Noua lucrare multimedia SURFACING a lui Es Devlin, comandata de BMW, a fost prezentata la Art Basel Basel 2024
3/36904
calendar_month 12 Iun 2024, 11:29


Hidrogenul ca sursa durabila de energie si miscare este tema centrala a programului BMW la Art Basel de anul acesta din Basel. BMW, care de 20 de ani este partener al Art Basel, a comandat artistului Es Devlin din Londra sa creeze o serie de lucrari multimedia care vor fi dezvaluite pe 10 iunie. In Pavilionul 1.1 al expozitiei de arta, Devlin a creat un stand care prezinta patru lucrari: Surfacing (2024), Surfacing II (2024), Mask (2018) si Mask in Motion (2018). Sub forma de capitol introductiv, Devlin si BMW prezinta de asemenea o serie de instalatii mobile de sunet intr-o flota-pilot de automobile BMW iX5 Hydrogen care au fost invaluite in imprimeuri ale picturilor-colaj ale lui Devlin. Pasagerii sunt invitati sa asculte conversatia artistului cu inginerii BMW despre potentialul hidrogenului.

 "Lucrarile de inovatie si mobilitate create de Es Devlin pentru Art Basel ofera un exemplu impresionant al modului in care tehnologia poate servi drept inspiratie pentru arta", spune Michael Rath, directorul departamentului de automobile cu hidrogen din cadrul BMW Group. "Suntem foarte mandri de stralucirea tehnologiei de pionierat cu hidrogen a BMW Group."

BMW iX5 Hydrogen: pionier si pionierat al competentei tehnologice a BMW

Ca sursa de energie versatila, hidrogenul va juca un rol-cheie in tranzitia energetica si, prin urmare, in protectia climei. BMW iX5 Hydrogen combina avantajele condusului electric fara emisii locale cu placerea de a conduce tipica marcii. Un alt avantaj: procesul de realimentare rapid si simplu. Compania testeaza in prezent automobilul cu tehnologia pilelor de combustie cu hidrogen in cateva tari in conditii de trafic cotidian. Turneul mondial al flotei-pilot va face acum o oprire la Art Basel 2024, unde automobilele inovatoare cu hidrogen vor fi disponibile ca serviciu shuttle.

Pentru BMW Group, proiectul-pilot este o expresie a abordarii sale de tehnologie deschisa a mobilitatii de maine. Tehnologia pilelor de combustie cu hidrogen ofera o completare pentru sistemele de propulsie electrice cu baterii.

Sistemul de propulsie al automobilului dezvoltat pe baza BMW X5 consta dintr-o combinatie inovatoare de pile de combustie cu o putere de 125 kW/170 CP, care utilizeaza energia din hidrogen gazos pentru a alimenta, alaturi de o baterie special dezvoltata, un motor electric, din programul Gen 5 al BMW Group. Motorul electric genereaza o putere maxima a sistemului de 285 kW/401 CP. Rezervoarele de hidrogen ale BMW iX5 Hydrogen pot fi alimentate in 3-4 minute si permit o autonomie de 504 kilometri, conform ciclului de testare WLTP.

 Es Devlin va crea o serie de lucrari multimedia care vor fi dezvaluite pe 10 iunie la Art Basel Basel 2024

In Pavilionul 1.1 al expozitiei de arta, Devlin a creat un stand care prezinta patru lucrari: Surfacing (2024), un cub de ploaie iluminat, patruns de o linie de lumina si Surfacing II (2024), o pereche de televizoare pictate in care apare o figura dansanta, sunt flancate de Mask (2018), un oras model proiectat care fuzioneaza mainile si raul, si Mask in Motion (2018), un oras rotativ, iluminat, imprimat translucid, care plaseaza privitorii in umbra sa cinetica.

Fiecare lucrare continua explorarea lui Devlin de 30 de ani a dansului dintre oameni si tehnologie. Standul surprinde vizitatorii in fiecare ora, deoarece cutia de ploaie de la Surfacing, asemenea unui aparat de magician, evoca o lucrare de dans de 7 minute a renumitei coregrafe pariziene Sharon Eyal, unde muzica este compusa de duetul londonez Polyphonia.O intalnire intre artisti si ingineri

Devlin si-a petrecut ultimul an interactionand cu inginerii de la BMW, invatand mecanismele din spatele tehnologiei pilelor de combustie cu hidrogen si implicatiile acesteia pentru viitorul sistemelor energetice durabile. In calitate de capitol introductiv al lucrarilor prezentate in Pavilionul 1.1, ea a creat un peisaj sonor simplu, extras din conversatiile lor si subliniat de compozitorii Polyphonia, care este redat oaspetilor in flota-pilot de automobile BMW iX5 Hydrogen.

Devlin spune: "Am invatat de la inginerii BMW frumoasa simetrie a sistemului care lucreaza in cadrul pilei de combustie cu hidrogen: energia care este folosita pentru a separa atomii de hidrogen de oxigen este recreata atunci cand oxigenul este reunit cu hidrogenul din masina. Produsul secundar nu este doar energia care propulseaza automobilul, ci si apa."

Exteriorul BMW iX5 Hydrogen a fost invelit intr-un colaj pictat in albastru si alb in care Devlin suprapune picturi si texte realizate ca raspuns la imprimeurile si literatura care i-au populat peretele si rafturile de carti in adolescenta. Gesturile pictate, un ecou al gravurii in lemn "Marele Val de langa Kanagawa" a artistului japonez Katsushika Hokusai (1831), sunt suprapuse peste extrase scrise de mana din cea mai lunga propozitie din literatura despre apa extrasa din romanul fundamental al lui James Joyce, "Ulysses". La baza colajului se afla fragmente din publicatiile BMW Group despre tehnologia pilelor de combustie cu hidrogen.Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?