hit.ro  »  Altceva  »  Auto  »  Nissan prezinta "masina viitorului" - vezi video

Nissan prezinta "masina viitorului" - vezi video

calendar_month 11 Oct 2009, 20:00


Aflat inca in stadiul de prototip, Land Glider este un nou model de vehicul produs de Nissan, cu o latime de doar un metru, si al carui interior seamana puternic cu bordul unei nave spatiale de vanatoare din filmele SF.

 Aspectul general al masinii da senzatia insa ca a fost strivita ca in desenele animate. Totusi, Land Glider este un proiect cat se poate de serios pentru un vehicul usor, electric, cu zero emisii poluante. Centrul de greutate al masinii se modifica in functie de curba, astfel incat intreaga masina se inclina, asemeni unei motociclete. Land Glider are doua locuri: sofer (fata) si pasager (spate).

Iata un film de prezentare a lui Land Glider pe soseaConform specificatiilor oferite de Nissan, masina se poate inclina cu pana la 17 grade in viraje. Si parca pentru a fi si mai SF, producatorii au introdus un sistem de control care seamana mai mult cu cel intalnit in carlingile avioanelor de vanatoare decat la bordul masinilor obisnuite.

In ceea ce priveste designul "strivit", Nissan a declarat ca Land Glider are o forma atat de ciudata din considerente de siguranta.

 

Sondaj

Folositi internetul pentru: