Kia EV9 desemnata "Masina de familie a anului" la premiile TopGear.com
3/35701
calendar_month 08 Dec 2023, 11:25


- Premiu major pentru noul SUV electric cu sapte locuri

- Al treilea premiu consecutiv pentru Kia la premiile anuale TopGear.com

Kia EV9 a fost desemnata „Masina de familie a anului” (‘Family Car of the Year’) la premiile TopGear.com 2023. Modelul EV9 100% electric – noul SUV „nava-amiral” Kia – i-a impresionat pe evaluatorii Top Gear datorita combinatiei dintre spatiul potrivit pentru familii, autonomia extinsa, tehnologia disponbila in masina, designul de ultima ora si caracteristicile de sustenabilitate. EV9 este prezentat in cel mai recent numar al revistei BBC Top Gear Magazine, un numar dedicat celor mai bune si mai dorite masini din lume. Un film „Meet the Winners”, incluzand modelul EV9, este, de asemenea, prezentat pe site-ul TopGear.com.

Ollie Kew, redactor adjunct al Top Gear, a comentat:

„Ne place atitudinea relaxata a modelului EV9 si comportamentul degajat pe care il inspira soferului. Ne place anti-snobismul marcii care nu are nimic de dovedit, faptul ca este mai putin iritant in utilizare decat un VW ID Buzz si calatoreste mult mai departe cu o incarcare a bateriei. Ne plac scaunele sale cu functie de masaj, incalzite si ventilate, in stil Bentayga, multitudinea de compartimente de depozitare, simplitatea plierii automate a scaunului si ca arata un pic precum capul lui Iron Man. Este una dintre cele mai interesante masini din 2023 nu pentru ceea ce poate face, ci pentru ceea ce reprezinta. Infratirea intre electric si piata auto de lux nu este usoara, dar EV9 reuseste cu stil.”

EV9 ofera o autonomie de pana la 563 km (ciclu combinat WLTP) si dispune de tehnologie de incarcare ultra-rapida de 800 V, permitandu-i sa se incarce de la 10 la 80% in doar 24 de minute de la cele mai rapide statii de incarcare publice. Modelul EV9 este disponibil pentru comanda in toata Europa.

Dupa Kia EV6 si Niro EV, modelul EV9 este cel mai recent din familia de automobile electrice Kia in continua expansiune. Recent, la evenimentul „EV Day” din 2023, Kia a dezvaluit Concept EV3, Concept EV4, precum si modelul EV5 gata de productie, reafirmand o strategie globala ambitioasa de a conduce si accelera revolutia EV.