Atelierul de design empatic Empatehnico, organizat de Asociatia OPEN MINDS, si-a desemnat castigatorii
3/36761
calendar_month 23 Mai 2024, 13:30


Atelierul de design empatic Empatehnico, un proiect al Asociatiei OPEN MINDS, sponsorizat de Raiffeisen Bank Romania si realizat in parteneriat cu IBM Romania, si-a desemnat castigatorii. Echipa NewAllies a fost aleasa pentru propunerea sa inovativa, AIBC, o aplicatie de learning secvential care sprijina tinerii cu Sindromul Down in procesul de invatare si integrare.

Desfasurat in doua etape a cate doua zile de lucru, Empatehnico a avut ca obiectiv principal gasirea unei solutii tehnologice inovative care sa vina in sprijinul tinerilor cu Sindromul Down. Proiectul a reunit patru echipe formate din cate sase studenti de la Facultatea de Inginerie in Limbi Straine (FILS) a Universitatii Politehnice Bucuresti, provocandu-i sa dezvolte o aplicatie sau alta solutie inovativa care sa imbunatateasca viata acestor tineri. 

Construit pe o structura de tip design thinking, Empatehnico a implicat un exercitiu teoretic si practic de intelegere empatica a nevoilor beneficiarilor. Participantii au avut oportunitatea unica de a cunoaste si petrece timp cu tinerii cu Sindromul Down din grija asociatiei Down Plus, pentru a intelege mai bine pentru cine lucreaza si cum pot raspunde nevoilor acestora.

Proiectul castigator, AIBC, este o aplicatie de learning secvential conceputa sa ofere utilizatorilor un mediu prietenos pentru invatarea de noi concepte si integrarea acestora prin repetitie verbala. Utilizand un AI antrenat special pentru a conversa cu persoane cu deficiente de pronuntie, AIBC isi propune sa ajute tinerii cu Sindromul Down sa isi depaseasca aceste deficiente si sa castige incredere in interactiunile publice. Din echipa castigatoare fac parte: Hussein Mohamed Said Ismail, Mihaela Luiza Gheorghe, Andrei-Sebastian Brisan, Iacob Andrei Radu, Luchian Sainenco si Iris Vavilov.  
 
Criteriile de selectie pentru proiectul castigator au inclus usurinta de utilizare, claritatea mecanismului, scalabilitatea si fiabilitatea, punand accent pe atingerea nevoilor esentiale ale beneficiarilor. Fiecare membru al echipei NewAllies a fost premiat cu cate 200 de euro si va avea oportunitatea de a face parte din echipa care va implementa proiectul in urmatoarea etapa.

„Felicitam de toate echipele participante pentru angajamentul si inovatia de care au dat dovada. AIBC este un exemplu excelent al modului in care tehnologia poate fi utilizata pentru a face o diferenta reala in viata tinerilor cu Sindromul Down. Ne propunem sa continuam seria atelierelor de design empatic, adresandu-ne si catre alte categorii de beneficiari in editiile viitoare si deja am inceput procesul de  identificare a partenerilor potriviti pentru implementarea solutiilor dezvoltate in cadrul atelierelor Empatethico,” a declarat Silviu Andrei Petran, presedinte al Asociatiei OPEN MINDS.