hit.ro  »  Altceva  »  Auto  »  O noua companie de ride sharing, cu actionari si fondatori romani, isi face intrarea pe piata din Dubai

O noua companie de ride sharing, cu actionari si fondatori romani, isi face intrarea pe piata din Dubai

calendar_month 12 Apr 2024, 10:20


GULF-EL îsi propune sa creeze parteneriate cu agentii de turism din Romania
 
Toate automobilele GULF-EL sunt alimentate exclusiv de energie electrica
 
Catchy: Platforma de ride sharing este bazata pe AI (inteligenta artificiala)
 
GULF-EL, o noua companie de ride sharing, cu actionari si fondatori romani, îsi face intrarea pe piata din Dubai, aducand o perspectiva inovatoare si sustenabila asupra transportului urban. Fondata de catre Mihai Petrea, om de afaceri cu multi ani de experienta inclusiv în industria de profil, GULF-EL se remarca prin utilizarea exclusiva a automobilelor electrice si prin integrarea unei retele extinse de statii de încarcare electrica.

GULF-EL opereaza pe tokenul GFEL, care serveste ca moneda nativa pentru tranzactionarea pe platforma. Acest token faciliteaza platile si interactiunile între soferi, pasageri si statiile de încarcare. De asemenea, GULF-EL exploreaza tehnologia blockchain pentru a crea o retea transparenta, sigura si eficienta pentru toti utilizatorii. În viitor, GULF-EL intentioneaza sa extinda adoptarea criptomonedelor si sa integreze tehnologia blockchain în moduri inovatoare pentru a îmbunatati experienta utilizatorilor.

GULF-EL nu este doar o companie de ride sharing obisnuita. Este o initiativa curajoasa a investitorilor romani, care au adus în Dubai o flota complet electrica. Toate automobilele GULF-EL sunt alimentate exclusiv de energie electrica, contribuind astfel la reducerea emisiilor de carbon si la protejarea mediului înconjurator.

Platforma GULF-EL nu se limiteaza doar la transportul pasagerilor. Ea integreaza o retea inteligenta de statii de încarcare electrica, care pot fi identificate pe traseu. Soferii si pasagerii pot evita zonele aglomerate si pot alege rutele optime, beneficiind de o experienta de calatorie eficienta si ecologica. De asemenea, platforma recomanda pasagerilor în timp real zone care merita vizitate, unde au loc evenimente de interes. Platforma utilizeaza un model unic de negociere pentru stabilirea preturilor, eliminand intermediarii si reducand costurile pentru pasageri.

Pasagerii au control total asupra experientei lor, putand alege soferi în functie de criterii specifice. Toti cei implicati pot castiga recompense pentru participarea activa, creand un model de implicare incentivat, iar scopul companiei este acela de a crea o retea bazata pe comunitate, care sa aduca beneficii tuturor participantilor.
 
“GULF-EL reprezinta viitorul transportului în Dubai dar si în zona Golfului. Ne propunem sa dezvoltam acest serviciu si în Oman, Qatar, Arabia Saudita si celelalte tari din zona GCC. Suntem mandri sa aducem o alternativa sustenabila si moderna pentru locuitorii acestui oras vibrant, vizitat anual si de aproape 100.000 de romani. Cu o flota electrica si cu o infrastructura de încarcare inteligenta, GULF-EL este mai mult decat o companie de ride sharing – este o promisiune pentru un viitor mai curat si mai eficient. În acest sens, vom colabora si cu autoritatile din Dubai. Platforma de ride sharing este bazata pe AI (inteligenta artificiala), un aspect foarte important si as putea spune catchy, cu o functionalitate complexa dar simplu de utilizat.Investitorii au un yields si pot beneficia de actiuni în cadrul companiei de pana la un procent de 20%. De ce blockchain? În acest moment, trecerea la web3 indiferent de domeniu s-a axat în a oferi acest serviciul de blockchain, deoarece este cea mai securizata baza de date în comparatie cu un server”, subliniaza Mihai Petrea.

GULF-EL îsi propune sa redefineasca modul în care oamenii se deplaseaza în Dubai si în zona Golfului, oferind o solutie de transport prietenoasa cu mediul si adaptata nevoilor moderne.Datorita tehnologiei AI, mai multe platforme si aplicatii de turism si de transport, navigatie, evenimente vor fi integrate într-un sistem de inteligenta artificiala care va genera atat cele mai bune trasee, cat si cele mai avantajoase conditii pentru pasageri si soferi si va genera venituri din marketing sprijinind în acest fel pretul pe cursa dar si randamentul soferului.

GULF-EL îsi propune sa creeze parteneriate cu agentii de turism din Romania dar si din alte tari, pentru transferuri de la aeroport catre hotel si invers, dar si pentru deplasari catre diverse obiective si evenimente, pentru a sprijini si turistii romani care calatoresc  în zona Golfului.

În 2023, Dubai a primit un numar record de turisti internationali - 17,5 milioane -, dintre care aproape 100.000 au fost romani, care vor putea beneficia de transferuri si alte servicii incluse.
 
Un pionier în industria romaneasca

Mihai Petrea, CEO si fondator al GULF-EL, are o cariera impresionanta care se întinde pe mai multe decenii. În perioada 1994-2004, a fost CEO si proprietar al LEMI STAR, un dealer autorizat pentru Philip Morris, Papastratos si Galaher în Romania. Acesta experienta în industria tutunului l-a pregatit sa faca saltul catre sectorul alimentar, unde, între 2004 si 2011, a fost CEO si proprietar al LACTA PROD, una din primele 10 companii producatoare si distribuitoare de produse lactate, inclusiv PACO si MARGARETO, în calitate de actionar al companiei de Ape Minerale Bacaia, detinatoarea celui mai mare izvor de apa minerala din Romania, activand în piata de profil ca si CEO al unui important grup auto detinator si al unei platforme de ride sharing din Romania.

Spirit versatil, inovator, Mihai Petrea nu s-a ferit niciodata sa construiasca noi afaceri, catre noi domenii pentru care a simtit pasiune si abilitate. Experienta ultimilor cinci ani din domeniul auto/ride sharing l-au determinat sa aprofundeze acest sector, care este destul de dezvoltat în Dubai însa fara foarte multe inovatii avand în vedere specificitatea lui.

 

Sondaj

Ce jocuri vor avea cel mai mare succes anul acesta?