Kia a primit doua premii prestigioase la CES 2024
3/35993
calendar_month 26 Ian 2024, 10:38


Kia si-a incheiat cu succes participarea la Consumer Electronics Show (CES) 2024 din Las Vegas (9-12 ianuarie), unde marca si-a prezentat strategia viitoare „Platform Beyond Vehicle” (PBV).

Kia a primit doua premii prestigioase la CES pentru cele cinci modele concept PBV si planul sau in mai multe faze de a revolutiona industria mobilitatii, ajutand in acelasi timp la dezvoltarea ambitiilor Hyundai Motor Group in ceea ce priveste strategia „software-defined everything” (SDx), inclusiv in domeniile robotica, mobilitate aeriana avansata (AAM - Advanced Air Mobility), si conducerea autonoma.

Publicatia Digital Trends a salutat viziunea Kia pentru mobilitatea viitoare prin decernarea unui premiu „Top Tech of CES 2024”, care recunoaste cele mai bune si mai inovatoare aparitii de la expozitie. „Kia este una dintre cele mai influente companii in ceea ce priveste tranzitia catre automobilele electrice. 

De asemenea, Concept PBV arata ca este gata sa faca un nou pas catre o viziune futurista a ceea ce pot fi automobilele”, a comentat Digital Trends. „Structuri modulare si usor de construit, afisaje informationale externe si incorporarea de caracteristici de accesibilitate sunt toate caracteristici care fac Conceptul PBV atat de interesant.”

Publicatia online „The Verge” a numit Kia Concept PV5 „Cea mai buna masina” la CES 2024. Alaturi de Concept PV1 si Concept PV7, Kia a prezentat mai multe variante diferite, inclusiv versiunile Basic, Van, High Roof si Chassis Cab. 

Datorita tehnologiei „Easy Swap” dezvoltata de Kia, o gama de module de caroserie pot fi schimbate rapid si simplu pe sasiul cabina al Concept PV5 pentru a utiliza mai departe automobilul conform nevoilor clientilor. 

The Verge a laudat conceptul PV5 pentru capacitatea sa de a oferi companiilor posibilitatea sa-si imprime propriile identitati pe caroseria masinii, salutand strategia PBV Kia ca un potential pilon in schimbarea viziunii industriei auto.

Prezenta Kia la CES 2024 a marcat o intoarcere la expozitia Consumer Electronics Show, dupa o absenta de cinci ani. Prezenta marcii a facut parte din cea mai mare participare inregistrata vreodata de Hyundai Motor Group CES, unde HMG a prezentat o viziune cuprinzatoare de viitor, care cuprinde intreaga activitate a grupului.

Spectacolul din acest an a atins o audienta globala si mai mare, cu o crestere cu 12% a atentiei mass-media asupra anului 2023, cu aproximativ 150 de tari si 4.300 de companii participante si o prezenta record de peste 130.000 de vizitatori. 

Inteligenta artificiala (AI), alaturi de tehnologia sustenabila, a fost tema centrala la CES, Kia si Hyundai conducand discutii la nivel inalt pe aceste subiecte.

Marcile auto, inclusiv Kia, au primit o atentie substantiala pe parcursul expozitiei CES, evidentiind evenimentul ca o platforma cheie pentru tehnologia mobilitatii. 

Acest reflector a subliniat atractivitatea media globala a strategiei diviziei PBV Kia, modelelor concept PBV, Kia Concept EV3 si EV4, precum si modelele de productie EV6 GT si EV9.

sursa foto: kia.ro