Noul MINI Aceman. Preturi pentru Romania
3/36600
calendar_month 30 Apr 2024, 16:35


Noile modele sunt disponibile pentru comenzi pentru comenzi in Romania, cu un pret de inceput fara programul Rabla Plus de 28350 Euro fara TVA (33737 Euro cu TVA) pentru versiunea MINI Aceman E si 31650 Euro fara TVA (37664 Euro cu TVA) pentru versiunea MINI Aceman SE.

Utilizarea creativa a spatiului, reinterpretata: MINI marcheaza premiera primului model crossover pentru segmentul premium al clasei mici. Noul MINI Aceman combina dimensiunile exterioare compacte cu cat mai mult spatiu posibil pentru ocupanti si o propulsie electrica. Rezultatul este o interpretare contemporana a viziunii de baza a lui Sir Alec Issigonis, inventatorul clasicului Mini: utilizarea maxima a spatiului cu o amprenta minima, combinata cu un concept modern de propulsie. Designul progresiv al noului MINI Aceman ofera spatiu pentru cinci locuri confortabile pe o lungime a automobilului de putin peste patru metri. MINI se bazeaza pe tehnologii inovatoare pentru a imbunatati interiorul cu o experienta de utilizator digitala captivanta, in timp ce propulsia electrica a MINI Aceman ofera un impuls proaspat sentimentului go-kart caracteristic MINI. Combinate cu sistemele moderne de asistenta si designul distinctiv, valorile traditionale ale marcii deschid calea unui viitor MINI exclusiv electric.

"MINI Aceman aduce un nou nivel de entuziasm in portofoliul nostru electric, completat cu o experienta digitala captivanta cu adevarat valoroasa", spune Stefanie Wurst, directorul MINI. "MINI Aceman este perfect pentru a naviga pe strazile aglomerate ale orasului, pastrand in acelasi timp versatilitatea si functionalitatea unui crossover si sentimentul go-kart la care te poti astepta de la un MINI. Sunt sigura ca designul elegant, performanta si versatilitatea unui crossover cu cinci locuri vor face din MINI Aceman un succes rasunator."

Din exterior, MINI Aceman intruchipeaza agilitatea sportiva si o prezenta sigura de sine. Arhitectura auto a noului model crossover se bazeaza pe un concept de propulsie electrica.

Masurand putin peste patru metri in lungime, noul MINI Aceman are cinci locuri si un portbagaj versatil cu un volum de 300 de litri, in timp ce numeroase optiuni de reglare permit extinderea individuala a acestei capacitati pana la 1.005 litri. Cu o autonomie estimata de pana la 406 de kilometri in ciclul de testare WLTP, MINI Aceman este perfect echipat pentru o mobilitate fara emisii locale si dincolo de limitele orasului.

Noul stil de design "Simplitate carismatica"

Intreaga noua familie MINI prezinta un design clar, redus, oferind diferitelor modele un aspect contemporan care emana o siguranta fara efort. De asemenea, stilul de design minimalist al MINI Aceman transmite cu putere caracterul progresiv al automobilului.

"MINI Aceman este un personaj puternic, cu propria sa personalitate tanara in noua familie MINI. Are un limbaj de design independent, este compact si arata agil. Cu expresia sa distinctiva, este partenerul perfect de zi cu zi pentru cei care apreciaza individualitatea in zonele urbane", subliniaza Oliver Heilmer, directorul MINI Design.

Exteriorul

Crossover expresiv cu proportii compacte

Cu partea frontala atractiva, contururile robuste si statura atletica, modelul crossover MINI sportiv simbolizeaza agilitatea si prezenta sigura de sine. Masurand 4,07 metri in lungime, 1,75 metri in latime si 1,50 metri in inaltime, MINI Aceman este pozitionat intre MINI Cooper si MINI Countryman.Dispunand de o parte frontala clar definita, console scurte si design functional in doua volume, principiul de design distinctiv al marcii "Utilizarea inteligenta a spatiului" a primit un caracter nou, distinctiv, in timp ce propulsia electrica deschide o gama intreaga de posibilitati noi in ceea ce priveste designului automobilului. Utilizarea creativa a spatiului asigura ca noul MINI Aceman este agil in traficul urban, oferind in acelasi timp spatiu amplu pentru ocupanti.

 Suprafetele continue ofera scena principala pentru culorile expresive si elegante ale caroseriei. Caracterul versatil si deschis aventurii al MINI Aceman este evidentiat de sinele de plafon disponibile standard, de jantele accentuate vizual in dimensiuni de la 17" la 19", precum si de protectia inferioara din fata, spatele si laterale automobilului.

Design modern al partii frontale, cu faruri LED atractive

Designul partii frontale al MINI Aceman transmite o prezenta puternica, reinterpretand elemente de design tipice MINI, cum ar fi farurile expresive si grila frontala caracteristica. Forma octogonala remodelata a acesteia se bazeaza pe tema traditionala de baza a hexagonului. Conturul grilei de la MINI Aceman se extinde in protectia inferioara solida de pe spoilerul fata. In noul finisaj Vibrant Silver sau in Jet Black lucios, grila frontala seteaza accente extrem de contrastante, contribuind la identificarea instantanee a modelului crossover.

Cu designul unic, farurile LED unghiulare subliniaza, de asemenea, pozitia distinctiva a MINI Aceman in cadrul familiei de modele MINI. Forma lor este perpetuata in claritatea designului capotei. cu liniile sale precise, ceea ce confera partii frontale a automobilului caracterul sau distinctiv. Luminile de zi ale farurilor LED pot fi comutate in trei moduri diferite, subliniind caracterul expresiv al acestui nou membru al familiei MINI.

Design distinctiv al caroseriei cu detalii atractive

Designul suprafetelor de la MINI Aceman contribuie la claritatea si prospetimea stilului estetic al noului model. Suprafetele intinse ale caroseriei sunt accentuate de linii precise si unghiuri robuste. In timp ce face o declaratie progresiva, linia MINI Aceman creeaza, de asemenea, o legatura cu istoria marcii, permitandu-i sa fie identificat instantaneu ca MINI.

Diviziunea tripartita clasica a caroseriei, grafica contururilor ferestrelor si acoperisul a fost reinterpretate. In conformitate cu ideea de a reduce totul la esential, o tranzitie discreta intre caroseria automobilului si suprafetele de sticla optimizeaza proprietatile aerodinamice ale masinii. Manerele ingrate ale usilor subliniaza expresia progresiva a MINI Aceman, in timp ce contururile diagonale ale caroseriei de sub montantii A amintesc de linia de sudura a modelelor clasice Mini in zona frontala a aripilor. Suprafetele armonioase si liniile orizontale dintre pasajele rotilor creeaza o talie intriganta, oferind caroseriei flerul sau dinamic inconfundabil. Pasajele rotilor, modelate atractiv, cu linia lor lunga spre spate si coborarea relativ abrupta sunt o caracteristica cu totul unica a MINI Aceman in cadrul familiei MINI. Pragurile in negru mat completeaza designul imaginii laterale catre sosea, iar forma lor este pastrata in zona usilor, oferind caroseriei un aspect subtire, vertical si atletic.

Partea din spate a automobilului reflecta designul cu linii clare, prezentand suprafete orizontale mari care subliniaza pozitia larga si stabila a masinii. Luneta inclinata aerodinamic si retractata asigura o sectiune puternica a umerilor, efect care este accentuat si mai mult de spoilerul alungit al plafonului. Stopurile MINI verticale incadreaza sectiunea centrala a spatelui automobilului. Cu trei elemente grafice distinctive, stopurile Matrix evidentiaza caracterul MINI Aceman in moduri diferite. Un contur lat si intunecat la marginea inferioara a spoilerului spate si protectia inferioara integrata in centru confera proportii sportive, transmitand astfel caracteristicile versatile ale modelului crossover.

Culori expresive ale caroseriei si patru linii individuale de echipare

Calitatea tridimensionala subtila a suprafetelor caroseriei este evidentiata cu stil prin intermediul culorilor expresive. Umbrele aruncate de caroseria accentuata pot fi percepute in diferite grade, in functie de incidenta luminii si de perspectiva. In combinatie cu patru finisaje contrastante pentru acoperis in stilul distinctiv MINI, aceasta transmite caracterul expresiv al MINI Aceman cu o claritate deosebita.

MINI Aceman este disponibil in patru variante diferite de design. Pe zona frontala a pragului lateral este atasata o insigna de forma alungita in designul variantei de echipare respective. Linia de design Essential prezinta o claritate maxima si un aspect general redus, evidentiind anumite parti functionale, cum ar fi logoul in noua culoare Vibrant Silver. In linia Classic, plafonul si oglinzile exterioare contrastante pot fi selectate in alb sau negru. Grila frontala este finisata in negru lucios, in timp ce suprafata interioara a grilei si bara de protectie sunt finisate in culoarea caroseriei.

 Linia Favored extinde capacitatile de personalizare ale MINI Aceman pentru a include optiunea acoperisului Multitone caracteristic, combinat cu capace albe ale oglinzilor si un cadru al grilei in Vibrant Silver. Sportivitate noului model crossover este deosebit de evidenta in echiparea JCW. Aceasta varianta de echipare inspirata de motorsport are propriul sau design distinctiv in fata si in spate. Grila frontala are un cadru si logoul JCW specific variantei in negru lucios, in timp ce un acoperis contrastant in Chili Red si dungi rosii ale capotei subliniaza aspectul general puternic. Totodata, forma spatelui are o forma mult mai musculoasa, iar panourile integrale sunt finisate in negru lucios.

Diverse modele de jante aerodinamice, cu dimensiuni cuprinse intre 17 inchi si 19 inchi, completeaza si mai mult optiunile de echipare exterioara disponibile pentru MINI Aceman.

Interiorul

Design purist si concept vast de materiale

Noul stil de design MINI "Charismatic Simplicity" (Simplitate Carismatica) este exprimat deosebit de clar in interior. Prin reducerea consistenta in ceea ce priveste designul interior, MINI Aceman urmeaza viziunea originala a lui Alec Issigonis, inventatorul clasicului Mini. Cu volanul redesenat si ergonomic, un ecran central OLED si bara de comutatoare distincta remodelata, cockpitul este ecoul a trei elemente-cheie de design ale clasicului Mini.

Interioarele spatioase ale usilor impreuna cu dimensiunile confortabile in zona umerilor si spatiul convenabil pentru picioare ofera cockpitului luminos o atmosfera deschisa si amplu proportionala, in timp ce acoperisul panoramic din sticla sporeste acest efect oferind lumina suplimentara de sus. In intuneric, iluminarea ambientala de-a lungul ramei acoperisului creeaza atmosfera de iluminare selectata in interior. Manerele usilor si capacele difuzoarelor in noua culoare Vibrant Silver sunt aliniate in diagonala si creeaza un contrast fascinant cu designul orizontal din zona frontala a cockpitului.

Stilul de design primitor, rotunjit al interiorului se reflecta si mai mult in suprafetele curbate ale bordului: suprafata acestuia din urma este acoperita cu un material tricotat. Extinzandu-se catre ornamentele interioare ale usilor, structura durabila si versatila este realizata din poliester reciclat. In completarea accesoriilor de inalta calitate din cockpit vin scaune confortabile, avand optional o suprafata textila sau din Vescin perforat.

Partea din spate ampla a automobilului ofera spatiu pentru trei pasageri. Datorita spatarului banchetei care este rabatabil in raport 60:40, portbagajul poate fi extins de la 300 de litri la pana la 1.005 de litri, dupa cum este necesar.

Ecran OLED de inalta rezolutie pentru confort contemporan al calatoriei

Cu tehnologii inovatoare, afisajul OLED rotund confera interiorului o calitate expresiva suplimentara. Cu un diametru de 240 mm, instrumentul central are un design extrem de plat si o suprafata de sticla de inalta calitate. Sistemul de operare inovator MINI 9 permite operarea intuitiva a tuturor functiilor de condus in mod tactil sau vocal. Un centru atat pentru confort, cat si pentru experienta, MINI Interaction Unit este gestionata intr-un mod similar unui smartphone.

Prezentarea grafica a datelor referitoare la automobil este contemporana si minimalista in stil, cu viteza si starea bateriei afisate vizibil in partea de sus a afisajului, direct in campul vizual al conducatorului. Atingand afisarea vitezei, se deschide un vitezometru mare pe tot ecranul care se concentreaza in mod clar pe experienta de condus. Celelalte widgeturi sunt afisate intr-o forma comprimata in meniul Home, in stanga si in dreapta functiei curente din meniu. Acestea pot fi mutate in centru si selectate printr-o miscare de glisare orizontala. In zona inferioara a ecranului OLED, elementele de meniu Navigation, Media, Telephone si Climate pot fi selectate direct in orice moment.

Modurile MINI Experience imbunatatesc experienta de condus

Modurile MINI Experience completeaza experienta la interior, nu doar schimba modurile de condus. La MINI Aceman, doua proiectoare creeaza modele iluminate pe bord cu design si culori diferite, in functie de modul de condus. Se fac modificari ale schemei de culori a modelelor de lumini si ale luminii ambientale din intregul interior, in functie de modul Experience selectat. Sunetele MINI Driving recent create imbunatatesc experienta mobilitatii electrice. Impreuna cu elementele grafice specifice de pe ecranul OLED, ocupantii automobilului se bucura de o experienta de condus complet noua in interiorul MINI Aceman.

