Noul MINI Countryman, mai lung cu 13 cm decat predecesorul sau
3/35808
calendar_month 18 Dec 2023, 16:27


Cu o putere de 125 kW/170 CP, modelul entry-level accelereaza 8,3 secunde de la 0 la 100 km/h si atinge o viteza maxima de 212 km/h. Cu un cuplu de 280 Nm si tehnologia eficienta TwinPower Turbo, vehiculul are puterea si spontaneitatea necesare pentru brand-tipic placerea de a conduce. Tehnologia integrata mild hybrid este folosita pentru a recupera energia de franare si sustine motorul cu ardere interna in timpul acceleratiilor cu o putere de antrenare electrica de 14 kW. Acest lucru reduce consumul si emisiile MINI Countryman C (combustibil combinat consum: 6,5 - 6,1 l/100 km; emisii de CO2 combinate: 146 - 138 g/km in conformitate cu WLTP).

Noul MINI Countryman este cu 13 centimetri mai lung si opt cu centimetri mai mare decat predecesorul sau. Silueta verticala cu suprafete clar proiectate si grila frontala octogonala reproiectata contribuie la aspectul superior al modelului. Designul corpului redus cu contururi delicate confera modelului un aspect elegant. Tipic pentru marca, protuberante scurte subliniaza caracterul agil al vehiculului. Farurile si farurile din spate distinctive cu LED accentueaza designul caroseriei cu noi semnaturi luminoase optionale.

Stalpul C elegant, proiectat concis, se invecineaza cu cel intins acoperisul vehiculului aliniat si in aceeasi culoare. Balustradele de acoperis Piano Black sunt acum echipament standard si maximizati optiunile de transport ale model crossover, de exemplu cu portbagaj sau cutia de plafon MINI.

Pe drumuri denivelate, garda la sol de 202 mm si sasiu dinamic ofera siguranta si confort suplimentar. Noul MINI Countryman C are jantele din aliaj usor si sunt disponibile in diferite modele si dimensiuni de la 17 la 21 inci.

Interiorul spatios al noului MINI Countryman poate gazdui pana la cinci adulti. Cu un acoperis panoramic din sticla, interiorul are luminozitate suplimentara si vizibilitate integrala. Sporturile standard scaunele cu material textil multi-ton cu model in cockpit ofera pasagerilor mai mult spatiu datorita unei latimi suplimentare de trei centimetri in zona umerilor si a cotului. Spatarul celor trei locuri din spate poate fi reglat individual in sase pozitii cu pana la 12° grade. In partea din spate, scaunul poate fi mutat pana la 13 cm, formand un spatiu suplimentar pentru picioare sau chiar mai mult spatiu de incarcare. Datorita spatarului banchetei din spate, care poate fi pliat la un raport de 40:20:40, volumul portbagajului de 450 litri poate ajunge pana la 1460 litri.

In centru se afla OLED-ul rotund display cu diametrul de 240 mm. Noul instrument central cu o suprafata de sticla de inalta calitate permite toate sistemele de infotainment si asistenta pentru a fi operate convenabil si intuitiv prin atingere sau comanda vocala. Modurile de experienta MINI schimba aspectul cockpit cu o combinatie de design vizual, iluminare ambientala si sunet. 

Pentru prima data, Driving Assistant Plus extinde MINI Countryman cu optiunea de condus partial automatizat de Nivel 2 trasee asemanatoare autostrazilor. Acest lucru permite soferului sa-si ia mainile de pe volan pana la o viteza de 60 km/h, cu conditia ca acesta sa continue sa monitorizeze indeaproape traficul si sa ramana gata sa intervina in orice moment.

Structura de produs a noii familii MINI ofera o gama larga de optiuni personalizate cu noile Essential, Classic, Favored si Variante de finisare JCW. 

sursa foto: press.bmwgroup.com