hit.ro  »  Altceva  »  Auto  »  Mogo Romania anunta perspectivele de dezvoltare ale echipei pentru 2024

Mogo Romania anunta perspectivele de dezvoltare ale echipei pentru 2024

calendar_month 05 Mar 2024, 11:00


Mogo Romania, fintech-ul specializat in finantarea autoturismelor second-hand si membru al grupului international Eleving, anunta planurile de dezvoltare pentru anul 2024. Anul trecut, filiala din Romania a atins cota de 13.1% din portofoliul companiei multinationale, cu o crestere de 7.9% a profitului in prima jumatate a anului 2023 fata de anul precedent. Avand in vedere evolutia constanta pe piata din Romania, Mogo planifica extinderea echipei sale in 2024 si va demara un proces activ de recrutare.

Mogo Romania are in prezent o echipa formata din 60 de angajati si isi propune extinderea acesteia in urmatorul an pentru a-si dezvolta serviciile. Echipa gestioneaza in momentul de fata peste 7900 de clienti activi si are in arhiva 18464 de la infiintarea companiei in 2017. De-a lungul anilor, filiala din Romania a avut rezultate notabile si a castigat increderea clientilor, satisfacand cererea de creditare pentru autoturisme in piata masinilor second-hand din Romania. De asemenea, Mogo a implementat mai multe tehnologii care contribuie la eficientizarea operatiunilor si reducerea activitatilor redundante, astfel incat angajatii sa se poata concentra asupra dezvoltarii profesionale, intarirea relatiilor cu clientii prin furnizarea de servicii personalizate.

„La Mogo, tehnologia face parte din cultura noastra. Eficientizarea proceselor prin automatizare si digitalizare este unul din obiectivele noastre si incercam sa ne imbunatatim constant in acest domeniu, pentru a oferi servicii financiare competitive, aliniate standardelor europene. Chiar daca tehnologia reprezinta un pilon important in procesele noastre, resursa umana este factorul care accelereaza dezvoltarea companiei, asadar urmarim extinderea echipei noastre. Imbinand aceste doua elemente, putem asigura dezvoltarea profesionala si personala a echipei, prin eficientizarea operatiunilor si eliminarea sarcinilor repetitive, astfel incat angajatii sa aiba mai mult timp pentru operatiunile care aduc valoare adaugata intarind, in acelasi timp, relatiile dintre companie, parteneri si clienti”, mentioneaza Marilena Tetici, Director General Adjunct al Mogo Romania. 

Compania face parte din Grupul Eleving, prezent in paisprezece tari de pe 3 continente, Europa, Asia si Africa, patru piete fiind membre ale Uniunii Europene. Intr-o piata a muncii in continua schimbare, atat din punct de vedere social, cat si legal sau economic, companiile trebuie sa se adapteze si sa integreze noi strategii pentru retentia talentelor si succesul organizational. 

La nivel european, in al treilea trimestru al anului 2023, 195.1 milioane de persoane din Uniunea Europeana aveau un loc de munca, in timp ce 12.1 milioane erau somere, conform datelor Eurostat. Comparativ cu statele in care Eleving Group opereaza, Romania are cea mai mica rata a angajarilor, respectiv 68.7% raportat la populatia tarii, spre deosebire de 77.8% in Letonia, 78.6% in Lituania si 81.8% in Estonia. Cu toate acestea, cea mai mare rata a somajului este inregistrata in Letonia si Lituania, respectiv 6.5%. Estonia se afla pe locul al doilea cu o rata a somajului de 6.2%, la coada clasamentului aflandu-se Romania, cu 5.1%. 

„Competitivitatea si schimbarile din piata muncii s-au intensificat semnificativ in ultimii ani, determinand o dificultate in a atrage si a retine talentele in organizatii. Exista o nevoie tot mai mare de flexibilitate, iar angajatii cauta medii de lucru care sa permita adaptabilitate in desfasurarea activitatii. Indiferent de gradul de experienta, oamenii cauta pozitii care sa ofere oportunitati de crestere profesionala si personala, iar prin munca lor sa isi demonstreze competenta. Mai mult decat atat, sustenabilitatea, responsabilitatea corporativa si importanta factorilor politici si etici se afla printre principalele criteriile de alegere a unei companii de catre candidati”, precizeaza Anita Kalnina, Head of HR al Eleving Group privind tendintele din piata muncii.Mogo Romania vizeaza deschiderea a 7 pozitii in diverse zone de activitate ale companiei. Compania urmareste angajarea profesionistilor in domeniul financiar, care sa contribuie la dezvoltarea continua a companiei. Fiind un sector economic foarte competitiv, compania pune mult accent pe inovatie si profesionalism in desfasurarea tuturor proceselor operationale. In procesul de dezvoltare a echipei pe plan local, compania recruteaza cu precadere in viitorul apropiat pozitii in zona de vanzari si suport clienti, precum si colectare debite.

„In ultimii ani companiile din Romania s-au confruntat cu o scadere a personalului calificat si motivat, ceea ce a determinat companiile sa investeasca mai mult in dezvoltarea personalului si implementarea masurilor de retentie a angajatilor. In contextul actual, dorim sa ne orientam eforturile catre o comunicare eficienta, generarea de valoare si automatizarea operatiunilor. In continuare, ne angajam sa consolidam aceste principii in toate actiunile noastre viitoare, contribuind astfel la crearea unei culturi organizationale in care colegii nostri isi doresc sa creasca si sa se dezvolte”, declara Roxana Stoian, HR Manager al Mogo Romania.

Cu un efectiv de 2.760 de angajati, un portofoliu de peste 350.000 clienti si peste un miliard de euro finantati, Eleving Group este una dintre cele 1000 de companii cu cea mai rapida crestere din Europa in 2020 si 2021, conform Financial Times. Ca urmare a actiunilor legate de bunastarea angajatilor si a oportunitatilor de cariera, compania a fost clasata pe locul 15 in categoria „Cel mai bun angajator din Letonia 2022”. 

 

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?