Honda va incepe azi sa vanda in Japonia modelul imbunatatit Odyssey
3/35702
calendar_month 08 Dec 2023, 13:00


Acest update vine la design, confort si functionalitati, precum si adaugarea unui nou tip hibrid-electric la linie - e:HEV ABSOLUTE・EX BLACK EDITION.

Odyssey va veni in trei tipuri: e:HEV ABSOLUTE, e:HEV ABSOLUTE・EX si noua e:HEV ABSOLUTE・EX BLACK EDITION. 

Masina mosteneste aceleasi caracteristici cheie din generatiile succesive de modele Odyssey vandute in Japonia. Acestea sunt: stabilitatea de conducere asemanatoare sedanului si stilul atipic pentru un minivan, care au fost posibile prin platforma cu podea joasa si stilul original cu un spatiu confortabil in cabina, care au fost imbunatatite in continuare prin adaugarea de noi functii pentru a se potrivi mai bine nevoilor clientilor. 

Odyssey dispune de sistemul avansat de siguranta si asistenta pentru sofer Honda SENSING *1 , la care s-au adaugat trei functii noi: functie de franare de viteza redusa, faruri automate pentru faza lunga si atenuare a acceleratiei neintentionate *2. 

Mai mult, prin largirea campului vizual al camerei frontale, s-a extins raza de detectare a Sistemului de franare de atenuare a coliziunilor, permitand detectarea vehiculelor care traverseaza in fata, a vehiculelor care se apropie la viraj la dreapta (in traficul pe stanga), a bicicletelor care traverseaza in fata. fata, motociclete si pietoni pe timp de noapte. Cu aceste progrese, Honda SENSING va asista soferul si va oferi o mai mare liniste sufleteasca in diferite situatii de condus.

Lista cu functiile Honda SENSING disponibile pentru Odyssey imbunatatit

1.Sistem de franare pentru atenuarea coliziunilor (CMBS)
2.Controlul acceleratiei pentru reducerea coliziunilor *3
3.Controlul acceleratiei pentru reducerea coliziunii din spate *3
4.Functia de frana de viteza mica *3
5.Atenuarea acceleratiei neintentionate *2
6.Sistem de directie pentru atenuarea coliziunilor pietonilor
7.Sistemul de atenuare a plecarii rutiere (RDM).
8.Cruise Control adaptiv (ACC) cu urmarire la viteza redusa
9.Sistemul de asistenta la mentinerea benzii de rulare (LKAS)
10.Sistemul principal de notificare a plecarii masinii
11.Recunoasterea semnelor de circulatie
12.Faruri pentru faza lunga automata
13.Sistemul de informatii pentru punctele moarte (BSI)
14.Sistem cu senzori de parcare
15.Monitor de trafic transversal *4

*1 Functiile Honda SENSING sunt destinate sa asiste soferul: prin urmare, exista o limita a capacitatilor (de exemplu, capacitatea de recunoastere si capacitatea de control) ale functiilor individuale ale Honda SENSING. Va rugam sa nu supraestimati capacitatile fiecarei functii Honda SENSING si sa conduceti in siguranta, acordand o atentie constanta mediului inconjurator. Pentru mai multe informatii despre Honda SENSING, va rugam sa vizitati site-ul web Honda:
https://global.honda/en/tech/Safety_and_driver-assistive_technologies_Honda_SENSING/

*2 Conform setarilor implicite din fabrica, aceasta functie va fi dezactivata. Pentru a activa aceasta functie, este necesar un proces separat de setare folosind echipamente speciale la reprezentanta, pentru care se va percepe o taxa de setare separata (optiune de distribuitor).

*3 Cele trei functii – Controlul acceleratiei pentru reducerea coliziunii, Controlul acceleratiei pentru reducerea coliziunii din spate si Functia de franare la viteza mica – sunt denumite in mod colectiv Controlul franarii la viteza redusa.*4 Pentru a utiliza acest sistem, este necesar sistemul de navigatie.

sursa: global.honda/en/