Mercedes-Benz a prezentat la CES 2023 actualizarile tehnologice si o noua retea de incarcare
8/8386
calendar_month 17 Ian 2023, 12:30

Mercedes-Benz a participat in Las Vegas la cel mai important eveniment tehnologic din lume, CES Consumer Electronics Show, pentru a prezenta mai multe actualizari si inovatii destinate imbunatatirii experientei utilizatorilor. Producatorul auto a anuntat planurile de a lansa o retea globala de incarcare de mare putere, marca Mercedes-Benz. Lansarea incepe in acest an in America de Nord, in parteneriat cu MN8 Energy si ChargePoint. Mercedes-Benz a dezvaluit, de asemenea, o serie de alte inovatii si colaborari care economisesc timp, si usureaza viata clientilor atat la volan, cat si dincolo.

Reteaua de incarcare de mare putere Mercedes-Benz

Reteaua din America de Nord este programata sa fie finalizata pana in 2027, cand peste 400 de hub-uri si 2.500 de incarcatoare de mare putere vor acoperi continentul. Distribuite convenabil la intervale regulate in apropierea autostrazilor, a intersectiilor majore si a zonelor metropolitane, hub-urile vor oferi o experienta de incarcare durabila si fiabila. Potrivit spuselor CTO-ului Markus Schäfer, va urma lansarea in Europa, China si alte piete principale.
VISION EQXX, cel mai eficient Mercedes-Benz construit vreodata, prezent la CES
Vizitatorii de la CES 2023 au putut vedea indeaproape un model in marime naturala al VISION EQXX si au aflat mai multe despre acest autovehicul deosebit pentru cercetare. In 2022, Vision EQXX a parcurs mai multe curse de peste 1.200 km cu o singura incarcare a bateriei. Vara trecuta a tinut prima pagina a ziarelor cu un consum mediu de energie de 8,3 kilowati/ora la 100 de kilometri din Stuttgart, Germania, pana in Silverstone, Marea Britanie.

Functia de schimbare automata a benzii de rulare (ALC) vine pe piata nord-americana
Mercedes-Benz a anuntat, de asemenea, noua functie de schimbare automata a benzii de rulare (ALC)1 a companiei, care va ajunge pe piata nord-americana in acest an. ALC permite masinii sa initieze automat schimbarea benzii de rulare si sa depaseasca vehiculele mai lente, cand este activat controlul de croaziera. Sistemul reprezinta o etapa de extindere a functiei de conducere partial automatizata Mercedes-Benz SAE Nivelul 2, astfel incat soferul ramane responsabil in permanenta.

Nivelul SAE 3 2 :functia de conducere automata va ajunge in Nevada si California in 2023
In mai 2022, Mercedes-Benz a devenit primul producator auto din lume cu o certificare valabila la nivel international pentru conducerea automata conditionata, pentru autovehiculele de serie. Pe tronsoanele de autostrada adecvate si acolo unde densitatea traficului este ridicata, DRIVE PILOT poate prelua sofatul, initial pana la viteza permisa de lege de 60 km/h. DMV Nevada a aprobat cererea si pregateste acum certificatul de conformitate. Astfel, Mercedes-Benz va fi primul producator de echipamente originale care va oferi un sistem de nivel 3 in SUA, si posibil in curand si in California.

Parteneriate cu Apple Music si UMG pentru cea mai buna experienta sonora cu Dolby Atmos Colaborarile cu Apple Music, Universal Music Group (UMG) si Dolby Laboratories, Inc. aduc inovatii revolutionare in domeniul sunetului in autovehiculele Mercedes-Benz. Mercedes-Benz este acum primul dispozitiv non-Apple care ofera in mod nativ Spatial Audio cu Dolby Atmos by Apple Music. Cu acest nou standard audio, Universal Music Group, cea mai mare casa de discuri din lume, le permite artistilor sai sa isi bazeze procesul de aprobare a melodiilor pe modul in care suna mixajul final intr-un Mercedes-Benz si introduce sigiliul "Aprobat intr-un Mercedes-Benz" ca standard de aur al sunetului. Sistemul audio Dolby Atmos este integrat in sistemele audio optionale Burmester® high-end 4D si 3D de inalta calitate cu cea mai recenta generatie MBUX.Parteneriat cu ZYNC pentru divertisment digital optimizat in vehiculele Mercedes-Benz din America de Nord

Parteneriatul dintre Mercedes-Benz si platforma pentru divertisment digital ZYNC aduce la un nou nivel streamingul de continut in masina, fara intreruperi. Alaturi de Magnus Östberg s-a aflat fondatorul si CEO-ul ZYNC, Rana June (RJ), care a explicat cum ZYNC imbina toate serviciile de streaming fara probleme, pe o singura platforma, si astfel permite pasagerilor sa transmita continut pe ecranele lor in timpul calatoriei si tuturor ocupantilor atunci cand sunt parcati.

Mercedes-Benz si brandul de divertisment SUPERPLASTIC creeaza un nou personaj: "Superdackel"

In cadrul acestei colaborari, a aparut un nou personaj - Superdackel. El este un simbol cultural derivat din "Wackeldackel", ornamentul clasic "caine care da din cap", care a impodobit inimile si bordurile a generatii de soferi din intreaga lume. Partenerii l-au prezentat in premiera pe Superdackel intr-un scurtmetraj de animatie.