hit.ro  »  Altceva  »  Auto  »  Descopera evolutiile modelelor Logan, Sandero, Sandero Stepway si Jogger

Descopera evolutiile modelelor Logan, Sandero, Sandero Stepway si Jogger

calendar_month 20 Feb 2024, 10:11


Dacia ne aduce cateva informatii noi despre modelele Sandero, Sandero Stepway, Jogger si Logan. 

POVESTEA DE SUCCES IN CATEVA CIFRE

- Sandero: cel mai vandut model din Europa catre clientii persoane fizice incepand din anul 2017. Al doilea model cel mai vandut din Europa in 2023 (pe toate canalele de vanzari). 3 milioane de unitati vandute incepand din 2008.

- Sandero Stepway: reprezinta doua treimi din vanzarile modelului Sandero.

- Jogger: peste 100.000 de unitati vandute de la lansare. Locul 1 in Europa in segmentul C (exceptand SUV) la vanzarile catre clientii persoane fizice. Versiunea HYBRID 140 reprezinta un sfert din vanzari.

- Logan: cel mai vandut model pe piata din Romania si al treilea cel mai vandut pe piata din Maroc.

GSR2: GLOBAL SAFETY REGULATION N°2

Noile reglementari raspund unor exigente sporite in materie de siguranta a vehiculelor in Uniunea Europeana. Reglementarile GSR2 sunt destinate sa imbunatateasca siguranta rutiera pentru toti, inclusiv pentru pietoni si biciclisti.

Odata cu intrarea in vigoare a reglementarilor GSR2 in iulie 2024, anumite echipamente de siguranta devin obligatorii.

Toata gama Dacia se va conforma acestor noi reglementari. Deschiderea comenzilor pentru modelele Sandero, Sandero Stepway, Jogger si Logan MY 2024 (an model 2024) va avea loc gradual, in cursul lunii aprilie 2024. 

EVOLUTII

Cele 4 modele vor cunoaste urmatoarele evolutii:

O noua versiune a modelului Sandero

Sandero va beneficia de acum de un nou nivel de echipare – Journey, corespunzator versiunii Extreme de pe Stepway. Acesta va propune, in serie : antena tip coada de rechin, jante din aliaj Randia, ornamente pentru pragurile usilor, covorase specifice si numeroase echipamente: cartela maini libere, camera de marsarier, suport detasabil pentru smartphone si organizator pentru portbagaj. 

Noutati in materie de design

Modelele Logan si Sandero vor beneficia de roti Flexwheel biton Atara, in timp ce modelele Stepway si Jogger vor dispune de roti Flexwheel biton Atara Dark. In functie de model, vor fi disponibile noile jante din aliaj Randia si Randia Dark.  

Noi nuante de caroserie: culoarea Beige Safari devine nuanta exclusiva a modelului Sandero Stepway, reflectand spiritul outdoor al modelului. Atat culoarea Gris Schiste, rezervata pana acum modelului Jogger, cat si nuanta Cedar Green, emblematica pentru versiunea Extreme, sunt de acum disponibile pe toate modelele.

Jogger HYBRID 140 este echipat de acum cu noul ecran de 7” prezentat pe noul Duster. 

Un nou autocolant: modelele Jogger si Sandero Stepway Expression dispun de un nou autocolant amplasat pe portierele fata, sub oglinzile retrovizoare. Acesta include emblema Dacia Link si coordonatele GPS ale soselei Transfagarasan, renumita deja pe plan international. 

Mai multa siguranta

Pentru a raspunde reglementarilor GSR2, noi echipamente de siguranta isi fac aparitia pe toata gama, incepand cu nivelul de echipare Essential: 

- Inregistrator de date (pentru caz de accident)

- Posibilitate de instalare a dispozitivului de antidemaraj etilometric (pentru a evita conducerea sub influenta alcoolului).

- Sistem de recunoastere a panourilor de semnalizare rutiera, cu alerta pentru depasirea vitezei legale.

- Alerta la schimbarea benzii de circulatie.- Asistenta la mentinerea benzii de circulatie.

- Sistem de supraveghere a atentiei soferului.

- Asistenta la parcarea cu spatele.

- Senzori de lumina si de ploaie.

- Franare automata de urgenta cu functie de detectare a pietonilor si biciclistilor.

- Semnalizarea franarii de urgenta.

Un buton « My Safety » situat in partea din stanga a plansei de bord permite dezactivarea anumitor functii ADAS atat in timpului mersului, cat si la fiecare plecare de pe loc. 

In plus, toate modelele gamei dispun de acum de un cod de salvare: un cod QR sub forma unui autocolant vizibil pe parbriz si luneta. Acesta permite consultarea fisei de salvare, produsa de Dacia, printr-o aplicatie dedicata si gratuita. Echipele de salvare au astfel acces la toate informatiile necesare unei interventii sigure si eficiente si pot economisi minute pretioase. 

Noi elemente de confort

Priza USB-C in partea inferioara a plansei de bord. 
Priza USB-C in spatele consolei centrale pentru vehiculele echipate cu optiunea Comfort Pack (in functie de tara).
Aer conditionat manual pe versiunea Essential a modelului Jogger.
 
Mai multa eficienta

Un nou ghid practic

Dupa eliminarea elementelor din crom si a celor din piele naturala, a venit randul ca utilizarea hartiei sa fie de acum redusa la minimul necesar. Astfel, principalele functii ale vehiculelor sunt incluse intr-un ghid practic (document esential de numai 32 de pagini), care completeaza ghidul traditional (~400 pagini). Acesta din urma  este disponibil in format digital si poate fi accesat cu ajutorul codurilor QR imprimate pe ghidul practic sau prin intermediul aplicatiei My Dacia. 

Noua functie E-SAVE pe versiunea Jogger HYBRID 140

Aceasta noua functie permite stabilirea unui nivel de incarcare a bateriei de tractiune (~ 70%) cu scopul de a pastra suficienta energie pentru continuarea calatoriei. Atunci cand soferul stie ca va intampina o situatie specifica pe traseu (spre exemplu urcarea unei pante), poate activa acest mod cu cativa kilometri inainte (< 5 km) si sa-l dezactiveze imediat dupa urcare. Modul E-SAVE este activat de catre sofer. El este dezactivat in mod automat la fiecare pornire a motorului.

 

Sondaj

Care credeti ca e cel mai bun sistem de operare pentru telefoane?