Noul MINI Cooper cu motor pe benzina: noile MINI Cooper C si MINI Cooper S. Preturi pentru Romania
3/36095
calendar_month 08 Feb 2024, 14:20


In cadrul noii familii de modele, MINI desemneaza nivelurile de performanta ale motoarelor sale pe benzina pentru MINI Cooper folosind litera C si, pentru modelul cu performanta crescuta, litera S. Portofoliul de sisteme de propulsie al noului MINI cu 3 usi este completat astfel de doua motoare pe benzina eficiente, cu trei si patru cilindri. Experienta de condus, acel „go-kart feeling” emblematic al marcii, este readusa pe drum in noua generatie MINI intr-un design minimalist care combina valorile traditionale ale marcii si o simplitate eleganta.

"La MINI, «Power of Choice» inseamna ca, pe langa modelele MINI electrice, oferim si modele precum noul MINI Cooper cu motor pe benzina. Automobilul este ideal pentru toti cei care doresc sa conduca un MINI cu 3 usi clasic si care apreciaza performanta traditionala si sunetul caracteristic al unui motor termic", declara Stefanie Wurst, directorul MINI.

Interiorul se concentreaza pe design minimalist tipic MINI si materiale noi. Inovatiile tehnice, precum sistemul de operare MINI 9, noile moduri MINI Experience si o gama larga de functii digitale creeaza o experienta captivanta.

Doua variante de propulsie puternice

Cu o putere de 150 kW/204 CP, motorul cu patru cilindri al MINI Cooper S accelereaza de la 0 la 100 km/h in 6,6 secunde, cu un cuplu maxim de 300 Nm. Motorul cu trei cilindri, de 115 kW/156 CP, al MINI Cooper C ofera un cuplu de 230 Nm si accelereaza automobilul de la 0 la 100 km/h in 7,7 secunde.

MINI Cooper este echipat cu un sistem de suspensie si amortizare conceput pentru manevrabilitate agila. Directia precisa tipica MINI combinata cu franele puternice asigura un nivel ridicat de placere a condusului, siguranta si confort.

Exterior: o imagine consacrata


Cu un design purist si o silueta compacta, MINI Cooper este intruchiparea ideii de baza a marcii: placere maxima de a conduce cu o amprenta ecologica minima. Minimalismul contemporan al noului design caracterizeaza suprafetele clare ale caroseriei. Consolele scurte si capota scurta contrasteaza cu ampatamentul lung, oferind automobilului proportiile tipice MINI.

In fata, noua grila octogonala cu contururile sale filigranate defineste si mai mult fata caracteristica a MINI Cooper. Cel mai mic senzor radar al BMW Group de pana acum este pozitionat pe suportul orizontal dintre prizele de aer. In total, 12 senzori cu ultrasunete sustin sistemele de asistare a condusului si maresc siguranta la conducere. Luminile LED de zi orizontale subliniaza noul aspect in setarea standard. Aspectul atractiv este imbunatatit si mai mult de posibilitatea de a alege intre trei semnaturi luminoase pentru luminile de zi ale farurilor LED MINI si pentru stopurile cu functie matrix.

Toate cele trei semnaturi luminoase selectabile prezinta si o animatie special orchestrata de bun venit sau de ramas bun.

Interior: clasic, inovator, MINI

Designul interior elegant si minimalist al MINI Cooper este inspirat de modelul clasicul Mini. Noul volan, afisajul OLED rotund si bara de comenzi tipica MINI, precum si tabloul de bord textil in doua tonuri creeaza un sentiment de spatiu in cockpit. Liniile clare sunt semnul distinctiv al interiorului modern cu spatiul sau generos. Acoperisul panoramic din sticla contribuie la atmosfera luminoasa si prietenoasa. Prin rabatarea banchetei in raport 60:40, portbagajul poate fi extins flexibil de la 210 litri pentru a oferi un volum de pana la 800 de litri.Cele mai importante functii de condus (frana de parcare, selectorul de viteze, butonul de pornire/oprire, comutarea modului Experience, controlul volumului) sunt direct accesibile prin intermediul barei de comenzi distincta. Selectorul de viteze din consola centrala face loc noului spatiu de incarcare wireless 2.0 pentru telefoane.

