BMW vine in aceasta primavara cu masuri de actualizare la portofoliul de modele si gama de echipamente
3/36069
calendar_month 06 Feb 2024, 08:45


Iubitorii marcii auto BMW primesc vesti bune la inceput de an. Cunoscutul brand auto aducuce masuri de actualizare a gamei de modele BMW pentru primavara 2024 dar si preturi pentru Romania.

Portofoliul de modele si gama de echipamente BMW creste inca o data incepand cu primavara 2024. Modelele electrice BMW i5 Sedan si BMW iX2 vor fi disponibile fiecare din martie 2024 cu o varianta suplimentara de sistem de propulsie. Ofertele de sisteme de propulsie pentru BMW X2 si BMW XM au fost de asemenea extinse. Sistemul inovator Highwway Assistant Level 2 avansat va aduce un plus de confort pe autostrada pentru mai multe game de modele ale marcii (sistemul nu este disponibil pe piata din Romania). Culori exterioare suplimentare vor fi oferite pentru BMW Seria 5 Sedan, BMW X2 si BMW iX2. De asemenea, clientii vor putea sa comande sedanul business cu noi variante de tapiterie BMW Individual cu piele Merino.

 Caracteristici noi atractive vor fi introduse in primavara anului 2024 si in zona serviciilor digitale. Acestea includ utilizarea mai usoara a asistentului vocal Siri (ca parte a integrarii Apple iPhone in automobilele echipate cu sistem de operare BMW 9) si afisarea optimizata a evaluarilor statiilor de incarcare pentru modelele BMW electrice si plug-in hybrid. Continua si extinderea constanta a gamei de functii pentru aplicatia My BMW.

 BMW i5 xDrive40: a treia varianta integral electrica a sedanului business

O a treia varianta integral electrica va fi adaugata noii game BMW Seria 5 Sedan in martie 2024. Noul BMW i5 xDrive40 Sedan are doua unitati de propulsie electrice compacte pe puntea fata si spate care dezvolta impreuna o putere totala de pana la 290 kW/394 CP si un cuplu maxim de 590 Nm. Sustinut de tractiunea integrala electrica rezultata, BMW i5 xDrive40 Sedan accelereaza de la 0 la 100 km/h in 5,4 secunde. Viteza maxima este limitata la 215 km/h. A treia varianta de model electric a noului sedan business isi stocheaza energia intr-o baterie de inalta tensiune pozitionata jos in podeaua automobilului. Bateria are o capacitate neta de 81,2 kWh. Unitatea de incarcare combinata a automobilului permite incarcarea AC la o putere de 11 kW (standard), respectiv de 22 kW (optional). De asemenea, permite si incarcarea DC la statiile de incarcare rapida de pana la 205 kW. Aceasta inseamna ca autonomia BMW i5 xDrive40 Sedan poate fi marita cu 156 de kilometri in doar 10 minute. Functia standard Plug & Charge Multi Contract permite autentificarea automata a automobilului la punctele de incarcare publice. Autonomia noului BMW i5 xDrive40 Sedan, calculata in ciclul WLTP, este intre 463-538 de kilometri.

Noi culori pot fi comandate pentru toate variantele de model ale noului BMW Seria 5 Sedan din martie 2024. Spectrul de culori va include acum si variantele BMW Individual Frozen Portimao Blue metalizat si BMW Individual Malachite Green metalizat. Totodata, sedanul business va fi oferit si cu culori speciale BMW Individual exclusive. BMW Individual ofera cu aproximativ 150 de nuante (uni, metalizate si mate) pentru aceasta zona de produs. Toate culorile speciale BMW Individual ies in evidenta prin profunzimea impresionanta a culorii si stralucirea exceptionala. Clientii pot descoperi variantele de culori pentru noul BMW Seria 5 Sedan folosind BMW Individual Visualizer on-line, aici: https://individual.bmw-m.com/en-US.

In plus, sunt disponibile si variante noi de tapiterie pentru scaunele si suprafetele interioare ale noului BMW Seria 5 Sedan. Daca au fost comandate scaunele confort optionale, tapiteria BMW Individual din piele Merino poate fi comandata, din martie 2024, si in variantele bicolore Dark Violet/Atlas Grey si Taupe Grey/Atlas Grey.Varianta entry-level noua pentru BMW iX2; lansarea BMW X2 xDrive20d

Ofensiva actuala a modelelor BMW in domeniul mobilitatii electrice aduce si o varietate suplimentara in segmentul compact premium. O noua varianta entry-level a BMW iX2 va fi pusa in vanzare in martie 2024. Noul BMW iX2 eDrive20 adopta o cale deosebit de economica pentru a oferi placerea de a conduce fara emisii la nivel local intr-un Sports Activity Coupé (SAC) compact. Echipat cu un motor electric de 150 kW/204 CP care actioneaza puntea fata, automobilul sprinteaza de la 0 la 100 km/h in 8,6 secunde si asigura o autonomie de 439-478 kilometri in ciclul WLTP. Viteza maxima este limitata la 170 km/h.

Bateria de inalta tensiune a noului BMW iX2 eDrive20 are o capacitate neta de 64,78 kWh si poate fi incarcata din surse de curent alternativ la 11 kW (standard) si pana la 22 kW (optional). Incarcarea DC este posibila pana la 130 kW. Datorita software-ului de incarcare optimizat si managementului termic optimizat, puterea maxima de incarcare este mentinuta ridicat pe o plaja mai mare de timp. Conectat pentru 10 minute la o statie de incarcare rapida, BMW iX2 eDrive20 poate prelua suficienta energie pentru a-si creste autonomia cu 120 de kilometri. De asemenea, BMW iX2 eDrive20 este echipat pentru utilizarea functiei Plug & Charge Multi Contract ca standard.

 Alaturi de noua varianta entry-level a BMW iX2 se afla noul BMW X2 xDrive20d. Cea de-a doua varianta diesel a modelului SAC compact se distinge prin livrarea de putere si mai rapida si eficienta si mai mare datorita tehnologiei mild-hybrid 48V. Motorul de 2,0 litri, cu patru cilindri, se conecteaza cu un motor electric integrat in transmisia Steptronic cu sapte trepte si dublu ambreiaj. Motorul electric 48V poate functiona ca generator, starter pentru motorul termic sau poate sustine motorul termic pe acceleratii. Sistemul de propulsie dezvolta o putere maxima de 120 kW/163 CP (dezvoltat prin combinatia dintre motorul termic cu pana la 110 kW/150 CP si motorul electric cu pana la 14 kW/19 CP) si un cuplu maxim de 400 Nm (dezvoltat prin combinatia dintre motorul termic cu pana la 360 Nm si motorul electric cu pana la 55 Nm), toate acestea fiind transferate catre sosea prin intermediul sistemului inteligent de tractiune integrala BMW xDrive. Acest lucru permite ca BMW X2 xDrive20d sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 8,6 secunde. Viteza maxima este de 207 km/h.

Din martie 2024, toate variantele de model ale noilor BMW X2 si BMW iX2 vor fi disponibile si cu o gama extinsa de culori pentru exterior. Frozen Black metalizat a fost adaugat in selectie.

BMW XM 50e: performanta ridicata cu eficienta maxima

Fiind cea mai recenta declinare a primului model electrificat de inalta performanta de la BMW M GmbH, noul BMW XM 50e imbina dinamica emblematica M, designul extrovertit si luxul interior cu eficienta maxima. Sistemul de propulsie M HYBRID este compus dintr-un motor pe benzina, cu sase cilindri in linie, si un motor electric compact, intgrat impreuna cu electronica de putere in transmisia Steptronic Sport cu opt trepte. Aceasta combinatie produce o putere totala de 350 kW/476 CP (dezvoltata prin combinatia dintre motorul termic cu pana la 230 kW/313 CP si motorul electric cu pana la 145 kW/197 CP) si un cuplu maxim al sistemului de 700 Nm (dezvoltat prin combinatia dintre motorul termic pana la 450 Nm si motorul electric cu pana la 280 Nm).

Cea mai recenta versiune a motorului termic de 3,0 litri aflat pe BMW XM 50e isi datoreaza caracteristicile de performanta imbunatatite, printre altele, ciclului de ardere Miller, injectiei duble, galeriei de evacuare integrata in chiulasa si distributiei variabile VANOS, care acum functioneaza electric. Motorul electric are o etapa de demultiplicare brevetata de BMW, care permite cresterea cuplului efectiv la intrarea transmisiei pentru motor la 450 Nm. Viteza maxima a modelului de inalta performanta - care este echipat si cu sistemul de tractiune integrala M xDrive - este limitata electronic la 250 km/h. Datorita unei autonomii electrice de 77-83 de kilometri in ciclul WLTP, BMW XM 50e poate acoperi o mare parte din distanta zilnica - de exemplu, in centrele urbane - cu emisii locale zero. BMW XM 50e poate fi condus exclusiv electric si dincolo de limitele orasului, la viteze de pana la 140 km/h.

