Toyota va concura cu Prius la cursa de anduranta de 10 ore din Thailanda
3/35804
calendar_month 18 Dec 2023, 14:20


Toyota a anuntat ca va participa la IDEMITSU SUPER ENDURANCE SOURTHEAST ASIA TROPHY 2023 (Thailand 10-hour Endurance Race) care va avea loc pe 22 si 23 decembrie in Thailanda la Circuitul International Chang.

Toyota va concura cu o configuratie de trei vehicule pentru ROOKIE Racing, cu conceptul ORC ROOKIE GR86 CNF, un GR86 care functioneaza cu combustibil neutru din carbon; conceptul ORC ROOKIE GR Corolla H2, o Corolla alimentata cu hidrogen; si conceptul CP ROOKIE PRIUS CNF-HEV GR, un Prius HEV nou adaugat, care functioneaza cu combustibil neutru din carbon.

Noul Prius care concureaza in cursa din acest an a fost dezvoltat pe baza unui vehicul de serie, marcand pentru prima data cand Toyota a concurat cu un Prius HEV de serie.

In plus, trei dintre vehiculele echipei TOYOTA GAZOO Racing din Thailanda - Corolla, 86 si Yaris - vor functiona si cu combustibil neutru din carbon. 

Toyota isi accelereaza abordarea pe mai multe cai pentru realizarea unei societati neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon, introducand Corolla alimentata cu hidrogen si GR86 care functioneaza cu combustibil neutru din carbon din seria Super Taikyu. Aceste doua vehicule au concurat si la cursa de anduranta Thailanda 25H 2022, unde Toyota a acceptat provocarea de a rafina vehiculele intr-un mediu diferit de cel al Japoniei. De data aceasta, pentru a extinde si mai mult abordarea pe mai multe cai, Toyota adauga un HEV, care este una dintre cele mai eficiente optiuni pentru atingerea neutralitatii carbonului in Asia si Thailanda in special, in configuratia echipei sale. Vehiculul va functiona si cu combustibil neutru din carbon.

In cursa de anduranta de 10 ore din Thailanda, biogazul generat din gunoiul de pui de la ferma de pasari CP si deseurile alimentare de la Toyota Daihatsu Engineering & Manufacturing Co. (TDEM), un site Toyota, va fi folosit ca parte a combustibilului pentru Corolla alimentata cu hidrogen.

In plus, o drona FC folosita pentru experimente demonstrative in colaborare cu CP va fi dezvaluita pentru prima data la eveniment pentru a introduce eforturile in producerea, transportul si utilizarea hidrogenului, care este promovat in prezent de Toyota si partenerii sai din Thailanda. Procedand astfel, Toyota isi va extinde sfera eforturilor de a construi un model de utilizare a hidrogenului in restul Asiei, incepand cu Thailanda.

Sursa foto: global.toyota/en