Noua solutie SoC de la Intel accelereaza inovarea vehiculelor electrice, reducand costurile
3/36897
calendar_month 11 Iun 2024, 17:58


Pretul ridicat de achizitie al unui vehicul electric (EV) ramane unul dintre cele mai mari bariere pentru potentialii cumparatori la scara globala 1 . In prezent, vehiculele electrice sunt mai scumpe de construit decat masinile traditionale pe benzina, in primul rand din cauza costurilor ridicate asociate cu bateria avansata si tehnologia motorului electric. Solutia pe termen scurt este de a spori eficienta tehnologiei existente a bateriilor prin economii de energie la nivel de vehicul, inclusiv o integrare imbunatatita cu infrastructura statiei EV. Aceasta este exact provocarea pe care Silicon Mobility, o companie Intel, a rezolvat-o acum prin lansarea de astazi a noului sistem-on-chip (SoC) OLEA U310. Aceasta tehnologie de ultima generatie promite sa imbunatateasca in mod semnificativ performanta generala a vehiculelor electrice (EV), sa eficientizeze procesele de proiectare si productie si sa extinda serviciile SoC pentru a asigura functionarea perfecta pe diferite platforme de statii EV.

Reprezentand o premiera pentru industrie, noul SoC este singura solutie completa care combina hardware si software intr-una singura si este proiectata pentru a se potrivi nevoii de control al domeniului grupului de propulsie in arhitecturile electrice cu software distribuit. Construit cu o arhitectura unica hibrida si eterogena, un singur OLEA 310 FPCU poate inlocui pana la sase microcontrolere standard intr-o combinatie de sistem in care controleaza un invertor, un motor, o cutie de viteze, un convertor DC-DC si un sistem integrat. incarcator. Folosind 310 FPCU, producatorii de echipamente originale (OEM) si furnizorii de nivel 1 pot controla functii multiple si diverse de putere si energie simultan in timp real.

In plus fata de reducerea listei de materiale (BoM), primele cifre arata o imbunatatire a eficientei energetice cu pana la 5%, reducerea cu 25% a motorului pentru aceeasi putere, cu 35% mai putina nevoie de racire si reducerea de pana la 30 de ori a componentelor pasive in comparatie cu vehiculele electrice actuale. Beneficiile noii solutii Silicon Mobility permit producatorilor de vehicule electrice sa proiecteze vehicule electrice definite de software, cu performante exceptionale, autonomie imbunatatita si costuri de productie potential mai mici, deoarece acum au mai putine componente de integrat. Noua solutie completeaza, de asemenea, familia existenta a Intel Automotive de SoC-uri pentru  vehicule definite prin software (SDV) imbunatatite cu inteligenta artificiala  si, impreuna, va promova transformarea industriei catre un viitor complet electric si definit de software.

1 Sondaj S&P Global Mobility , noiembrie 2023 - Aproape jumatate (48%) dintre cei 7.500 de respondenti la nivel global considera preturile vehiculelor electrice prea mari.