Kia semneaza un memorandum de intelegere pentru a oferi soferilor platformei Uber automobile PBV pentru servicii de "ride hailing"
3/35892
calendar_month 11 Ian 2024, 16:50


- Memorandum-ul oficializeaza colaborarea dintre Kia si Uber, Kia intentionand sa dezvolte si sa ofere automobile PBV „ride hailing”

- PBV-urile specializate dezvoltate de Kia vor oferi imbunatatiri si inovatii, sprijinind in acelasi timp Uber in atingerea obiectivului sau de a avea zero emisii in 2040.

- PBV-urile ofera o versatilitate imbunatatita, deschizand posibilitati sporite pentru companii si persoane fizice

- Dezvaluit in avanpremiera prin modelul Kia Concept PV5 la CES 2024, proiectul Platform Beyond Vehicle cu o dezvoltare in trei faze, incepand din 2025, urmareste transformarea peisajului mobilitatii in urmatorul deceniu cu ajutorul automobilelor PBV

Kia Corporation si Uber au semnat un memorandum de intelegere (MoU) la targul de tehnologie Consumer Electronics Show (CES) ce se desfasoara in aceasta saptamana in Las Vegas. Documentul angajeaza cele doua companii intr-o colaborare pentru dezvoltarea si implementarea planificata a automobilelor PBV Kia (Platform Beyond Vehicle).

Cu scopul de a creste ofertele de automobile electrice disponibile pe platforma de mobilitate Uber si de a sprijini liderul global de servicii „ride hailing” in atingerea obiectivului sau de a avea zero emisii in 2040, parteneriatul urmareste producerea de automobile PBV de catre Kia, optimizate pentru soferi si flote, ca parte a strategiei „Platform Beyond Vehicle” dezvoltata de Kia in acest domeniu al pietei mobilitatii.

„PBV-urile vor juca un rol-cheie in personalizarea mobilitatii si, prin parteneriatul cu Uber, Kia isi propune sa ofere tehnologie de varf cu software si servicii avansate pentru a imbunatati experienta oferita prin serviciile „ride hailing””, a declarat SeungKyu (Sean) Yoon, presedinte si CEO al Kia North America si Kia America. „De asemenea, soferii de pe platforma Uber vor avea capacitatea de a alege automobile Kia cu o suita cuprinzatoare de oferte care vor usura accelerarea electrificarii si vor ajuta la atingerea obiectivelor de sustenabilitate atat ale Kia, cat si ale Uber.”

Pentru Kia, scopurile colaborarii sunt sa identifice specificatiile optime pentru modelele PBV, cu posibila integrare ulterioara a tehnologiei si serviciilor pentru a beneficia atat soferii, cat si utilizatorii serviciilor „ride hailing”. Obiectivele parteneriatului se extind si la crearea de concepte, prototipuri si productia de automobile PBV adaptate nevoilor soferilor care folosesc platforma Uber.

„Automobilele PBV vor juca un rol cheie in transformarea mobilitatii. Aceasta colaborare va imbunatati dezvoltarea PBV-urilor Kia, cu automobile optimizate pentru nevoile soferilor si ale beneficiarilor serviciilor de „ride hailing”, a declarat Sangdae Kim, seful diviziei PBV Kia. „Acest lucru se va concentra pe software si servicii avansate, cu integrarea sistemului de infotainment interactiv in masina si a tehnologiei avansate de siguranta.”

Noile experiente pentru sofer si pasageri ar putea fi facilitate prin dezvoltarea de solutii operationale optimizate, construind experiente pentru toti prin masinile conectate. De asemenea, in viitor pot urma interioare personalizate pentru calatorie, inclusiv cu controlul climatizarii si al sunetului si cu sisteme de divertisment interactive disponibile pentru ocupantii locurilor din spate.

Kia si Uber vor colabora pentru a gasi modalitati de a modera costul total al detinerii automobilului prin analizarea diferitelor optiuni pentru automobilele PBV si a potentialelor oferte de abonament BaaS (Battery as a Service) pentru a reduce costurile initiale de achizitie a automobilului. Aducand beneficii pentru Uber si soferilor deopotriva, colaborarea va duce, de asemenea, la cresterea programului Kia Flex in America de Nord, cu extinderea globala planificata pentru viitorul apropiat.In prezent, operational in mai multe state din SUA, programul Kia Flex le permite soferilor sa aleaga automobilele Kia pentru a fi utilizate pe platforma Uber. Extinderea programului Kia Flex va oferi soferilor de pe platforma Uber o gama completa de automobile si servicii, inclusiv optiuni pentru automobile electrice, asigurare si intretinere.

„Soferii de pe platforma Uber sunt deja adepti ai automobilelor electrice, trecand la electric de sase pana la sapte ori mai repede decat populatia generala din SUA si Europa”, a declarat Susan Anderson, Vicepresedinte, Global Head of Business Development. „Este grozav pentru noi toti, deoarece atunci cand soferii care utilizeaza serviciile „ride sharing” se deplaseaza cu automobile electrice, comunitatile vad beneficiile scaderii emisiilor de trei pana la patru ori mai mari in comparatie cu un sofer obisnuit care face schimbarea catre electrificare. Prin colaborarea cu Kia si oferind informatiile noastre, ne propunem sa extindem atractivitatea si sa reducem costul automobilelor electrice, facandu-le o alegere mai naturala pentru mai multi soferi.”

Aplicarea serviciilor de diagnosticare si prevenire oferite prin aplicatia Kia Connect va creste eficienta operationala prin utilizarea solutiilor bazate pe datele oferite in timpul calatoriei pentru a detecta semne de potentiale defectiuni, minimizand cheltuielile de intretinere si timpii de nefunctionare.

Dezvaluit la inceputul acestei saptamani la CES, proiectul PBV al Kia este un plan in mai multe faze, derulate pe parcursul unui deceniu, care va vedea PBV-urile revolutionand industria mobilitatii, contribuind in acelasi timp la avansarea ambitiilor Hyundai Motor Group in robotica, mobilitate aeriana avansata (AAM - Advanced Air Mobility) si conducere autonoma. Divizia PBV se va baza initial pe introducerea unui automobil modular complet nou, denumit Kia PV5, cu mai multe versiuni care urmeaza sa fie lansate, inclusiv: PV5 High Roof, PV5 Van, PV5 Chassis Cab, PV5 robotaxi si PV5 Pickup . Desi toate variantele se vor baza pe aceeasi versatilitate modulara a modelului de baza, fiecare va oferi un set unic de caracteristici, cu optimizari suplimentare specifice Uber, adaptate pentru piata de „ride hailing”.

sursa: kia.ro