Highway Assistant: functionalitate inovatoare Nivel 2 pentru mai multe modele

Calatoriile relaxate pe distante lungi si o experienta impresionanta de condus semiautonom sunt specialitatile Asistentului de Autostrada, care si-a facut debutul in noul BMW Seria 5 Sedan si este acum disponibil si pentru alte modele BMW actuale.

Ca functie suplimentara a asistentului de control al directiei si al benzii inclus in Driving Assistant Professional (disponibil optional), Highway Assistant preia controlul vitezei, controlul distantei si directia automobilului pe autostrazi cu carosabil separat structural atunci cand se deplaseaza cu pana la 135 km/h. Conducatorul poate lua mainile de pe volan si le poate pune intr-o pozitie confortabila, cu conditia sa continue sa fie atent la ceea ce se intampla pe drum si sa poata prelua din nou directia in orice moment. Aceasta functie de condus semiautonom Nivel 2 - asa cum este stabilita de Societatea Inginerilor Auto (SAE) - va fi disponibila si pentru sedanul de lux BMW Seria 7, BMW iX, BMW XM, BMW X5, BMW X6 si BMW X7 incepand cu primavara anului 2024.

Asistentul activ pentru schimbarea benzii cu confirmare actoionare din priviri, inclus ca parte a noului Highway Assistant, adauga un alt nivel experientei de condus semiautonom. De indata ce situatia de trafic o permite, acesta este capabil sa efectueze miscarile de directie necesare pentru o manevra de depasire, de exemplu, si sa ajusteze viteza automobilului dupa cum este necesar. In plus, pentru prima data, conducatorul poate initia o schimbare de banda sugerata de acest sistem prin simpla privire in oglinda exterioara pentru a o confirma.

Servicii digitale noi, aplicatia My BMW cu functii suplimentare

Printre serviciile digitale disponibile pentru prima data din primavara anului 2024 se numara integrarea extinsa a smartphone-urilor pentru automobilele echipate cu sistemul de operare BMW 9. Acest lucru permite ca asistentul vocal Siri pentru Apple iPhone sa fie activat direct prin comanda vocala si fara a fi nevoie sa apasati si butonul push-to-talk. Pe de alta parte, sistemul de navigatie BMW Maps bazat pe cloud ofera acum afisare imbunatatita a informatiilor despre statiile de incarcare. Imaginile si evaluarile disponibile sunt afisate atat in lista cu rezultatele cautarii, cat si in afisare detaliata. Evaluarile statiei de incarcare vor fi afisate acum clar pe o scara de la zero la cinci stele.

In plus, in numeroase tari europene, sistemul de afisare si control/operare BMW iDrive din multe modele actuale permite, de asemenea, plata digitala, din interiorul masinii, a taxelor de parcare si - in Germania - si alimentarile cu combustibil. Ca si in cazul platii taxelor de parcare, se utilizeaza informatiile cardului de credit preincarcate in aplicatiile automobilului. 

Ca interfata digitala universala pentru schimbul de date intre client si masina acestuia, aplicatia My BMW ofera un numar tot mai mare de functii. Din primavara anului 2024, Comfort Access cu BMW Digital Key Plus va fi integrat in aplicatia My BMW pentru automobilele echipate cu sistemul de operare BMW 8, 8.5 sau 9. In plus, vizualizarea hartii pentru selectarea destinatiilor de navigare importate in automobil a fost reproiectata. Acest lucru imbunatateste, de asemenea, functia de cautare si vizibilitatea celui mai relevant continut. Functiile de harti si de orientare vor fi propuse in viitor pe baza automobilelor actuale sau a contextelor utilizatorului.

In cele din urma, noua functie E-mobility Analysis va fi adaugata si la elementul de meniu My Trips din aplicatia My BMW. Pe baza comportamentului de condus al clientului, aceasta functie propune modelul BMW cu sistem de propulsie electric cel mai potrivit acestuia. Aceste recomandari sunt menite sa ajute la trezirea interesului in randul utilizatorilor de automobile cu motor termic pentru trecerea la un automobil electric.