Purist progresiv: noul MINI Countryman S ALL4
3/35545
calendar_month 22 Nov 2023, 14:56


Entuziasmul pentru distractia de condus tipica MINI nu cunoaste limite. Versatil, puternic si spatios, MINI Countryman S ALL4 garanteaza distractia de condus specifica marcii pe orice teren. Cel mai nou si mai mare model MINI combina optiunile flexibile ale unui crossover cu tractiunea integrala inteligenta. Noul MINI Countryman ofera mult mai mult spatiu interior. Datorita spatarului banchetei, care poate fi divizata in raport 40:20:40, portbagajul ofera optiuni variabile de depozitare. Are un volum de 450 litri, dar care poate fi extins pana la 1.450 litri si poate transporta cu usurinta obiecte voluminoase atunci cand bancheta din spate este rabatata.

Functiile de asistenta inovatoare, inclusiv condus partial automatizata Nivel 2 si oferte digitale extinse, sprijina conducatorii si pasagerii in moduri noi. Un motor mild-hybrid 48 V mareste eficienta motorului twin-power de 2,0 litri. Datorita unui coeficient aerodinamic optimizat de 0,26, care este un nou record pentru acest segment auto, consumul de combustibil al noului MINI Countryman S ALL4a fost redus semnificativ.

"Cu motorul sau puternic pe benzina, cu patru cilindri, si designul sportiv, noul MINI Countryman S ALL4 stabileste noi standarde in segmentul sau", spune Stefanie Wurst, directorul marcii MINI.

Si mai multa libertate datorita tractiunii integrale inteligente

Sistemul de tractiune integrala ALL4 ofera o crestere vizibila a tractiunii, sigurantei, stabilitatii si agilitatii. Datorita controlului electronic rapid si precis, puterea este distribuita intre rotile din fata si din spate, dupa cum este necesar, in toate conditiile de drum si vreme.

Ecartamentul usor crescut si ampatamentul extins formeaza baza pentru o dinamica excelenta a condusului si sporeste confortul. Pentru si mai multa distractie de condus pe orice suprafata, noi combinatii de jante si anvelope sunt disponibile pentru MINI Countryman.

Directia directa si combinatia dintre puntea fata McPherson, cu un singur brat articulat, si puntea spate cu suspensie multibrat garanteaza sentimentul go-kart inconfundabil si tipica pentru MINI. Pentru a trece de la traficul urban la calatoriile in natura, sasiul poate fi echilibrat si confortabil sau deosebit de sportiv. Optional este disponibil un sasiu adaptiv, cu coborare cu 15 mm a garzii la sol si amortizoare cu raspuns reglabil.

MINI Countryman S ALL4 ofera o putere de 160 kW/218 CP si un cuplu de 360 Nm datorita motorului turbo de doi litri, cu patru cilindri. Sistemul mild-hybrid 48 V sustine performanta automobilului in intervalul de viteza redusa si asigura o crestere temporara a puterii cu 14 kW.

O noua caracteristica a MINI este optiunea de condus semiautomatizat pe trasee cu mai multe benzi. Aceste sisteme sunt disponibile pe un numar limitat de piete, dar arata potentialul tehnologic sofisticat al marcii. Aceste sisteme permit conducatorului sa ia mainile de pe volan la viteze de pana la 60 km/h, atat timp cat continua sa monitorizeze traficul si este gata sa intervina in orice moment. La schimbarea benzilor, sistemul de asistenta ajuta prin identificarea golurilor din trafic care sunt necesare pentru iesire. Aceasta aduce automobilul la viteza optima si initiaza automat schimbarea benzii.

Mai multa estetica MINI cu un limbaj de design redus

Indiferent de teren - un MINI Countryman este si a fost intotdeauna recunoscut ca MINI la prima vedere. Noul design impresioneaza prin estetica sa cu forme deosebit de clar definite. Din fata, automobilul arata ordonat si se caracterizeaza prin arcuirea tensionata a capotei si noua grila frontala octogonala. Farurile MINI LED accentueaza unicitatea designului redus prin moduri personalizabile individual. Consolele scurte sunt la fel de tipice pentru MINI ca si plafonul contrastant. Stopurile verticale incadreaza silueta automobilului si fac ca noul model MINI crossover sa arate deosebit de vertical si sportiv.Designul automobilului, redus la esential, poate fi prezentat in diferite moduri folosind patru linii de echipare - Essential, Classic, Favoured, John Cooper Works - pentru exterior si interior. De exemplu, Favored Trim accentueaza caracterul individual al MINI Countryman S ALL4 prin detalii deosebit de expresive. Combinat cu culoarea eleganta Melting Silver a caroseriei si jantele de 21 de inchi, cu design 950 Rally Spoke (disponibile ca accesoriu), aventurierul arata robust si de inalta calitate. Pentru noul MINI Countryman, jantele din aliaj sunt disponibile in diferite designuri si dimensiuni, de la 17 la 21 de inchi.

 

Deschide noi orizonturi cu materiale inovatoare

In interiorul noului MINI Countryman S ALL4, formele clare subliniaza noul limbaj de design. Tabloul de bord cu material textil bicolor creeaza un sentiment de spatiu nou si deosebit de familiar. Acoperisul panoramic din sticla aduce mai multa lumina in interior, iar scaunele confortabile de inalta calitate ofera o pozitie sigura si confortabila.


Pretul pentru Romania al noului model este de 35900 Euro fara TVA (42271 Euro cu TVA inclus). Modelul poate fi comandat deja la dealerii autorizati din Romania.

Materialele de inalta calitate, tehnologia inovatoare si iluminarea reglabila individual creeaza o experienta de condus captivanta. Unul dintre punctele de atractie ale noului MINI Countryman sunt modurile MINI Experience. Fiecare mod are propriul design si iluminare ambientala. Cu o singura comanda, aspectul si atmosfera cockpitului sunt schimbate complet. Diversele moduri subliniaza diferite aspecte ale aventurierului divers. Noul MINI Driving Sounds creeaza o atmosfera unica care sustine setarile personale de condus in mod deosebit emotional, cu sunete compuse special.

 

In cockpitul MINI Countryman, accentul este pus pe ecranul OLED rotund, de inalta rezolutie. Cu un diametru de 240 mm si o suprafata de sticla de inalta calitate, grupul de instrumente stabileste un nou standard. Pentru operarea comoda a sistemelor de infotainment si asistenta, MINI Interaction Unit s-a apropiat de conducator si pasager. Cu noul sistem de operare MINI 9, toate functiile automobilului pot fi operate intuitiv prin intermediul asistentilor tactili sau vocali.

Pretul pentru Romania al noului model este de 35900 Euro fara TVA (42271 Euro cu TVA inclus).

sursa foto: press.bmwgroup.com/global