hit.ro  »  Altceva  »  Auto  »  Lexus anunta rezultatele vanzarilor globale pentru 2023. Cat de bine s-a vandut in Europa

Lexus anunta rezultatele vanzarilor globale pentru 2023. Cat de bine s-a vandut in Europa

calendar_month 30 Ian 2024, 13:55


Lexux a pus la dispozitia publicului rezultatele vanzarilor globale pentru perioada ianuarie-decembrie 2023 care au atins un record de 824.258 de unitati, o crestere semnificativa fata de anul precedent. 

Aceasta crestere a fost atribuita cererii puternice, in special in America de Nord si Japonia, impreuna cu redresarea ofertei de piese stabile, care a contribuit la cresterea vanzarilor.

Raportul vanzarilor de vehicule electrificate Lexus *1 a atins un nivel record de 47% prin extinderea si vanzarile robuste ale gamei de vehicule electrificate, inclusiv noul „RX” si modelul exclusiv de baterie EV „RZ”. In plus, pe piata interna japoneza, vanzarile puternice de modele cheie precum NX si RX au condus la un nivel record de 94.647 de unitati.

Fiecare regiune a avut o crestre semnificativa comparativ cu anul 2022, iar de remarcat este ca Japonia a avut cea mai mare crestere in timp ce China a obtinut cea mai mica crestere.

Iata cum arata vanzarile pentru fiecare regiune:

America de Nord 355.606 de unitati

Asia 236.587 de unitati din care China 81.411 de unitati si Asia de Est 43.930 de unitati

Japonia 94.647 de unitati

Europa 69.202 de unitati

Orientul Mijlociu 46.472 de unitati

Iata ce a spus presedintele international Lexus, Takashi Watanabe:

„Ne exprimam sincera multumire fiecaruia dintre clientii nostri la nivel global pentru sprijinul neclintit acordat vehiculelor Lexus. 

Lexus va continua sa impulsioneze initiative unice, concentrandu-se pe dezvoltarea si promovarea vehiculelor electrice cu baterii in cautarea realizarii unei societati neutre din punct de vedere al carbonului. 

In plus, ne angajam sa raspundem prompt si cu acuratete nevoilor clientilor, adaptandu-ne la vremurile in schimbare si ne straduim continuu sa fabricam masini care sa aduca bucurie clientilor nostri.”

*1„Vehicule electrificate” includ toate modelele HEV, PHEV si BEV

 

Sondaj

Ce marca de telefon considerati ca e cea mai buna la ora actuala?