KIA EV9 a primit evaluarea de cinci stele la testele de siguranta Euro NCAP
3/35676
calendar_month 06 Dec 2023, 13:41


- Cel mai inalt grad de siguranta posibil pentru noul Kia EV9 la ultimele teste de siguranta Euro NCAP

- Rezultatele includ un scor de 84% pentru protectia ocupantilor adulti si 88% pentru protectia copiilor

- Platforma E-GMP (Electric-Global Modular Platform) de inalta rezistenta si sistemele inteligente se combina pentru acreditari generale remarcabile de siguranta

Noul Kia EV9 a primit cel mai inalt rating de siguranta in urma testelor ample efectuate de Euro NCAP, cea mai importanta organizatie independenta de testare a sigurantei auto din Europa. SUV-ul cu sapte locuri, 100% electric, a obtinut evaluarea maximã de cinci stele, demonstrand caracteristicile impresionante de siguranta ale automobilului.

EV9 a fost evaluat in patru categorii si s-a prezentat la un standard inalt pe tot parcursul procesului de testare. A atins un scor de 84% pentru protectia ocupantilor adulti, 88% pentru protectia ocupantilor copii, 76% pentru utilizatorii vulnerabili ai drumurilor, inclusiv pietonii, si 83% in categoria „asistenta sigurantei”, care evalueaza un automobil in functie de disponibilitatea unei serii cuprinzatoare de tehnologii de evitare a accidentelor.

Euro NCAP a laudat habitaclul modelului EV9 pentru ca a ramas stabil la testul de impact frontal si pentru ca ofera o buna protectie a genunchilor si a femurului tuturor pasagerilor – indiferent de marimea si pozitiile lor de sezut. Testele au aratat ca EV9 ar fi un partener de impact moderat benign in cazul unei coliziuni frontale. In testul barierei laterale, EV9 a obtinut maximum de puncte, oferind o protectie puternica pentru toate zonele critice ale corpului soferului si pasagerilor. SUV-ul a fost laudat si pentru sistemul sau avansat eCall, care alerteaza serviciile de urgenta in cazul unui accident.

EV9 a obtinut scoruri si mai mari la testele pentru ocupantii copii, automobilul protejand toate zonele critice ale corpului manechinelor reprezentand pasageri de sase si zece ani. Organizatia a luat nota de flexibilitatea airbag-ului modelului EV9, precum si de sistemul sau inteligent de detectare a prezentei copiilor.

La testarea tehnologiilor de asistenta pentru siguranta ale modelului EV9, Euro NCAP a evidentiat performanta sistemului de franare automata de urgenta (AEB) al automobilului, care a raspuns bine in prezenta altor automobile si a evitat impactul in majoritatea scenariilor de testare.

Printre alte caracteristici de siguranta evidentiate de EuroNCAP a fost sistemul de asistenta pentru pastrarea benzii de rulare (LKA - Lane Keeping Assistant) al modelului EV9 care corecteaza usor traiectoria automobilului in cazul in care acesta paraseste banda de rulare si, de asemenea, intervine in situatii mai critice. De asemenea, sistemul de asistare a vitezei a functionat bine in identificarea limitei locale de viteza, soferul putand alege permiterea setarii automate a limitatorului de catre sistem.

La evaluarea de siguranta a modelului EV9 a contribuit platforma E-GMP (Electric-Global Modular Platform) de inalta rezistenta si structura rigida a caroseriei. Combinat cu o varietate de functii active de asistenta si siguranta pentru sofer, acest lucru reafirma calitatile modelului EV9 de a oferi confort maxim si siguranta pe sosea.

sursa: kia.ro