Renault Scenic E-Tech electric este Masina Anului 2024
3/36243
calendar_month 27 Feb 2024, 12:30


Scenic E-Tech electric a fost numita Masina Anului 2024 de catre juriul european „Car Of The Year”.

- Compact si usor pe drumurile urbane, plin de tehnologie si confortabil pentru calatoriile lungi, Scenic E-Tech electric se mandreste cu o autonomie de pana la 625 km (WLTP). 

- Scenic este cel de-al saptelea vehicul Renault votat „Masina anului”.
 
Scenic E-Tech electric este Masina Anului 2024. Rezultatele voturilor au fost anuntate in cadrul unei ceremonii la Salonul Auto de la Geneva (Elvetia), luni, 26 februarie.

Dupa prima runda de vot din luna noiembrie a anului trecut, Scenic a fost unul dintre cei sapte finalisti, alaturi de: BMW Seria 5, BYD Seal, Kia EV9, Peugeot E-3008/3008, Toyota C-HR si Volvo EX30.

Castigatorul trofeului a fost ales de un juriu format din 58 de jurnalisti auto din 22 de tari. Scenic s-a clasat pe primul loc cu 329 puncte, devenind astfel al saptelea model Renault care a primit distinsul titlu „Masina anului”, dupa Renault 16 (1966), Renault 9 (1982), Clio (1991), Scenic (1997), Megane (2003) si Clio (2006). 
 
„Castigarea prestigiosului premiu „Masina anului” este un mare motiv de mandrie pentru toti cei de la Renault Group si pentru cei care lucreaza pentru marca Renault. Aceasta recunoastere ne demonstreaza ca am luat deciziile corecte: autonomie record, spatiu interior generos si primitor, plus o amprenta asupra mediului atent controlata! Iar daca adaugam placerea de a conduce si dotarile care exprima conceptul „voiture à vivre”, precum noul plafon panoramic Solarbay sau cea mai noua generatie a sistemului OpenR Link cu Google integrat, Scenic are toate premizele pentru a-si consolida pozitia pe piata europeana a vehiculelor electrice.”  Fabrice Cambolive, CEO Renault Brand.

Un vehicul complet electric dezvoltat pe platforma de dimensiune medie a AmpR (fosta CMF-EV), Scenic E-Tech electric este conceput pentru oamenii activi si pentru cei ce cauta versatilitate. Cu emisii zero, agil, usor (1.890 kg) si compact (4,47 m lungime), Scenic se afla in elementul sau pe drumurile urbane. La drumurile lungi, Scenic se mandreste cu o autonomie de pana la 625 km (WLTP), confort, un interior spatios si o placere de a conduce imbunatatita prin tehnologie.

 Pretul de intrare pentru Scenic E-Tech electric se situeaza sub 40.000 de euro, prin acces la subventii guvernamentale in tarile in care exista bonusuri de stimulare. Comenzile sunt deja deschise, inclusiv in Romania, iar primele vehicule vor ajunge in reteaua Renault in aceasta primavara.