Printre cele opt moduri disponibile pentru selectie, modul Personal ofera optiuni inovatoare pentru personalizarea cockpitului. In acest mod, o imagine proprie poate fi incarcata de pe smartphone prin aplicatia MINI si aleasa ca fundal al ecranului. Un selector digital de culori identifica apoi culorile dominante ale fotografiei pentru a sincroniza cu proiectia bordului. Iluminarea ambientala de sub bord si din oglinda exterioara sincronizata cu acelasi culori care se potrivesc cu aceste proiectii.

Celelalte moduri disponibile pentru selectie sunt Go-Kart, Vivid, Core, Green, Timeless, Balance si Trail, fiecare dintre acestea concentrand ecranul pe un "Mod App" pentru a se potrivi cu ambianta. In modul Go-Kart exista un accent dinamic inspirat din ADN-ului de curse MINI, de exemplu. Ecranul si interiorul au culorile dominante antracit si rosu, in timp ce afisajele analogice specifice completeaza acest mod MINI Experience inspirat de John Cooper Works.

 MINI tipic: bara de comutatoare clasica prezentata printr-un design modern

La modelul Mini clasic, bara comutatoare din centrul cockpitului s-a dovedit un design emblematic. MINI se bazeaza, de asemenea, pe acest detaliu caracteristic pentru a aduce o referinta la istoria marcii in cel mai recent dintre modelele sale. Cele mai importante functii de condus (frana de parcare, selectorul de viteze, butonul start/stop, comutatorul pentru modurile Experience, controlul volumului) sunt accesibile direct in MINI Aceman prin intermediul a cinci comutatoare proiectate individual. Aceasta inseamna ca nu este necesar un selector de viteze central, ceea ce face loc pentru optiuni practice si spatioase de depozitare in consola centrala. In plus, pe langa suporturile pentru pahare, exista un loc suplimentar pentru incarcarea wireless a smartphone-urilor.

Patru optiuni individuale de echipare

In echiparea Essential, interiorul este proiectat cu o claritate maxima si o reducere a detaliilor echipamentului. Scaunele sport negre cu material textil multiton cu model distinct se armonizeaza cu o incrustatie textila colorata pe bord. De la echiparea Classic in sus, volanul de baza cu doua brate este inlocuit cu un volan cu trei brate, al treilea element fiind o banda textila in diferite culori. In plus, varianta de echipare cu suprafata tricotata in negru si albastru pe bord si usi ofera un contrast diversificat fata de scaunele din material textil de inalta calitate sau pielea sintetica Vescin.

In echiparea Favored, interiorul prezinta un design extrem de expresiv. Bordul vine in eleganta Dark Petrol, completata de un gradient de culoare accentuat in portocaliu pe partea pasagerului. Aspectul dinamic se reflecta si mai mult in scaunele sport din Vescin perforat. Acestea sunt disponibile cu cusaturi de accent traditionale si cu logoul MINI brodat in doua culori. Linia de echipare JCW prezinta conceptul de material versatil al MINI Aceman intr-un stil sportiv maximizat. Scaunul JCW cu geometrie de scaun sport si suport lateral suplimentar imbunatateste considerabil confortul. Combinat cu material textil tricotat multicolor si piele sintetica neagra cu cusaturi rosii, conceptul de culoare este un ecou al designului bordului si al ornamentului usilor.

Servicii digitale

Comunicare simplificata cu primul asistent vocal MINI

Primul asistent vocal complet al marcii poate fi activat in MINI Aceman prin mesajul vocal "Hey MINI!". Alternativ, butonul push-to-talk de pe volan este disponibil si in acest scop. Interactiunea controlata prin voce este vizualizata pe ecranul OLED rotund prin intermediul unei animatii de elemente grafice, mesaje text si un avatar. Comunicarea cu partenerul virtual de calatorie - fie un MINI stilizat, fie personajul "Spike" - este deosebit de fluenta si intuitiva datorita recunoasterii imbunatatite a vorbirii. Navigatia, telefonia, divertismentul si numeroasele functii ale automobilului pot fi controlate simplu si convenabil prin rostirea comenzii relevante.

