Schimbarea uleiului de motor la Jaguar: Cand si de ce este necesar?
3/36755
calendar_month 23 Mai 2024, 11:30


Proprietarii de masini merg cel mai des într-un atelier auto pentru o revizie de rutina, ce include schimbul de ulei si de filtre. Acestea sunt importante în mentinerea unei functionari optime a automobilelor si prevenirea defectiunilor majore, care sunt mult mai costisitoare.

Ce este uleiul de motor?

Înainte de a afla cand se schimba uleiul de motor la un Jaguar, este important sa întelegi de ce este necesar, pentru functionarea optima a masinii. Prin urmare, acesta are rolul de a asigura lubrifierea si racirea elementelor motorului.

De asemenea, uleiul de motor mentine un nivel redus de aciditate si sporeste longevitatea masinii. Lubrifierea nu se realizeaza corespunzator, daca uleiul contine particule contaminate. De aceea, se înlocuiesc periodic si filtrele de ulei, pentru a elimina impuritatile si a-i pastra excelentele proprietati de lubrifiere.

Cand se schimba uleiul de motor?

Momentul oportun pentru un schimb ulei Jaguar este atunci cand mergi cu masina în service, pentru revizia anuala. Aceasta se face chiar si atunci cand nu ai parcurs cei 10.000 - 15.000 de kilometri, recomandati de producator.

Alaturi de respectarea datei de revizie anuala pentru automobilul tau Jaguar, tine cont de semnele care îti indica necesitatea de a schimba uleiul de motor. Primul dintre acestea este aprinderea martorilor de bord, respectiv martorul de service sau cel de ulei.

Vei observa, de asemenea, ca nivelul din baia de ulei este scazut, folosindu-te de joja de sub capota. Aceasta verificare o poti face atunci cand motorul este rece. Tot ce trebuie sa faci este sa scoti joja, sa o cureti cu o carpa si sa o introduci la loc. În cazul în care observi o scadere a uleiului, mergi la un service auto, pentru completarea sau înlocuirea lui.

Un alt semn care îti arata ca trebuie schimbat uleiul de motor este modificarea culorii si a texturii acestuia, care indica degradarea lui. Nu în ultimul rand, poti remarca zgomote ciudate de la motor, situatie în care este obligatorie o vizita la un atelier auto.

Cat dureaza un schimb de ulei la Jaguar?

Timpul necesar pentru efectuarea unui schimb de ulei este de aproximativ o ora, daca masina ta nu are probleme majore. De fiecare data cand schimbi uleiul, este recomandata si înlocuirea filtrelor de combustibil, de aer si polen.

Asigura-te ca nu faci niciun compromis în ceea ce priveste calitatea produselor utilizate pentru întretinerea masinii tale. Foloseste ulei de motor si filtre potrivite pentru Jaguar, care sa nu îi afecteze performanta.

Un service specializat Jaguar va tine cont de toate aceste detalii, atunci cand va executa revizia. În plus, gratie tehnologiilor moderne de diagnoza, poate identifica si remedia potentialele probleme, care duc la avarii majore, daca nu sunt depistate în timp util.

Respecta intervalul de service si fii sigur ca masina ta primeste cea mai buna îngrijire. Indiferent daca este nevoie de un racitor ulei Jaguar, o schimbare a uleiului sau semnele unei defectiuni mai complexe, tehnicienii cu experienta vor identifica si remedia rapid problema, iar tu te vei bucura de un automobil performant si sigur.

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?