Suzuki prezinta noul SWIFT
3/35679
calendar_month 06 Dec 2023, 16:40


Cu un design sofisticat, caracteristici avansate de siguranta si o placere de condus inconfundabila, noul Swift aduce un amestec interesant de inovatie si stil in lumea hatchback-urilor.

Indragit de consumatori din intreaga lume pentru stilul sau atragator si placerea de a conduce, Swift a acumulat premii incepand cu introducerea sa globala in 2004. Pana in octombrie 2023, Swift a fost vandut in peste 169 de tari, cu peste 9 milioane de unitati vandute. Noul model prioritizeaza confortul, eficienta si siguranta. 

Designul a fost dezvoltat cu scopul de a crea o impresie memorabila dintr-o privire. Exteriorul prezinta o forma rotunda care invaluie intreaga masina, exprimand un stil modern care evoca personalitatea si performanta de condus. Stilul interior conecteaza panoul de bord si ornamentele usilor pentru a exprima unitatea dintre sofer si masina. Gama de culori a caroseriei include un total de 13 modele in 9 culori, inclusiv culori noi „Frontier Blue Pearl Metallic” si „Cool Yellow Metallic”.

Pentru echipamentele de siguranta, a fost adoptat Dual Sensor Brake Support II, care combina un radar cu unda milimetrica si o camera monoculara pentru a detecta vehiculele, bicicletele si pietonii din fata vehiculului si pentru a ajuta la reducerea coliziunilor frontale, diagonale si laterale. Printre alte echipamente disponibile se mai numara sistem de mentinere a benzii (LKA), sistem de monitorizare a soferului (DMS), prevenirea parasirii benzii (LDP), controlul adaptiv al croazierei (ACC), recunoasterea semnelor de circulatie (TSR), monitorizarea unghiului mort (BMS), avertizare trafic spate pentru deplasarea in marsarier (RTCA), eCall. 

Sistemul de propulsie adopta un motor Z12E nou dezvoltat de Suzuki, realizand atat eficienta consumului de combustibil, cat si performanta de condus. Motorul este cuplat cu sistemul Mild Hybrid SHVS pentru o performanta de mediu imbunatatita. Noul Suzuki Swift va fi disponibil si cu versiune 4X4, AllGrip Auto. 

Noul Suzuki Swift vine si cu serviciul Suzuki Connect, pentru a conecta utilizatorii la vehiculele acestora in timp real, permitandu-le sa profite de functiile convenabile prin intermediul aplicatiei smartphone. Pentru mai multa comoditate, unele functii SUZUKI CONNECT sunt acum disponibile prin intermediul ecranului audio cu afisaj de 9 inci din interiorul noului Swift.

In Romania, noul Suzuki Swift va fi comercializat in multiple versiuni prin combinarea dotarilor, a transmisiilor si a tractiunii. Procesul de vanzare se desfasoara prin intermediul Retelei de Dealeri Autorizati, cu 26 de centre Suzuki aflate in principalele orase ale tarii. Comercializarea noului model va incepe in primul trimestru al anului 2024. 

sursa: suzuki.ro