Evaluare de top pentru noul ID.7: Cinci stele in ratingul de siguranta Euro NCAP
3/35750
calendar_month 13 Dec 2023, 15:50


Model de top al ID-ului complet electric. Family ofera rezultate excelente in toate domeniile de testare ale organizatiei independente de testare

Pe langa protectia ocupantilor pentru adulti si copii, limuzina impresioneaza si la categoria „Protectia utilizatorilor neprotejati ai drumului”

Evaluare buna pentru sistemele de asistenta standard

Noul ID.7 de la Volkswagen a primit cel mai bun rating de cinci stele la renumitul test de siguranta Euro NCAP (European New Car Assessment Program) se arata intr-un comunicat emis pe site-ul oficial Volkswagen. In ratingul general al organizatiei europene independente de testare, sedanul complet electric este unul dintre cele mai bine cotate modele din 2023. Cu cinci stele, ID.7 se alatura evaluarilor celuilalt ID. Modele care au primit si cel mai mare premiu.

Evaluarea sigurantei Euro NCAP este alcatuita din rezultatele in patru categorii. ID.7 a obtinut cel mai bun rezultat la categoria „protectia ocupantului pentru adulti”, care a fost evaluata la 95 la suta. ID.7 a obtinut rezultate puternice si in „protectia ocupantilor pentru copii”, in „protectia utilizatorilor neprotejati ai drumului” si in sistemele de asistenta a soferului disponibile standard.

Note bune datorita sistemelor de asistenta a soferului

Pe langa protectia ocupantilor, Euro NCAP examineaza cat de bine pot proteja sistemele automate de franare de urgenta utilizatorii neprotejati, cum ar fi pietonii si biciclistii, in cazul unei coliziuni iminente. De asemenea, inspectorii acorda importanta sistemelor de asistenta standard suplimentare. ID.7 Pro are la bord urmatoarele:

Functia de franare in viraj si suport pentru evaziune
Detectarea distractiei si oboselii
Control automat la distanta ACC
Asistent de conducere „Asistenta de calatorie”, asistent de mentinere a benzii de circulatie „Asistenta de banda” si „Asistenta de urgenta”
Functie de memorie pentru asistent de parcare
Asistent de franare de urgenta „Front Assist” cu detectare a pietonilor si a ciclistilor
Asistent de parcare „Park Assist Plus” inclusiv asistenta de parcare
Asistent pentru schimbarea benzii „Side Assist”, avertizare de trafic din spate si avertizare de iesire
Vedere din jur „Area View” inclusiv camera de marsarier „Rear View”
Recunoasterea semnelor de circulatie

O alta tehnologie pe care fiecare ID.7 din Germania o are la bord este Car2X. Acesta permite vehiculului sa faca schimb de informatii despre punctele periculoase locale cu alte vehicule si cu infrastructura de trafic.

sursa foto: volkswagen-newsroom.com