Asistentul Personal Inteligent MINI invata continuu prin dialog si este capabil sa isi asume sarcinile cotidiene pe trasee repetate. Pe baza datelor de geolocatie, de exemplu, automobilului poate identifica intrarea intr-o parcare cu mai multe etaje si poate deschide automat geamul. Aceasta inseamna ca sistemul automobilului se adapteaza la rutinele individuale ale utilizatorului.

Sistemele avansate de asistenta sporesc siguranta

Driving Assistant Plus ofera MINI Aceman un asistent de control al directiei si al benzii pentru orientare laterala. Confortul sporit oferit de sistem combina controlul relaxat si fluent al automobilului, scutind in acelasi timp conducatorul de aspectele monotone si mai putin solicitante ale condusului. Aisarea clara al ecranelor cu contrast mare, a elementelor de operare si caracteristicilor functionale usor de inteles conduc la un grad ridicat de siguranta. Noul Trailer Assistant, disponibil standard, ajuta la manevrarea intr-un loc de parcare cu o remorca, oferind, de asemenea, sfaturi privind unghiul necesar al volanului la marsarier.

Datorita celor 12 senzori cu ultrasunete si patru camere Surround View, MINI Aceman este capabil sa identifice locurile de parcare libere cu o mai mare precizie, initiind automat manevrele de parcare acolo unde spatiul este limitat, in timp ce noua functie de parcare la distanta a sistemului optional Parking Assistant Pro permite automobilului sa fi parcat folosind un smartphone. Aceasta functie permite ca MINI Aceman sa fie scos automat dintr-un loc de parcare, facilitand accesul in masina daca spatiul lateral este prea limitat.

Optiunea inovatoare MINI Digital Key Plus foloseste, de asemenea, smartphone-ul utilizatorului pentru a asigura o experienta convenabila si personalizata a automobilului, transformand smartphone-ul intr-o cheie a masinii. Luminile din fata si din spate pornesc proiectia de bun venit imediat ce conducatorul se afla la mai putin de trei metri distanta, iar usile se deblocheaza automat. Inlocuind cheia conventionala a vehiculului, cheia digitala poate fi transferata mai multor utilizatori.

Conectivitate convenabila si interactiune intuitiva

Designul modern al interfetei digitale de utilizator din MINI Aceman combina elemente functionale si emotionale. Designul sau minimalist adapteaza noua grafica la forma circulara a MINI Interaction Unit, simplificand operarea prin intermediul unei structuri clare. Elementele statice si dinamice combinate cu microanimatii asigura ca interactiunea dintre conducator si instrumentul central este armonioasa si intuitiva. Acest caracter digital al MINI Aceman este activat de sistemul de operare MINI 9.

In centrul ecranului se afla meniul de pornire, in timp ce in partea de jos a ecranului bara de stare fixa poate fi vazuta cu elementele de meniu "Navigation", "Media", "Telephony", "All Apps" si, in anumite situatii, "Home" - toate acestea pot fi selectate direct. Cum clientii sunt obisnuiti cu numeroase dispozitive electronice de larg consum, o asa-numita bara de instrumente poate fi facuta sa apara prin swipe up din marginea inferioara a ecranului. Functiile preferate, cum ar fi destinatiile de navigare si posturile de radio, pot fi salvate pentru o accesare rapida in orice moment. Bara de instrumente poate fi activata si prin intermediul butonului stea de pe volanul multifunctional. Zona de sus a ecranului este rezervata continutului legat de condus, cum ar fi viteza si informatiile importante despre starea automobilului. Head-up display optional prezinta cele mai importante informatii in campul vizual al conducatorului.

Temperatura sistemului de aer conditionat este afisata permanent pentru conducator si pasagerul din fata pe marginea din stanga si din dreapta a ecranului. Setarile de climatizare sunt intotdeauna integrate la nivelul superior al MINI Interaction Unit si sunt operate fie tactil, fie vocal. In functie de modul Experience, o singura atingere pe afisajul vitezei transforma intreaga MINI Interaction Unit intr-un vitezometru tipic MINI.

Actualizarile MINI Connected permit activarea flexibila in orice moment a functiilor suplimentare de condus, inclusiv o functie optionala de realitate augmentata care este capabila sa vizualizeze situatiile complicate de virare in mod realist si in afisaj tridimensional, de exemplu. Impreuna cu pachetul MINI Connected disponibil optional, MINI Connected digital store ofera acces la o varietate de aplicatii practice si distractive in continua evolutie, inclusiv in domeniul jocurilor, muzicii si streamingului video. Noua aplicatie AirConsole ofera o forma unica de jocuri in masina pentru toti pasagerii, transformand smartphone-ul utilizatorului intr-un controler de joc pe afisajul OLED.

