Kia castiga un premiu important la evenimentul auto "Women's Worldwide Car of the Year"
3/36070
calendar_month 06 Feb 2024, 09:15


Un juriu format din 75 de femei jurnaliste auto din 52 de tari de pe cinci continente a participat la evenimentul auto "Women's Worldwide Car of the Year". Acest eveniment unic isi propune anual sa recunoasca cele mai bune masini si sa ofere voce femeilor din lumea auto.

Masina Kia EV9 a fost desemnata castigatoare la categoria SUV

Aceasta realizare vine dupa o evaluare amanuntita a 62 de modele concurente, unde Kia EV9 s-a remarcat prin performanta exceptionala in diverse domenii, precum siguranta, experienta de condus, tehnologie, confort, eficienta, impact asupra mediului si raport calitate-pret. Aceasta recunoastere consolideaza si mai mult reputatia modelului Kia EV9 ca un SUV electric din categoria mare.

Juriul format din cele 75 de femei jurnaliste auto a participat la un proces de evaluare extins. Acesta a implicat teste de condus, analize detaliate si studii riguroase pentru a selecta castigatorii din cinci categorii: SUV, Family Car, Large Car, Exclusive Car si 4x4 & Pick-Up.

In timpul acestei runde initiale, Kia EV9 s-a remarcat prin aerodinamica exceptionala, caracteristici de design inovatoare, tehnologie avansata, capacitate de incarcare bidirectionala si sistem de incarcare ultrarapid de 800 de volti. De asemenea, juriul a evidentiat pretul atractiv al modelului EV9, pozitionandu-l competitiv fata de alte automobile din acelasi segment.

Modelul EV9 combina puterea unui SUV, designul de ultima ora al automobilelor electrice (EV) si tehnologiile avansate, plasandu-l in fruntea categoriei SUV. Construit pe platforma E-GMP (Electric Global Modular Platform), EV9 asigura performante atletice si o autonomie 100% electrica de peste 541 km (WLTP). Capacitatea sa de incarcare ultra-rapida de 800 de volti permite o autonomie de pana la 239 km in doar 15 minute de incarcare a bateriei.

Recunoasterea modelului Kia EV9 la premiile WWCOTY 2024 demonstreaza angajamentul Kia pentru crearea de automobile care se adreseaza unei game largi de preferinte. Acest premiu evidentiaza atractivitatea globala a modelului EV9 si rezonanta sa in randul femeilor din intreaga lume.

EV9, impreuna cu alti patru castigatori din categoria sa, vor trece in runda finala de jurizare pentru a determina castigatorul general al premiului WWCOTY. Anuntarea castigatorului va avea loc pe 8 martie, de Ziua Internationala a Femeii.