Locul doi la general pentru Lucas si Armand de la TOYOTA GAZOO Racing
3/35590
calendar_month 28 Nov 2023, 11:00


Lucas Moraes de la TOYOTA GAZOO Racing si copilotul Armand Monleon au finalizat Raliul Qassim din Arabia Saudita, terminand pe locul doi la general. Aceasta a fost ultima pregatire competitiva a perechii pentru Raliul Dakar de anul viitor, cu doar o scurta sesiune de testare si antrenament in Namibia, inainte de a aborda cea mai grea cursa de automobile din lume, in ianuarie 2024.

Lucas si Armand, care au lansat GR DKR Hilux T1+, nu au raportat probleme tehnice la masina. In acelasi timp, ei si-au aratat potentialul avand timpi de etapa similari cu cei ai experimentatului Yazeed Al Rajhi.

Cursa, care a avut loc intr-o zona care a facut parte in trecut Raliul Dakar, a inceput cu un scurt prolog de 3,6 km pe 23 noiembrie. Prologul a fost castigat de Yazeed intr-un timp de 1 min si 53 sec. Lucas si Armand au venit la doar 7 secunde mai tarziu, inregistrand al doilea si cel mai rapid timp al zilei.

Apoi echipajul TOYOTA GAZOO Racing a trecut la etapa de 186 km cu o noua masina pe sosea - nu este o pozitie ideala de mare viteza, deoarece praful a jucat un rol semnificativ. In ciuda acestui fapt, echipajul GR DKR Hilux a tras din greu, urcand in clasament in timpul zilei si depasind pe sosea unii dintre concurentii mai lenti. Pana cand praful s-a asezat, timpul lor a fost cu doar 2 minute si 34 de secunde mai lent decat timpul de referinta, de o ora 32 de minute si 49 de secunde, care a fost din nou stabilit de Yazeed.

Etapa finala a raliului s-a desfasurat pe o distanta de 121 km, cu Yazeed deschizand drumul si cu Lucas care a reusit sa-si valorifice pozitia pe drum. De data aceasta, Lucas a fost cel care a stabilit timpul de referinta de 1h 21 min 40 sec, Yazeed urmand la doar 4 sec in spatele echipajului TGR.

Dupa 310 km de curse de-a lungul a trei zile, Yazeed a fost cel care a castigat, Lucas si Armand venind la doar 2 minute si 37 de secunde in urma. Aceasta a fost o performanta notabila a noului echipaj de lucru, care acum va calatori in Namibia pentru a-si incheia pregatirile de dinainte de Dakar in dunele puternice din Namiba. Se vor intalni cu colegii de echipa Seth Quintero si Dennis Zenz, care vor fi de asemenea la fata locului pentru a testa si a se antrena cu cea mai recenta versiune a GR DKR Hilux T1+.

Citeste mai multe pe site-ul newsroom.toyota.eu