MINI Interaction Unit a fost mutata mai aproape de conducator in cockpitul MINI Cooper. Diametrul ecranului OLED subtire Samsung displays, de inalta rezolutie, cu margine de sticla de inalta calitate este de 240 mm. Logica sa de functionare este similara cu cea a unui smartphone si poate fi operata intuitiv prin atingere.

Informatiile relevante despre automobil, cum ar fi viteza si consumul de combustibil, sunt afisate in partea de sus a ecranului. In meniul principal, functiile sunt aranjate orizontal ca widgeturi si pot fi selectate prin glisare si atingere. In zona inferioara a afisajului OLED, elementele de meniu Navigatie, Media, Telefon si Clima pot fi selectate direct in orice moment.

Inovatii digitale pentru o experienta de utilizator captivanta

Ca parte a modurilor MINI Experience optionale, doua proiectoare ilumineaza diferite elemente grafice pe tabloul de bord. Interactiunea dintre designul interfetei grafice, iluminarea ambientala si designul sonor schimba aspectul cockpitului si deschide noi posibilitati de personalizare a MINI Cooper.

Fiecare mod are propriul fundal dinamic si poate fi selectat in functie de preferintele personale ale conducatorului. In modul Personal, o fotografie proprie poate fi setata ca fundal de afisare prin aplicatia MINI. Culorile dominante ale fotografiei se extind apoi pe suprafetele textile ale tabloului de bord si ale panourilor usilor sub forma de grafica iluminata.

Conduci in siguranta, ajungi relaxat

Noul MINI Cooper ofera numeroase sisteme de asistare a condusului pentru placerea de a conduce in siguranta si confortabil. Ca standard, functia Safe Exit monitorizeaza zona din jurul automobilului parcat si avertizeaza de apropierea altor participanti din trafic inainte ca usa sa fie deschisa. Functia nu numai ca intarzie deblocarea usilor, dar foloseste si semnale luminoase in afara automobilului pentru a avertiza despre o posibila coliziune.

Pe drum, pachetul MINI Navigation ofera optional harti cu reprezentare 3D si Augmented View, afiseaza situatia curenta a traficului, despre disponibilitatea benzinariilor, inclusiv preturi si multe altele. Functiile de asistenta bazate pe camera si radar sporesc siguranta prin sprijinirea directiei si a mentinerii benzii, ca parte a pachetului complet Driving Assistant Plus. Controlul automat al vitezei si distantei face condusul in oras si mai confortabil.

Spune "Hey MINI" pentru a activa Asistentul Personal Inteligent (IPA) MINI pe afisajul OLED. O vizualizare 3D apare apoi sub forma unui avatar sub forma unui automobil sau a companionului digital MINI "Spike". Interactionand cu MINI IPA, conducatorul isi poate folosi vocea pentru a controla o gama larga de optiuni precum navigatia, telefonia, divertismentul si alte functii ale automobilului.

Functia inovatoare MINI Digital Key Plus transforma smartphone-ul in cheia automobilului prin intermediul aplicatiei MINI. Animatia de bun venit a luminilor fata si spate incepe imediat ce conducatorul se afla la mai putin de trei metri distanta; usile sunt deblocate atunci cand conducatorul se afla la o distanta mai mica de un metru si jumatate. Cheia digitala poate fi transferata digital catre diferiti utilizatori, pentru a putea accesa si utiliza imediat masina fara probleme.

Patru pachete de design pentru un aspect individual

Noile pachete de design Essential, Classic, Favored si JCW ofera o gama larga de optiuni de personalizare. In functie de finisaj, noile MINI Cooper C si MINI Cooper S sunt disponibile cu diferite culori exterioare, jante si ornamente interioare.

Culorile exterioare pot fi combinate cu una dintre cele patru culori de acoperis si creeaza o varietate de contraste. O optiune exclusiva in combinatie cu pachetul Favored Trim este designul Spray-Tech al acoperisului Multitone distinctiv. Acesta are un gradient de trei culori. Sunt disponibile modele noi, optimizate aerodinamic, pentru jantele din aluminiu, cu dimensiuni de la 16 la 18 inchi.