Reteaua de incarcare de mare putere IONNA isi incepe activitatea
3/36138
calendar_month 12 Feb 2024, 18:09


Anuntat in iulie 2023, IONNA, un joint-venture pentru a construi o retea de incarcare de mare putere a automobilelor electrice in America de Nord, a primit aprobarea autoritatilor de reglementare si acum incepe oficial activitatea. IONNA este un joint-venture intre sapte dintre cei mai importanti producatori auto din lume: BMW, General Motors, Honda, Hyundai, Kia, Mercedes-Benz si Stellantis. Cu Seth Cutler, recent numit director executiv, IONNA isi propune sa devina una dintre cele mai accesibile si fiabile retele de incarcare de mare putere din America de Nord, cu planuri de a implementa cel putin 30.000 de puncte de incarcare.

Seth Cutler va conduce IONNA

Cutler aduce o bogata experienta in mobilitatea electrica si incarcare pentru a modela joint-venture-ul chiar de la inceput. In rolul sau de vicepresedinte executiv pentru operatiuni tehnice la EV Connect, Cutler a extins masiv reteaua de producatori de statii de incarcare. Cel mai recent, in calitate de presedinte si COO, el a inceput mai multe initiative pentru a transforma compania de la "start-up" intr-o faza "scale-up". Inainte de a se alatura EV Connect, Cutler a fost lider in inginerie, orchestrand dezvoltarea si implementarea unei retele de incarcare de mare putere in calitate de inginer-sef in faza incipienta a Electrify America. Si-a inceput cariera la General Electric (GE), unde rolurile sale au inclus si cea de director general al infrastructurii pentru automobile electrice. In aceasta calitate, s-a concentrat pe dezvoltarea, productia si implementarea statiilor de incarcare, contribuind in mod semnificativ la amprenta GE in sectorul mobilitatii electrice.

"Sunt onorat sa conduc IONNA si sa lucrez alaturi de acesti producatori auto celebri in conturarea viitorului mobilitatii electrice. Angajamentul nostru comun de a crea o retea extinsa de incarcare de mare putere reflecta dedicarea noastra de a revolutiona intreaga experienta de incarcare a automobilelor electrice si de a contribui la adoptarea pe scara larga a masinilor electrice", a declarat Seth Cutler, director executiv IONNA.

Dezvoltarea experientei de client

Reteaua de incarcare a IONNA va fi accesibila tuturor automobilelor electrice cu conectori NACS sau CCS si isi propune sa ofere o experienta de incarcare perfecta, integrata in automobil, de cea mai buna calitate. Acest lucru va fi realizat prin furnizarea de diverse facilitati, cum ar fi toalete, servicii alimentare si operatiuni retail in apropiere sau in acelasi complex, integrare digitala si locatii atractive. Clientii se pot astepta la locatii convenabile care vor veni cu canapele ori de cate ori este posibil, pentru a se concentra si mai mult pe confortul ridicat si usurinta de incarcare. Functiile si serviciile retelei vor facilita integrarea perfecta cu experientele in automobil si in aplicatiile producatorilor auto participanti, cuprinzand rezervari, planificare inteligenta a rutelor si navigare inteligenta pe traseu, aplicatii de plata, management transparent al energiei si functii suplimentare.

Statiile de incarcare IONNA sunt destinate sa fie alimentate cu energie regenerabila. IONNA isi propune sa infiinteze un minim de 30.000 de statii de incarcare de mare putere, pozitionate strategic in toata America de Nord. Joint-venture-ul anticipeaza deschiderea primelor statii de incarcare in SUA in 2024, cu planuri de extindere in Canada intr-o etapa ulterioara. Fiecare locatie va avea mai multe incarcatoare de mare putere pentru a facilita calatoriile pe distante lungi, aliniindu-se cu strategiile de dezvoltare durabila ale tuturor celor sapte producatori de automobile.

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?