 Sistemul de propulsie

Electric si eficient

MINI Aceman este disponibil numai cu o propulsie electrica, permitand mobilitate locala fara emisii. Motorul electric eficient asigura placerea condusului caracteristica MINI atat in zonele urbane, cat si in calatoriile dincolo de limitele orasului. La lansarea pe piata, noul MINI Aceman va fi disponibil in versiunea MINI Aceman E, dar si ca MINI Aceman SE cu putere mai mare.

Motorul electric de 135 kW/184 CP al MINI Aceman E genereaza un cuplu de 290 Nm, accelerand masina de la 0 la 100 km/h in 7,9 secunde si atingand o viteza maxima de 160 km/h. Cu o putere de 160 kW/218 CP, MINI Aceman SE genereaza un cuplu de 330 Nm, permitand automobilului sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 7,1 secunde si sa atinga o viteza maxima de 170 km/h.

Cu o capacitate de 42,5 kWh, bateria MINI Aceman E ofera o autonomie de 310 de kilometri in ciclul de testare WLTP. Bateria de inalta tensiune a MINI Aceman SE are un continut de energie de 54,2 kWh, oferindu-i o autonomie de 406 kilometri conform WLTP.

Agilitate sportiva si dinamica de condus remarcabila

Sasiul ii confera noului MINI Aceman un caracter sportiv, iar acest lucru se reflecta si in placerea condusului tipica marcii. Anvelopele cu un diametru de 654 mm confera automobilului o prezenta vizuala mai puternica, imbunatatind in egala masura dinamica de condus si confortul de rulare. Aceman este echipat cu un sistem de amortizare precis, care dispune de stabilizatori foarte precomprimati: acestia imbunatatesc precizia si acuratetea directiei, asigurand in acelasi timp suportul sonor al ruliului. Reglarea precisa a directiei si a tuturor sistemelor de control al stabilitatii la condus - fie unul confortabil, fie unul sportiv - garanteaza o experienta de condus exceptionala in orice situatie. Raspunsul motorului electric la apasarea acceleratiei este optimizat pentru un stil de condus sportiv.

Totodata, manevrarea agila si dinamica este subliniata de directia directa, cu un raport al cremalierelor de 59,5 mm cursa a cremalierelor pe rotire a volanului. Combinat cu un sentiment scurta si ferm la franare, sistemul de franare integrat mareste confortul de rulare prin stabilizare fiabila. In combinatie cu numeroasele sisteme de asistare a condusului, distantele scurte de franare sporesc siguranta.

Modurile MINI Experience cu diverse configuratii de suspensie sunt disponibile pentru o experienta de condus personalizata, in timp ce placerea condusului poate fi intensificata prin ajustarea raspunsului directiei si, de asemenea, a limitelor de interventie special calibrate pentru controlul tractiunii.

 Rapid si usor: incarcarea bateriei

Bateria MINI Aceman poate fi incarcata prin curent alternativ cu 11 kW. Incarcarea rapida cu curent continuu este posibila la MINI Aceman E cu 75 kW, iar la Aceman SE cu pana la 95 kW. La o statie de incarcare rapida, acest lucru permite incarcarea bateriei de la 10% la 80% in putin mai putin de 30 de minute.

Cand MINI Navigation este activata, bateria de inalta tensiune poate fi setata in avans la temperatura ideala pentru incarcare eficienta, in functie de conditiile meteorologice. Acest lucru reduce semnificativ timpul de incarcare, in special la temperaturi exterioare reci.

Pentru un proces de incarcare transparent si simplu, clientul poate optimiza incarcarea bateriei automobilului prin intermediul optiunilor de setare usor de inteles. Se poate selecta ora de incepere a incarcarii sau se poate seta, de exemplu, un anumit interval orar pentru incarcare. De asemenea, un nivel-tinta precis pentru capacitatea bateriei poate fi determinat in prealabil. Pentru o pornire deosebit de placuta, incarcarea poate fi setata sa fie finalizata pana la o ora de plecare selectata, iar interiorul automobilului poate fi climatizat pana la temperatura dorita pana la aceasta ora. Aplicatia MINI ofera o imagine de ansamblu convenabila asupra procesului de incarcare, chiar daca clientul nu se afla in apropierea masinii. Acesta ofera detalii despre starea curenta a bateriei, un traseu optimizat pentru incarcare si istoricul de incarcare pana in prezent - inclusiv toate costurile si economiile.