Renault Group lanseaza un plan ambitios de transformare a sistemului sau industrial cu Re-Industry
3/35700
calendar_month 08 Dec 2023, 10:30


- Renault Group lanseaza un plan de transformare profunda a sistemului sau industrial si anunta un obiectiv de reducere a costurilor industriale pe vehicul pana in 2027: cu 30% pentru vehiculele termice si 50% pentru vehiculele electrice

- Renault Group se bazeaza in special pe Industrial Metaverse, un accelerator al competitivitatii, pentru a reinventa productia de automobile

- Renault Group sporeste agilitatea sistemului sau industrial si anunta introducerea de noi modele in uzinele sale

Renault Group anunta lansarea unui plan de transformare profunda a sistemului sau industrial. Acesta sustine etapa de Revolutie a planului strategic Renaulution, etapa care isi propune sa transforme Renault Group intr-o companie auto de noua generatie (Next Gen). Astfel, costurile industriale per vehicul ar urma sa scada pana in 2027 cu 30% pentru vehiculele termice si cu 50% pentru vehiculele electrice. Planul va contribui, de asemenea, la reducerea timpului de dezvoltare a vehiculelor de la trei la doi ani. Grupul trece astfel la o treapta superioara de viteza si isi stabileste obiective ambitioase.

„Re-Industry este un plan de transformare la 360°. Ne propunem sa profitam de punctele noastre forte, sa facem mult mai repede ceea ce facem deja bine, sa imbunatatim si sa reinventam intregul nostru sistem industrial. Aceasta transformare a industriei isi propune sa faca sistemul nostru mai agil, mai bun, mai competitiv, ceea ce ne va permite, de asemenea, sa raspundem mai rapid asteptarilor clientilor nostri.” Thierry Charvet, Chief Industry & Quality Officer, Renault Group.

\\\\r\\\\n
    \\\\r\\\\n
  • UN PLAN DE REINVENTARE A PRODUCTIEI DE AUTOMOBILE
  • \\\\r\\\\n
\\\\r\\\\n

Renault Group are atuuri solide pentru a aborda punctul de cotitura istoric pe care il traieste industria auto. Rezultatele de calitate ale Grupului au inregistrat progrese remarcabile, cu un nivel de fiabilitate a vehiculelor care s-a triplat in doi ani, ceea ce le plaseaza la cele mai bune niveluri. Uzinele sale apar in mod regulat in fruntea clasamentului Harbour Report™, un studiu independent de referinta in industria auto din intreaga lume si care permite compararea productivitatii site-urilor industriale. Renault Group se afla in top 3 al producatorilor mondiali in ceea ce priveste performanta energetica si emisiile industriale de CO2. Grupul a fost primul producator care a adoptat un Metaverse industrial si intentioneaza sa ramana in avangarda domeniului prin accelerarea in continuare a digitalizarii sistemului sau industrial si prin consolidarea abilitatilor echipelor sale. Pornind de la aceste active, planul Re-Industry isi propune sa stimuleze toate domeniile clasice ale performantei industriale, reinventand in acelasi timp productia si dezvoltand procese inovatoare. Acest lucru permite Grupului sa vizeze un timp de fabricatie de numai noua ore pentru viitorul Renault 5.

PENTRU UN ECOSISTEM INDUSTRIAL MAI COMPETITIV SI FLEXIBIL, AXAT PE TEHNOLOGIE SI DATE, SI PRIETENOS CU MEDIUL

Cu 12.000 de dispozitive conectate in intreaga lume, doua milioane de rapoarte de date in fiecare minut si trei miliarde pe zi, Metaverse-ul industrial al Renault Group asigura o productie mai rapida si mai buna, reducand in acelasi timp costurile si amprenta de carbon a proceselor industriale. In 2023, Metaverse a permis grupului sa economiseasca 270 de milioane de euro, in special pentru intretinerea predictiva a instalatiilor. Conectarea tuturor statiilor de lucru si, mai larg, a intregului ecosistem (transport, furnizori etc.) este un factor cheie care permite Renault Group sa urmareasca o reducere cu 60% a timpilor de livrare a vehiculelor si sa diminueze la jumatate amprenta de carbon a productiei sale de vehicule.De asemenea, inteligenta artificiala face posibila o abordare predictiva a consumului de energie si reducerea cu 20% a consumului siturilor industriale ale Grupului. Cu portalul Ecogy, de exemplu, o solutie agila si conectata dezvoltata intern, tot consumul este monitorizat in mod constant, iar reactia in caz de abatere este imediata. Renault Group urmareste o reducere cu 40% a consumului de energie al site-urilor sale industriale pana in 2025 si a parcurs deja jumatate din drumul pentru indeplinirea acestui obiectiv incepand din 2019. In ceea ce priveste emisiile de la site-urile sale industriale, obiectivul declarat al Grupului este sa atinga nivelul Zero Carbon Net inca din 2025 pentru polul ElectriCity, precum si pentru uzina Cléon, din 2030 pentru site-urile din Europa si in 2050 pentru toate uzinele sale din intreaga lume.

SISTEMUL DIGITAL, UN ACCELERATOR AL COMPETITIVITATII...

Astazi, sistemul industrial al Renault Group are peste 300 de aplicatii operationale de inteligenta artificiala legate de analiza imaginilor sau sunetelor. De exemplu, aplicatia POK.AI.OK incorporeaza concepte de inteligenta artificiala intr-un sistem de control vizual industrial autonom, de inalta performanta. Accesibil si intuitiv, acest sistem raspunde provocarilor tot mai mari ale controlului calitatii, conformitatii si trasabilitatii. Implementat pe mai multe site-uri si cazuri de utilizare, a avut deja un impact pozitiv asupra productivitatii si calitatii. Conformitatea si trasabilitatea anvelopelor in timpul montarii lor in fabrica sunt astfel asigurate cu fiabilitate si eficienta sporite.

Obiectivul este cresterea la 3.000 de aplicatii pana in 2025. Aceste diverse proiecte vor sprijini si aplicarea la nivel industrial a noilor tehnologii precum „Software Defined Vehicle”, electronica de putere, asamblarea de baterii si motoare electrice. De asemenea, va contribui, prin viteza de procesare, la reducerea timpului de industrializare a vehiculelor.

…. IN SERVICIUL OAMENILOR

Supravegherea si vizibilitatea sporita a mediului de lucru oferit de Metaverse le permite actorilor sa castige agilitate si autonomie in luarea deciziilor. Tehnologiile din lumea jocurilor fac experientele utilizatorilor mai captivante. Acesta este, de exemplu, cazul formarii in domeniul vopsitoriei realizata in realitate virtuala chiar inainte ca noul model sa intre in productie. Acest lucru ajuta, de asemenea, la reducerea timpului de dezvoltare a vehiculului. Algoritmii AI faciliteaza capacitatea angajatilor de a anticipa, cum ar fi functionalitatile de optimizare si management al fluxului pentru expertii in lantul de aprovizionare. Astfel, Supply Chain Control Tower, dezvoltat in cadrul Grupului, face posibila asigurarea aprovizionarii site-urilor industriale prin vizualizarea in timp real a pozitiilor si continutului tuturor camioanelor care circula intre furnizori si uzine. De asemenea, face posibila detectarea, in toate tarile, a riscurilor de aprovizionare legate de vreme, trafic etc. si recomanda, anticipat, cele mai bune solutii de securitate. Mai multa autonomie, mai multa liniste pentru toate partile interesate! Cu Metaverse, intregul sistem industrial in multiplele sale dimensiuni devine predictiv, mai reactiv si auto-corectiv pentru a produce mai rapid si mai corect de prima data.

UN SISTEM INDUSTRIAL TOT MAI FLEXIBIL SI AGIL

Un alt element cheie al competitivitatii unui sistem industrial: agilitatea si flexibilitatea acestuia. Renault Group anunta astfel fabricarea a opt vehicule noi marca Renault in uzinele sale. La uzina din Curitiba, alaturi de Renault Kardian, Renault Group va produce un al doilea model pe noua sa platforma modulara. In Turcia, la uzina din Bursa, Grupul anunta fabricarea a patru noi modele pana in 2027. Impulsionat de optimizarea capacitatilor sale de productie si de introducerea de linii flexibile in urma cu cativa ani, sistemul industrial al Grupului castiga in agilitate, viteza si capacitate de fabricatie a unor noi modele. Grupul a redus astfel la jumatate investitiile industriale in ultimii patru ani si va putea lansa nu mai putin de 12 modele noi in 2024. Cu o adaptabilitate exceptionala, sistemul industrial al Grupului ofera un raspuns dinamic la nevoile in schimbare ale pietei, asigurand productia unor vehicule inovatoare care raspund celor mai inalte asteptari.

Planul de transformare a sistemului industrial al Renault Group reafirma angajamentul Grupului fata de inovare si mobilitatea viitorului, asigurand in acelasi timp o activitate durabila in uzinele sale. Prin reinventarea modului sau de organizare a productiei, Grupul este pregatit sa faca fata provocarilor pietei, oferind in acelasi timp vehicule care vor defini urmatoarea era a industriei auto.