Xiaomi lanseaza prima masina electrica Xiaomi SU7 si dezvaluie cinci tehnologii auto de baza
3/35852
calendar_month 30 Dec 2023, 17:20


Primul produs Xiaomi EV - asteptatul Xiaomi SU7 a fost „pre-lansat”. Pozitionat ca un „sedan cu tehnologie eco-tehnologica de inalta performanta”, Xiaomi SU7 isi propune sa depaseasca limitele performantei, ecosistemului si spatiului inteligent mobil. 

Citand o propozitie din poezia chineza, „cu pasi fermi ii trecem varful”. Lei Jun, fondator, presedinte si CEO al Xiaomi Group, a declarat ca intrarea Xiaomi in industria auto marcheaza un salt semnificativ din industria smartphone-urilor si un pas crucial catre inchiderea buclei ecosistemului inteligent Human x Car x Home.

Lei Jun a mai spus ca industria auto veche de un secol ofera astazi putin spatiu de manevra: „Xiaomi a decis sa investeasca de zece ori, pornind de la dezvoltarea tehnologiilor fundamentale de baza, angajandu-se sa construiasca un vehicul remarcabil. Prin 15 pana la 20 de ani de efort, Xiaomi isi propune sa devina unul dintre primii cinci producatori auto la nivel mondial.” 

Redefinirea stivei de tehnologie a industriei auto 

Vehiculele electrice inteligente au tendinta de a integra industria auto cu electronicele de larg consum si ecosistemele inteligente. Integrarea tehnologiilor full-stack este un pas necesar pentru evolutia industriei.

Lei Jun a declarat ca, prin integrarea productiei industriale, a software-ului inteligent si a inteligentei artificiale, Xiaomi EV va redefini complet industria auto, marcand un salt semnificativ in peisajul sau tehnologic. 

Xiaomi EV se angajeaza sa adopte o abordare de jos in sus, pornind de la dezvoltarea tehnologiilor de baza fundamentale si cercetarea independenta aprofundata in sectoarele tehnologice cheie. Cu angajamentul de „investitie de zece ori, construirea cu constiinta a unei masini grozave”, Xiaomi EV a investit peste 10 miliarde CNY in faza initiala de cercetare si dezvoltare.

Echipa de cercetare si dezvoltare cuprinde peste 3.400 de ingineri si peste o mie de experti tehnici in domenii critice atat in ​​China, cat si in strainatate.

Aceasta conferinta a dezvaluit progrese in dezvoltarea celor cinci tehnologii de baza ale Xiaomi EV. In sectoare cheie precum E-Motor, Baterie, Xiaomi Die-Cing, Xiaomi Pilot Autonomous Driving si Smart Cabin, numeroase tehnologii dezvoltate de catre Xiaomi EV au devenit primele de fel la nivel global sau intern. Aceasta prezinta cei 13 ani de acumulare tehnologica completa a Xiaomi de la inceputuri. 

Afla mai multe pe site-ul oficial mi.com
sursa foto: mi.com