hit.ro  »  Altceva  »  Auto  »  Masina iti va citi cu "voce" tare SMS-urile

Masina iti va citi cu "voce" tare SMS-urile

calendar_month 19 Oct 2011, 16:40

Ford a demarat instalarea pe majoritatea modelelor marcii a unui sistem care poate citi SMS-urile pe care un sofer le primeste in timp ce se afla la volan. Sistemul ar trebui sa confere mai multa siguranta pe sosele in conditiile in care soferul va putea fi atent doar la drum si nu va avea mainile ocupate cu butonarea telefonului, scrie Mashable.
Tehnologia se numeste Sync si este deja instalata pe toate modele Ford care vor intra pe piata incepand cu anul viitor (exceptie face modelul Ranger), a anuntat producatorul.
Sistemul foloseste tehnologia Bluetooth prin intermediul careia se realizeaza sincronizarea mesajelor cu sistemul multimedia al automobilului. Soferul va fi avertizat sonor cand primeste un mesaj nou, iar sistemul va citi textul.
Utila este si functia raspuns la mesaje prin texte predefinite de catre utiizator si care pot fi trimise prin comanda vocala. De precizat este faptul ca noua tehnolgie va fi disponibila si masinilor de generatie 2010 sau mai recente, dar care poseda prima versiune de Sync si care poate fi upgradata printr-un software descarcat de pe site-ul Ford.
Tehnologia a fost dezvoltata in parteneriat cu Microsoft.

 

Sondaj

Folositi internetul pentru: