Renault 5 E-Tech 100% electric, noua fata a revolutiei electrice
3/36242
calendar_month 27 Feb 2024, 12:00


Luca de Meo, CEO Renault Group:

"Unele produse sunt pur si simplu magice. Nu e nevoie de discutii interminabile; toata lumea este de acord cu ce trebuie facut. Si pur si simplu se face. Nu exista inertie. Cand o companie reinvie un model care a lasat atat de multe amintiri extraordinare, imprima si o cantitate imensa de afectiune in proces. Acest lucru este intotdeauna promitator, deoarece si clientii il pot recunoaste, ei pot vedea dragostea care s-a pus in crearea masinii."

Ce poate fi mai potrivit decat o emblema pop pentru a duce masinile electrice in mainstream-ul european?

 Renault 5 a fost o masina unica, renumita pentru designul sau avangardist, versatilitate si consumul redus de combustibil. A infruntat provocarile vremurilor sale alaturi de milioane de familii: criza petroliera, stilul de viata in schimbare sau aparitia necesitatii unei a doua masini. Ramanand fidel acestei mosteniri, Renault 5 E-Tech electric este un raspuns indraznet la provocarile societatii si celor de mediu din zilele noastre – sobrietate energetica, sustenabilitate si o amprenta redusa de carbon.

 Cu un design care castiga inimi, caracteristici electrice si digitale create pentru a fi atat functionale, cat si distractive, si cu un sistem circular de productie care este localizat in Franta si responsabil, Renault 5 E-Tech electric are tot ce ii trebuie pentru a deveni noua referinta  in cazul masinilor de oras in perioada tranzitiei energetice.

Un model de generatie noua, nascut din Renaulution

Renault 5 E-Tech electric este o masina diferita fata de oricare alta. Pentru Renault Group, aceasta reprezinta strategia de redresare Renaulution, precum si reinnoirea industriala si directia electrica a marcii sale iconice. 

Dezvoltat prin metode de lucru inovatoare, modelul de serie are toata magia si farmecul show-car-ului. A fost dezvoltat in doar trei ani, fata de cei patru cu care ne-am obisnuit. Dotat cu tehnologie electrica si digitala si fabricat in intregime in Franta, va avea si un pret competitiv, incepand de la aproximativ 25.000 EUR. 

Pentru a obtine acest rezultat pe segmentul masinilor de oras mici si accesibile, Grupul s-a bazat pe intreaga sa expertiza, in special cea a marcii Renault, a Ampere, entitatea Grupului Renault specializata in vehicule electrice si software, precum si pe cea a Mobilize.

Pentru acest proiect, Grupul s-a bazat pe noua sa structura formata din multi-specialisti, creata pentru a tine pasul cu schimbarile tehnologice din acest sector, printr-o abordare agila, inovatoare si eficienta. De exemplu, Ampere a oferit marcii  Renault un avantaj competitiv incontestabil, prin dezvoltarea rapida a unei platforme originale dedicate vehiculelor electrice mici, alaturi de un ecosistem industrial european puternic. Ca rezultat, Renault este capabil sa dezvolte o noua gama de vehicule electrice atractive, in fruntea  careia se afla astazi Renault 5 E-Tech electric.

"Renault 5 E-Tech electric nu este o masina ca oricare alta. Lansarea sa coincide cu o schimbare majora de directie facuta de milioane de europeni catre un nou tip de mobilitate - electrica, conectata si durabila. De asemenea, a declansat transformarea Grupului Renault intr-o companie auto de noua generatie. Pentru a dezvolta aceasta masina in doar trei ani in Franta, la cel mai inalt standard tehnologic, toate deciziile noastre au fost disruptive, iar organizatia noastra mai agila decat oricand. Am fost primii care au pariat pe o platforma 100% electrica pentru dezvoltarea unui automobil european de talie mica, pe optimizarea costurilor de-a lungul lantului valoric, cat si pe relocarea ecosistemului industrial... Doar o masina emblematica ar fi putut reuni echipele noastre in acest fel si ar fi putut misca lucrurile in intern. In fata schimbarilor semnificative din industria noastra, aceasta masina deschide o noua cale pentru Renault. Se afla in epicentul efortului de reinventare a industriei europene ca reactie la concurenta din est si din vest. Cu acest model, dovedim ca productia in Europa, in Franta este cu adevarat posibila!"Luca de Meo, CEO Renault Group