Pentru a fi eligibile, companiile inscrise trebuie sa indeplineasca o serie de criterii, cum ar fi sa aiba venituri operationale anuale de minimum 50.000 de euro in primii trei ani (2020-2022) si de cel putin 100.000 de euro in 2023, sa aiba sediul central intr-o tara din Europa Centrala si sa dezvolte tehnologii patentate ori sa detina drepturile de proprietate intelectuala asupra acestora.

Pe langa clasamentul principal, al celor 50 de start-upuri cu cele mai mari cresteri, competitia mai include categoria „Companies to watch”, care ofera recunoastere companiilor ce inca nu indeplinesc criteriile pentru clasamentul principal. Acestea trebuie sa fie active de cel putin trei ani (infiintate inainte de 31 decembrie 2020) si sa inregistreze venituri operationale de cel putin 10.000 de euro in primul an de activitate (2021) si de cel putin 30.000 de euro in anul 2023. Programul mai include recunoasterea speciala „Impact Stars”, care premiaza competitorii ale caror produse sau servicii au efecte pozitive asupra societatii, mediului, diversitatii sau zonei de inovatie. In plus, Google Cloud, partenerul de tehnologie la nivel regional al competitiei, ofera, impreuna cu Deloitte, recunoasterea speciala „CE Tech Rocketship!”.

Castigatorii acestei categorii sunt alesi din randul tuturor companiilor inscrise in competitia Technology Fast 50 Europa Centrala in 2024, in urma unei evaluari efectuate de echipe comune Google Cloud si Deloitte, care se concentreaza asupra solutiilor ce pot fi implementate la scara larga.

„Mai multe zeci de companii locale au fost incluse in programul Deloitte Technology Fast 50 de-a lungul timpului, iar evolutia unora dintre ele a confirmat potentialul pe care il recunoscuse competitia noastra inca din faza in care erau start-upuri si a continuat sa atraga atentia comunitatii internationale asupra Romaniei ca fiind tara in care se nasc idei de business si jucatori care au ajuns sa aiba o pozitie puternica la nivel regional sau chiar global. Ii invit pe toti antreprenorii care incearca sa schimbe lumea prin tehnologie si inovatie sa profite de platforma Fast 50, care le poate creste notorietatea brandului in randul clientilor, al angajatilor, precum si al potentialilor investitori, caci competitia le ofera si o imagine asupra propriei companii in comparatie cu cele din regiunea Europei Centrale”, a declarat Andrei Ionescu, Consulting Market Leader, Deloitte Romania, si liderul programului Fast 50 in Romania.



Aproape 50 de companii locale au primit recunoastere prin includerea in clasamentul Fast 50 din anul 2008 pana in prezent, fie in categoria principala, a companiilor care au inregistrat cea mai mare crestere din Europa Centrala, fie in categorii speciale, precum „Most disruptive innovation” sau „Impact Star”. Printre acestea se numara agentia de voiaj Vola.ro, care s-a clasat pe primul loc in 2011, 2012 si 2013, avand cea mai mare crestere din Europa Centrala, si UiPath, lider global in automatizarea robotizata a proceselor, care a primit recunoasterea „Most disruptive innovation” in 2017. 

Incubatorul de business Toronto Business Development Centre (TBDC) este partenerul local al editiei din acest an a competitiei Deloitte Technology Fast 50 Europa Centrala. Infiintat in 1990, Toronto Business Development Centre, cu sediul central in Canada, sprijina antreprenorii din intreaga lume, din diverse sectoare de activitate, in etapele de lansare si dezvoltare si le faciliteaza expansiunea pe piata nord-americana.

In 2023, trei companii romanesti au fost incluse in categoria principala a clasamentului Deloitte Technology Fast 50 Europa Centrala - Redbee Software (locul 8), DRUID (locul 32) si Questo (locul 50). De asemenea, start-upurile Flip, Bright Spaces si easySales au fost incluse in subcategoria „Companies to Watch”, iar companiile Ascendia, RepsMate si ZA Cloud au fost recunoscute la categoria „Impact Stars”. In plus, Hermix a primit recunoasterea speciala CE Tech Rocketship, oferita de Google Cloud, partenerul de tehnologie la nivel regional al competitiei.

Companiile se pot inscrie in competitia din acest an pana pe 31 august 2024. Rezultatul competitiei va fi anuntat in noiembrie 2024. Inregistrarea online si toate detaliile privind criteriile de eligibilitate sunt disponibile pe secțiunea web dedicată competiției.



Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?