hit.ro  »  Altceva  »  Auto  »  Cum sa iti echipezi masina corespunzator in anotimpul rece

Cum sa iti echipezi masina corespunzator in anotimpul rece

calendar_month 19 Ian 2024, 13:42


 Chiar daca in multe zone iarna nu si-a facut inca simtita prezenta, ar fi indicat sa ai masina echipata pentru orice eventualitate si astfel sa nu fii luat/-a prin surprindere. Daca iti doresti sa ai masina pregatita pentru vreme rea, mai jos vei gasi o lista cu recomandari pe care sa le ai in vedere cand incepe anotimpul rece.

Iata cele 8 lucruri de care ai nevoie pentru a avea masina echipata! 

1.    Anvelope de iarnă

Pentru a circula în siguranță cu mașina trebuie să fii atent/-ă la calitatea și starea anvelopelor înainte de fiecare sezon. Pentru a te asigura că acestea sunt în stare cât mai bună și că sunt de calitate, ai putea alege anvelopele all season de pe e-roti.ro. Înainte de a face această achiziție alege o dimensiune corectă, iar apoi verifică regulat presiunea anvelopelor.

2.    Lichid de parbriz potrivit pentru temperaturi scăzute

Probabil știi că există lichid de parbriz în funcție de anotimp, de aceea ar fi indicat să alegi unul care să te ajute la temperaturi scăzute pentru a preveni înghețul. Asigură-te că lichidul este întotdeauna la un nivel corespunzător.

3.    Racletă și mătură

Chiar dacă nu ninge extrem de mult este util să ai în mașină racletă și mătură pentru a fi echipat în orice moment. Cu ajutorul acestor instrumente vei reuși să îți cureți corespunzător mașina.

4.    Baterie

În timpul iernii este important să verifici starea și capacitatea bateriei auto pe care o ai, deoarece la temperaturi scăzute aceasta poate avea o performanță mult mai scăzută. Pentru a consuma eficient energia bateriei asigura-te că luminile și accesoriile sunt oprite atunci când motorul nu este pornit.

5.    Lumini de ceață și faruri

Indiferent că ai drumuri lungi de făcut sau nu, ar fi indicat să verifici dacă îți funcționează corespunzător luminile și farurile. În funcție de condițiile meteo asigură-te că acestea sunt utilizate corect, astfel încât tu și ceilalți participanți la trafic să fiți în siguranță.

6.    Spray pentru dezghețat parbriz

Pentru a-ți ușura munca și a fi cât mai rapid și eficient în anotimpul rece ai putea apela la spray-urile de dezghețat parbrizul. Înainte de utilizare citește instrucțiunile pentru a afla timpul de acțiune și pentru a verifica dacă acesta nu afectează vopseaua mașinii.

7.    Sistem de încălzire

Un alt detaliu foarte important pe care ar trebui să îl iei în calcul când folosești mașina în timpul iernii este sistemul de încălzire. Ai putea merge la un service pentru a verifica dacă încălzirea funcționează corespunzător. Nu uita să verifici și dacă nivelul lichidului de răcire este la un nivel corect.8.    Echipament pentru iarnă

De foarte multe ori vremea rea ne poate lua prin surprindere mai ales la drum lung sau în zone de munte, de aceea ar fi indicat să ai un kit pentru iarnă în portbagaj. Acest kit ar putea să conțină niște lanțuri, o lopată și niște săruri de degivrare.
 
În anotimpul rece călătoriile cu mașina pot fi o adevărată aventură. Cu ajutorul sfaturilor de mai sus îți poți pune la punct mașina și să ai parte de drumuri în siguranță.
 
sursă foto: freepik.com

 

Sondaj

Folositi internetul pentru: